Finaalikevät jatkuu – Kärpät taklasi Tapparan nurin

Ivan Huml oli pelipäällä, vaikka ottikin päätöserässä hölmön jäähyn.
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Kotijoukkue Kärpät tyrmäsi pelillisesti Tapparan viidennessä finaalissa. Vaikka ottelu päättyi tiukimmalla mahdollisella maalierolla, olivat oululaiset koko illan kuskin paikalla.

Tilanne oli kahden erän jälkeen kutkuttavasti 1-1, kun kumpainenkin joukkue oli osunut ylivoimalla. Ottelu ratkesi päätöserässä onnekkaaseen pomppuun, Johan Larssonin sivallettua kiekon omaan maaliin lähes nollakulmasta.

Taklaukset vaikka päätylaidasta läpi

Kärpät tuli avauserään tappajan asenteella. Taklauspeli oli koventunut edellisiin otteluihin verrattuna ja Tapparan omasta pelistä ei ollut tietoakaan.

Kärpät luisteli ja liikutti kiekkoa ylivertaisella tavalla verrattuna kirvesrintoihin ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana. Tuloksena ei ollut maalia, vaikka kotijoukkue sai pelata 5-3-ylivoimaakin lähes minuutin. Ylivoiman aikana Esa Pirneksellä ja Ben Maxwellilla oli täysin avopaikat, mutta huono viimeistely ja kova paine päässä tärisytti mailaa sen verran, ettei viimeistely onnistunut.

Kärpät jatkoi "päätyrummutusta" toisen erän alussa. Kotijoukkue tuli kahdella miehellä päätyyn karvaamaan ja riisti kiekkoja hyvällä prosentilla.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun Jukka Voutilainen istui tahallisesta maalin siirtämisestä jäähyllä. Ivan Huml tarjoili maalin takaa Pirnekselle keskelle sektoria, eikä konkari erehtynyt.

Johtomaalin jälkeen mustapaidoilla oli useampia maalipaikkoja, mutta heikko viimeistely, huono onni ja Tapparan tiivis maalineduspelaaminen pitivät numerot tasaisina.

Tappara tuli tasoihin – kuten niin usein ennenkin – ylivoimalla. Finaalisarjan seitsemäs ylivoimamaali syntyi Voutilaisen mailasta, myös sektorin keskeltä. Vieraiden erittäin vaarallinen ylivoima perustui jatkuvaan laukaisu-uhkaan niin viivassa kuin neliön keskellä.

Onnekas pomppu – ansaittu voitto

Kärppien voittomaali syntyi, kun Ivan Huml paineisti ruotsalaispuolustaja Johan Larssonia hyökkäyspäässä. Epävarmasti läpi ottelun pelannut Larsson sivalsi kiekon nollakulmasta omaan maaliin ohi hölmistyneen Juha Metsolan.

Tappara joutui hyökkäämään päätöserässäkin useita alivoimaisia hyökkäyksiä, kun kotijoukkue karvasi kovaa aina maalin takaakin, ja siksi viivelähtöihin ei ollut mahdollisuutta. Tapparan vaihto- ja hyökkäysrytmi oli koko pelin hukassa. Suurin syyllinen siihen oli Kärppien erinomainen karvaus-, taklaus- ja keskialueen pelaaminen.

Vierasjoukkue ei ottelun lopussa saanut kehitettyä kunnollista kirivaihdetta. Huikealla tasolla läpi ottelun keskialuetta puolustanut Kärpät ei antanut Tapparalle lopussa ainoatakaan maalipaikkaa.

Finaalit jatkuvat perjantaina Tampereella, jossa sarja on jälleen Tapparalle katkolla.