IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Aaltonen liekeissä – Kärpille ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

LIIGA / Raportti
Ville Pokka onnistui maalinteossa kahteen otteeseen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan välieräsarjassa SaiPaa vastaan. Loppua kohden kuumaksi äityneen ottelun suuri sankari oli Kärppien Juhamatti Aaltonen, joka piti SaiPa-pelureita pilkkanaan avauserässä.

Välieräavaus Oulussa Kärppien ja SaiPan välillä oli yllättävän runsasmaalinen ja kuuma kamppailu. Alun teema oli avoimet ovet, kun taas lopussa keskityttiin tunteiden hallintaan.

Kärpät toipui SaiPan shokkialusta nopeasti. Hallinta siirtyi kotijoukkueelle pelin edetessä. Lopulta SaiPalta loppuivat jalat ja ehkä uskokin.

− Olen tyytyväinen, ettemme jääneet SaiPan avauserän maaleihin kiinni ja kaivettiin siitäkin erästä erävoitto. Kärki kantoi meitä tänään, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki tiivisti illan ottelun.

Koko eilisen päivän linja-autossa istunut SaiPa luisteli avauserään täynnä energiaa. Kärpät jäi ottelun alussa täysin jyrän alle.

− Vaikeaahan se on, kun tulimme viikon tauolta ja vastustajalla on pelirytmi päällä, Marjamäki tyytyi kommentoimaan ottelun ensimmäisiä minuutteja.

Juhamatti Aaltonen -show

Jo alle minuutin pelin jälkeen johtoon siirtynyt SaiPa löi alkutahdit avauserän maalijuhlille. Viiden maalin erä ei varmasti ollut valmentajien mieleen. Kärpät poistui erätauolle 3–2-johdossa. Erän hahmo oli Juhamatti Aaltonen, joka tuntui tekevän kentällä mitä tahtoo.

− Teimme merkkausvirheitä ja epäonnistuimme purkukiekoissa. Teimme helppoja virheitä ja sitä kautta lahjoitimme Kärpille maaleja, SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen tuskaili.

Ottelun toisessa erässä maalihanat säädettiin pienemmälle. Ben Maxwellin alivoimaosuma Ryan Glennin virheen seurauksena jäi erän ainoaksi osumaksi.

Maali oli Maxwellin pudotuspelikevään ensimmäinen. Ennen tätä iltaa kanadalainen oli kaikki pudotuspelit pelanneista kärppähyökkääjistä ainoana kiikaritehoilla.

− Onhan se ollut turhauttavaa, kun tehoja ei ole tullut, mutta olen yrittänyt auttaa joukkuetta muuten. Mukavaa, että nyt vihdoin onnistuin, tyytyväinen Maxwell jutteli.

Tunteet kuumenivat päätöserässä

Kolmanteen erään SaiPan maalille luisteli Andreas Bernard. Vaihdon taustalla oli toisen erän lopun tilanne, jossa Kärppien Ivan Huml törmäsi Jussi Markkaseen.

Tilanne löi alkutahdit kuumalle kolmannelle erälle.

− Totta kai meidän joukkue reagoi, kun maalivahtimme yritettiin kolata, tuohtunut Tirkkonen tuhisi ottelun jälkeen.

Kolmas erä olikin värikäs. SaiPa sai seitsemän pikkukakkosta, kaksi kymmenen minuutin henkilökohtaista käytösrangaistusta sekä kruununa illalle Tomi Leivon pelirangaistus huitomisesta.

Marjamäki ei suostunut tuomarilinjaa kommentoimaan, mutta Tirkkonen raotti sanaista arkkuaan.

− Kahdessa ensimmäisessä erässä ei vihelletä mitään, kun taas kolmannessa erässä vihellettiin kaikki. Kaiken kruununa toisen erän tilanne, jossa Markkanen yritettiin kolata.

Kärppien illan sankareita olivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Aaltonen ja Mika Pyörälä, sekä tehot 2+2 saalistanut puolustaja Ville Pokka. Puolustajan ilta alkoi synkissä merkeissä, sillä hän oli vahvassa roolissa SaiPan avausmaalissa.

− Alussa oli vähän vaikeaa, mutta pelin edetessä pääsin paremmin peliin kiinni.

SaiPa iski odotetuin asein

Kärpät ja SaiPa tarjosivat yleisölle yllättävän avoimen pelin, jossa maalipaikkoja syntyi paljon. Valmentajien mieleen tällainen kiekko ei varmasti ole, mutta Raksilan runsaslukuiseen yleisöön se upposi kuin kuuma veitsi voihin.

SaiPa iski Kärppiin juuri odotetulla tavalla. Lappeenrantalaiset lähtivät pelaamaan tilaa pois ja karvasivat aggressiivisesti. Kärpät ei saanut ottelulle haluamaansa alkua, mutta varsinkin ykköskentän vahvan panoksen ansiosta kairasi lopulta helpohkon avausvoiton. Lopussa otteluun saatiin mukavasti tunnettakin, mikä sopii pudotuspeleihin hyvin.

Pelin edetessä SaiPan kuorma alkoi näkyä, eikä potku enää lopussa riittänyt. Se oli täysin ymmärrettävää, sillä lappeenrantalaisilla on takana raastava puolivälieräsarja JYPiä vastaan.

Välierät jatkuvat Lappeenrannassa perjantaina, minne joukkueet matkustavat huomenna.

» Lähetä palautetta toimitukselle