Kärpille avausvoitto − "Voitimme yhden ottelun, mutta paljon pitää parantaa"

LIIGA / Raportti
Kärpät otti kolmannessa pelissä välierien ensimmäisen voiton.
Kuva © Emil Hansson www.hansson.kuvat.fi
Kärpät otti kotiyleisönsä edessä tärkeän voiton kolmannessa välierässä. Kotijoukkueen voitto ratkesi parempaan hermokontrolliin ja suoraviivaiseen viimeistelyyn.

Kärpät ratkaisi kolmannen välieräottelun erikoistilanteissa. Toisessa erässä Tappara tuli Jani Lajusen alivoimamaalilla tasoihin, mutta pian jäähyn päätyttyä Mika Pyörälä runnoi johtomaalin maalin edestä. Toisen erän lopulla Julius Junttila vei Kärpät tasavajaalla 2−1-johtoon, eikä Tappara tästä enää noussut. 

Tapparan kiriä kolmannessa erässä vaikeutti myös kolme jäähyä. Yhteensä Tapparalle vihellettiin 18 jäähyminuuttia.

− Jäähyjä istuimme liikaa Kärppien tasoista ylivoimaa vastaan. Varmasti kaikki jäähyt olivat ansaittuja, kommentoi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola Nelonen Pron haastattelussa.

Kärpät oli läpi ottelun hallitsevampi joukkue ja pyrki suoraviivaisesti laukomaan ja ajamaan maalille.

− Kun jaksaa tehdä töitä ja taistella, niin maalejakin pomppii. Voitimme yhden ottelun, mutta torstaiksi pitää parantaa paljon, analysoi kärppävalmentaja Lauri Marjamäki omiensa otteita Nelonen Pron haastattelussa.

Marjamäki nosti myös muutamia yksilöitä esille.

− Mika Pyörälän panos oli huippuluokkaa, samoin Julius Junttilan. Nelosketju oli aina jäällä ollessaan huippuluokkaa.

Tunteet olivat pinnassa

Ottelun alusta lähtien nähtiin tilanteiden jälkeistä tökkimistä, ja peli oli muutenkin kovaa ja fyysistä. Kärppien nelosketjussa erityisesti Jari Sailio aiheutti hämminkiä Tappara-puolustuksessa ja hankki muun muassa kolmannessa erässä Tapparan amerikkalaispuolustaja Nick Plastinolle jäähyn väkivaltaisuudesta. 

Tapparasta vastaavasti Veli-Matti Savinainen oli varsinkin ensimmäisessä erässä aktiivisesti ärsyttämässä kärppäpelaajia.

− Tiesimme, miten kovaa Kärpät tulee ja siinä latautumisessa onnistuimme. Kärpät kuitenkin onnistui tänään hyvin. Vaikka saimme joukkueena paljon irti, niin tällä kertaa se ei riittänyt, Tapola kommentoi Nelonen Pron haastattelussa.

Tappara johtaa ottelusarjaa nyt 2−1. Seuraava ottelu pelataan torstaina Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo