ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Donskoi räjäytti Raksilan

LIIGA / Raportti
Ensimmäinen liigafinaali äityi ajoittain kuumaksi.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liigakauden 2013-2014 finaalisarja polkaistiin käyntiin tiistai-iltana Oulussa. Hyvätasoisen ja vähämaalisen ottelun sankariksi nousi lopulta Kärppien Joonas Donskoi, joka iski voittomaalin muutama minuutti ennen ottelun loppua.

Tämän kevään liigafinaalit alkoivat juuri niin kiihkeissä tunnelmissa, kuin ennakkoon odotettiinkin. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä maaleilla mässäilty.

Kärppien sankariksi nousi lopulta kolmosketjun laidassa hyökännyt Joonas Donskoi, joka iski oululaisille ensimmäisen kiinnityksen Kanada-maljaan vajaat kolme minuuttia ennen päätöserän loppua.

– Olimme lopulta tuon verran parempia mitä numerot taululla näyttää. Tämä oli meiltä nousujohteinen peli kokonaisuudessaan, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki tyytyi toteamaan.

– Tämä oli pienten marginaalien peli. Olimme kolmannessa erässä hyvin pelin päällä ennen Kärppien voittomaalia, joka oli vähän sellainen lapsus, Tapparan käskyttäjä Jukka Rautakorpi harmitteli.

Donskoi räjäytti Raksilan

Kärppien pelitauko näkyi ottelun alussa. Tappara tunnisti iskunpaikkansa ja tuli peliin paljon valmiimpana. Kärpät pääsi kuitenkin peliin hyvin mukaan toisesta erästä alkaen.

Ottelu oli juuri sellainen kuin liigafinaalin voi olettaakin olevan. Molemmat puolustivat tarkasti ja pelasivat kovaa. Etenkin Tappara pelasi jatkuvasti sääntöjen rajamailla, minkä löysä tuomarilinja tänään salli.

Ottelu ratkesi lopulta Tapparan pelaajien henkilökohtaisiin virheisiin. Kärpät rokotti näistä kahteen otteeseen armotta. Ensimmäisessä tilanteessa koomaili Josh Green sekä Juha Metsola ja toisessa maalissa Pekka Saravo ja Teemu Aalto.

Kärpillekin virheitä tuli, mutta oululaisten maalilla jälleen loistanut Tomi Karhunen paikkasi ne hyvin.

Ottelun voittomaalin iski ottelun loppuhetkillä Donskoi Julius Junttilan ja Joonas Kemppaisen hienosta esityöstä.

– Näin kun puolustaja aikoi antaa pakki-pakki-syötön ja ajattelin, ettei toinen puolustaja osaa odottaa sitä, joten lähdin vastaan. Pystyin katkaisemaan syötön ja yritin kääntää backhandilla suoraan Donskoille, mutta syöttö oli vähän hiljainen. Onneksi Kemppainen pystyi jatkamaan sen perille Donksoille, Junttila kertasi ottelun voittomaalin syntyä.

Maalintekijä itse oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen uransa toistaiseksi tärkeimpään osumaan.

– Välieräsarjassakin meidän ketjulla oli paljon paikkoja, mutta emme osuneet, joten tämä maali on tietyllä tapaa iso helpotus. Toivottavasti tämä ruokkii meitä jatkossa, Donskoi jutteli.

Sekä Donksoi että Junttila odottavat finaalisarjan jatkuvan seuraavissakin peleissä vähämaalisina puolustustaisteluina. Maalijuhlia kumpikaan ei lupaile.

Oululaisten pelin parannuskohteetkin löytyvät kysyttäessä nopeasti.

– Seuraavaan pelin alku täytyy pelata paremmin. Meidän täytyy saada pitkiä hyökkäyksiä Tapparan päätyyn ja sitä kautta pakottaa heidät ottamaan jäähyjä. Tänään emme siinä onnistuneet. Liikettä täytyy löytyä jatkossa enemmän, Donskoi luetteli.

Ensimmäisen finaalin perusteella sarjasta tulee pitkä ja erittäin tasainen. Myös tulevat ottelut ratkeavat luultavasti pieniin virheisiin. Tässä vaiheessa punnitaan joukkueiden ratkaisutehokkuus.

– Puolustuspeli ratkaisee tämän lopulta meille. Meillä on aika laaja materiaali, joka pystyy maalintekoon. Siihen tämä sarja ratkeaa, Donskoi uskoo.

Finaalisarja jatkuu torstaina Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle