SaiPalla onnistunut ryöstöretki Raksilaan – Markkanen haamuvireessä

Jussi Markkanen oli illan hahmo.
SaiPa päihitti lauantaina Kärpät ensimmäistä kertaa ja kavensi välieräsarjan lukemiin 2-1. Lauantain ottelusta muodostui todella vähämaalinen, mutta laadukas pudotuspeliottelu.

Lauantain ottelussa ei vielä varsinaisella peliajalla maalien makuun päästy. Jatkoerässä ratkaisijan rooliin nousi SaiPan Janne Tavi.

SaiPalle voitto oli todella suuri, sillä 2−1-tappioasemasta on huomattavasti helpompi lähteä jatkamaan sarjaa kuin 3−0-asemasta.

− Loistava fiilis on nyt, tämä oli iso ryöstö meille. 3−0-johto olisi voinut olla liian suuri vuori kiivettäväksi. Teimme homman itsellemme hieman helpommaksi, kommentoi illan sankari Tavi Nelonen Pron haastattelussa.

Lauri Marjamäen mukaan Kärpät pelasi hyvän pelin tappiosta huolimatta.

− Avauserässä maalipaikat menivät meille 7−0. Olisi pitänyt siihen saada maali tehtyä. Se olisi varmasti vapauttanut hieman tekemistämme, kommentoi kärppäkäskijä.

− Tilastollisesti pelasimme kenties sarjan parhaan pelin, mutta tulos oli kuitenkin negatiivinen. Tekemisessämme on koko ajan hyviä aihioita, mutta joitain asioita meidän pitää parantaa. Nyt lähdemme keräämään energiaa ja hakemaan seuraavaa voittoa Lappeenrannasta, jatkoi Marjamäki.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli syystäkin erittäin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

− Tänään oli kiihkeä ja laadukas pudotuspeliottelu. Joukkue noudatti pelisuunnitelmaa piirulleen. Tämä oli tärkeä voitto, ja antaa meille paljon uskoa tekemiseemme, kommentoi Tirkkonen.

Maalivahdit iskussa

Lauantain ottelussa nähtiin loistokasta maalivahtityöskentelyä molemmilta veräjänvartijoilta.

SaiPan Jussi Markkanen oli todellisessa haamuvireessä ja esitti monta todellista paraatipelastusta. Vanhan kiekkokliseen mukaisesti Markkanen todella antoi joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta.

− Markkanen oli tänään niin loistava kuin hänen pitääkin olla. Kyllä sen jo aamulla havaitsi, että Jussi on tänään tulta ja tappuraa, kommentoi Tirkkonen maalivahtinsa otteita.

Virkaveli Tomi Karhunen ei kentän toisessa päässä jäänyt pekkaa pahemmaksi. Yhdestä päästetystä maalista ja muutamista pudotetuista irtokiekoista huolimatta Karhunen pelasi hyvän pelin.

Maalit kortilla

Ottelun ensimmäisen erän alku oli molemmilta joukkueita hieman tunnustelevaa ja varovaista peliä. Kumpikaan ei halunnut tyhmillä virheillään antaa vastustajalle avausmaalia suurten panosten ottelussa.

Erän paras maalipaikka siunaantui Kärppien Juho Keräselle. Hyökkääjä pääsi laukomaan täysin vapaasti maalin edestä, mutta Markkanen esitti todella näyttävän hanskatorjunnan. Näyttävä oli myös Lasse Kukkosen syöttö, jonka puolustaja tarjoili älykkäästi päätylaidan kautta Keräselle.

Toiseen erään SaiPa nosti selkeästi omaa pelaamistaan, ja sen seurauksena se sai hieman otetta kenttätapahtumista ja enemmän maalintekotilanteita kuin ensimmäisessä erässä.

Kärpät ei tämän kevään pudotuspeleissä ole antanut vastustajille juuri ollenkaan helppoja ylivoimahyökkäyksiä, mutta erän puolivälin tienoilla SaiPa pääsi terävään 2-1-hyökkäykseen, joka päättyi Jaakko Rissasen terävään laukaukseen ja Karhusen torjuntaan.

Ville Hämäläinen otti erän loppupuolella jäähyn vastustajan mailasta kiinnipitämisestä, ja Kärpät pääsi ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalle. Tulosta ylivoima ei tuonut, mutta sen jälkeen hallinta kääntyi hienoisesti kotijoukkueelle.

Kolmannessa erässä päästiin muutamaan kertaan jo todella lähelle avausmaalia.

Ensin Tavi karkasi kärppäpuolustukselta läpiajoon, mutta vielä sankari ei päässyt ylärimaa lähemmäksi maalintekoa.

Myös Kärppien Adam Masuhr kilautti lyöntilaukauksellaan poikkipuuta.

Jatkoerässä ratkaisua ei tarvinnut odottaa kuin 51 sekuntia, kun Tavi siirsi maalinedusruuhkasta kiekon ohi Karhusen.

Sarja jatkuu maanantaina Lappeenrannassa.