Kärpät kellisti keväisen kilpakumppanin

Jesse Puljujärvi aloitti jälleen maalinteon Kärppien ja Tapparan kohdatessa toista kertaa kuluvalla kaudella.
Kärpät ja Tappara tarjosivat loppuunmyydylle areenalle viihdyttävän ja vauhdikkaan kiekkoillan. Kiihkeä ottelu päättyi lopulta kokonaisvaltaisesti varmemmin pelanneen kotijoukkueen hyväksi.

Tappara aloitti ensimmäisen erän hieman Kärppiä pirteämmin, mutta nopeat hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta. Ensimmäinen erä ehti kulua hieman yli puolenvälin, kun Kärppien Jesse Puljujärvi avasi Kärppien maalitilin.

Avausmaalin syöttäjiksi merkittiin todella tehokkaaseen pistetehtailuun äityneet Mika Niemi ja Sebastian Aho. Alkua lukuun ottamatta erä eteni pitkälti Kärppien hallinnassa.

Toisen erän puolivaiheessa Kärpät otti kaksi jäähyä liian monesta pelaajasta kentällä. Jäähyjen välillä ehti kulua alle minuutti. Kärpät selvitti kahden miehen alivoiman, mutta joutui lopulta taipumaan Tapparan Stephen Dixonin kaventaessa lukemiksi 2-1, kun jälkimmäistä jäähyä oli jäljellä enää muutama sekunti.

Toiseen erän loppuun mahtui myös hieman erikoisempi maali, sillä Kärppien Antti Kalapudas merkkautti itselleen maalin syötöksi tarkoitetun kiekonsiirron kimmottua maaliin Tappara-puolustajan luistimesta.

Kärppien loukkaantumislista sai jatkoa kolmannessa erässä, kun puolustaja Atte Pentikäinen loukkaantui taklaustilanteessa. Pentikäinen liikkui vielä loukkaantuneenakin hoitamaan puolustajan tehtäväänsä tukkimalla maalinsuun, mutta joutui poistumaan päätyovista kun peli vihellettiin poikki.

Tappara otti Karhusen pois maalista muutamaa minuuttia ennen loppua, muttei kyennyt enää kaventamaan. Kärpät onnistui vielä kerran maalinteossa Juho Keräsen viimeistellessä tyhjään maaliin, jonka myötä ottelun loppulukemiksi muodostui 4-1.

Molemmat valmentajat löysivät parannettavaa

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ei antanut joukkueelleen täysiä pisteitä illan otteluista.

− Jos Kärppiä vastaan varsinkin kotonaan on vähänkään telineissä, niin turpaan tulee. Illan ottelu ei ollut parasta Tapparaa.

− Olimme yksilö- ja joukketasolla selvästi Kärppien perässä. Saimme osittain parannettua peliä, mutta se ei tänään riittänyt.

Lennokkaasta alkukaudesta huolimatta Tapola ei katsonut Tapparan olevan vielä parhaimmalla tasollaan.

− Meillä on ollut hyviä iltoja ja kokonaisuudessa on paljon hyviä asioita. Olemme kuitenkin vasta lokakuussa, ja parantaa pitää koko ajan.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen Kärppien peli-ilmeeseen.

− Ansaitsimme voiton ahkeruudella ja tahtopuolella, näissä asioissa olimme tänään vastustajaa edellä. Hienoa voittaa kotona täyden Raksilan edessä.

Lopputuloksesta huolimatta myös kotijoukkueen otteista löytyy parannettavaa.

− Tasakentällisin onnistuimme maalinteossa, mutta ylivoimassa meillä on selkeästi petrattavaa.

Marjamäki oli tyytyväinen loukkaantumissuman myötä esiin astuneiden pelaajien otteista.

− Meillä on neljä kärkipelaajaa sivussa, joten olen todella iloinen esimerkiksi Sebastian Ahon, Jesse Puljujärven, Juho Keräsen ja Saku Mäenalasen noususta isompaan rooliin kuin normaalisti.

− Kunhan sairastupamme tyhjenee, saamme taas kaivattua kilpailua mukaan.