Pelikaanin liito riitti

Kärpät lähti Oulun pakastuvaan syysiltaan lintumetsälle. Saaliiksi Kärpät kaavaili pelikaania ja sarjajohtajan päänahkaa jo toistamiseen vuorokauden sisään. Osumat eivät kuitenkaan riittäneet ja Pelicans pääsi lopulta vaivoin lentämään voittoon.

Raksilan lauantai-illassa nähtiin kaksijakoinen kamppailu. Kärpät hallitsi ottelun ensimmäistä erää sekä ottelun loppua. Vieraat puolestaan olivat kuskin paikalla ottelun keskivaiheilla.

- Peli kestää 60 minuuttia. Jos hallitset ottelua 25 minuuttia vastustajan hallitessa 35 minuuttia, voittaa enemmän hallinnut oikeutetusti, Kärppien valmentaja Hannu Aravirta kiteytti osuvasti pelin jälkeen.

Pelicans sysäsi Kärpät ahdinkoon ensimmäisen erän lopulla iskemällä kaksi maalia muutaman sekunnin sisään. Näitä takaiskuja Kärpät märehti puolet ottelusta ennen kuin heräsi taistelemaan voitosta.

- En tiedä mihin itsesääliin me niistä maaleista vaivuttiin, Aravirta tuskaili taiston tauottua.

Pelicansin valmentaja Kai Suikkanen oli luonnollisesti tyytyväinen ensimmäisen erän maaleihin. Muuten erä ei Suikkaselta kiitosta saanut.

- Ensimmäinen erä oli Kärpiltä todella hyvä. Me oltiin ihan kusessa meidän puolustusalueella, Suikkanen näki.

Vuorotahtiin

Kärpät lähti otteluun ryminällä. Peli pyöri koko ensimmäisen erän pitkälti Pelicansin päädyssä, mutta Niko Hovinen vieraiden maalilla torjui kotijoukkueen maalinteko yritykset eleettömän varmasti. Toisaalta Kärppien viimeistelystä puuttui viimeinen rutistus, eikä Hovisen tarvinnut mitään paraatitorjuntoja esittää.

Kärppien hallinnasta huolimatta maalit erässä teki kuitenkin Pelicans. Hieman ottelutapahtumien vastaisesti Janne Tavi pääsi ohjaamaan ilmasta Jarkko Immosen vedon maaliin ohi hölmistyneen Ville Hostikan. Muutamaa sekuntia myöhemmin Pelicansin Markus Seikola laukoi kiekon ruuhkaan, mistä se kimposi kärppäkasvatti Tommi Paakkolanvaaran kautta maaliin.

Toinen erä ei ollut kotijoukkueelta enää niin lennokas. Pelicans pääsi hyvin peliin mukaan ja hallitsi kenttätapahtumia. Erän puolivälin paikkeilla päästiin erikoistilannepelaamisen makuun, kun ensin vieraiden Kari Sihvonen otti jäähyn laitataklauksesta ja melkein heti perään kotijoukkueen Miikka Salomäki tasoitti puntit tyhmällä hyökkäyspään jäähyllä.

Erän lopulla edellisessä pelissä loukaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Matias Loppi sai sudittua kiekon kärppämaaliin Aaron Brocklehurstin vahvan esityön päätteeksi.

- Lopin peliin olen tyytyväinen. Sieltä löytyi niitä tehoja, mitä ykkössentteriltä odotetaankin, Suikkanen kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Pelicans tappoi loput sekunnit ja sai huokaista helpotuksesta.

Toisella erätauolla Aravirta tivasi pelaajiltaan asennetta.

- Kysyttiin kopissa, että löytyykö asennetta. Tuntui löytyvän ja tuollainen lento saatiin päälle kolmanteen erään, vaikka pelattiin toista ottelua vuorokauden sisään, Aravirta kertoi lehdistötilaisuudessa.

Kärpät aloitti hurjan vyörytyksen kohti Pelicansin maalia. Ensin Juho Keränen pääsi ohjaamaan Mikko Lehtosen vedon maaliin ja heti perään Keränen rakensi hienosti 2-3 kavennuksen nousemalla vahvasti laidasta ylös. Hovinen torjui Keräsen vedon, muttei mahtanut enää mitään Joonas Komulaisen ehtiessä paluukiekkoon ennen pelikaanipuolustusta.

Kärppien noustua maalin päähän Pelicans otti aikalisän.

- Yritin rauhoitella pelaajia ja sanoin ettei meidän tarvitse roiskia kiekkoa miten sattuu, vaikka vastustaja painostaa. Pitää päästä pelaamalla omista pois, Suikkanen valotti aikalisän antia.

Pelicans ei kuitenkaan saanut otetta pelistä. Kärppien hurja myllytys jatkui loppuun saakka, mutta maalia ei kotijoukkue saanut aikaan. Lähimmäksi pääsi viime peleissä loistanut Atte Ohtamaa, jonka laukaus kimposi sisätolpasta ulos.

Suikkanen tyytyväinen kokonaisuuteen

Kotijoukkueen parhaimmistoa oli ykköskenttä Jari Viuhkolan johdolla. Alunperin kokoonpanoon palannutta Juha-Pekka Haatajaa oli kaavailtu Joonas Komulaisen paikalle, mutta ketjun hyvä peli kuopiossa muutti suunitelmia.

- Pojilta hyvä peli. Viuhkolan kenttä ja Kemppaisen kenttä toimivat hyvin, mutta muita koostumuksia meidän pitää vielä katsoa, Aravirta totesi.

Aravirta on kommenteissaan oikeilla jäljillä, sillä esimerkiksi tsekkihyökkääjä Michal Vondrka ei esittänyt taaskaan oikein mitään ja istui täysin ansaitusti ottelun lopun penkillä.

Vieraista pirteimmin esiintyi Matias Lopin ja Jarkko Immosen johtamat viisikot. Janne Tavi oli illan paras pelikaani Niko Hovisen ohella. Ryan Lasch väläytteli ajoittain, mutta kokonaisuudessaan Lasch ei esittänyt parastaan Kärppiä vastaan.

Suikkanen ei tosin epäonnistujia joukoistaan löytänyt.

- Oulussa kun pelataan ja voitetaan peli, niin kyllähän siellä kaikki onnistujia on, Suikkanen totesi.

Molemmilla joukkueilla on edessä muutaman päivän tauko peleistä. Kärpät pelaa seuraavan ottelun torstaina, kun Ouluun saapuu SaiPa. Pelicans puolestaan kohtaa päivää myöhemmin lahdessa Jokerit.