Haatajan hattutemppu toi kolmannen voiton Kärpille

LIIGA / Raportti
Puolivälieräsarjassa 2-1-johdossa ollut Kärpät onnistui laittamaan Pelicansin tiukkaan paikkaan, kun oululaiset nappasivat keskiviikkona kotivoiton lukemin 4-1. Tasaisen pelin ratkaisijaksi nousi Kärppien Juha-Pekka Haataja, joka sivalsi voittomaalin lisäksi ottelussa lopulta hattutempun. Pelicans oli hyvin pelissä mukana, mutta maalipaikkojen hyödyntäminen oli jälleen Kärppiä huonommalla tasolla.

Pelicans sai ennen ottelua mukavia uutisia loukkaantumisrintamalta, kun ykkösmaalivahti Niko Hovinen oli parsittu pelikuntoon ja mies palasi pelikaanien maalille kahden ottelun tauon jälkeen. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan Kärpät jyräsi ykkösketjun laitahyökkääjän Juha-Pekka Haatajan kolmella osumalla lahtelaisjoukkueen yli.

− Ensimmäistä kertaa maalipaikat menivät aikalailla tasan. Vahva alku Pelicansilta, meiltä taas vähän hermostunut. Paransimme kuitenkin pelin edetessä ja hyvin tasapainoinen suoritus joukkueelta kaiken kaikkiaan, totesi Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta, joka oli tyytyväinen joukkueensa parantuneeseen puolustuspelaamiseen.

− Puolustimme nyt paremmin ja tilanteet olivat selkeitä. Kyllä tämä ilta oli meiltä paras puolustamisen suhteen tässä sarjassa.

Pelicansin leirissä tappion pettymystä ei lähdetty peittelemään. Päävalmentaja Kai Suikkanen harmitteli oman joukkueensa virheitä, jotka käänsivät ottelun lopulta Kärpille.

− Mielestäni hyvä peli, mutta kyllähän se harmittaa, kun turpaan tuli. Muuten omasta mielestäni pelasimme hyvän ottelun. Muutamia virheitä tuli ja tietenkin tuon tasoinen joukkue rokottaa niistä armottomasti, harmitteli Suikkanen, jonka mukaan kärppähyökkääjä Haatajan illan ensimmäinen oli ratkaisevassa roolissa ottelun kulussa.

− Varsinkin se 2-1-maali, joka oli hiton isossa osassa tätä peliä, jäi kovasti harmittamaan, Suikkanen jatkoi.

Pelicans oli laukauksien suhteen jälleen hallitsevampi osapuoli, mutta sen viimeistelytehokkuus oli selvästi kotijoukkuetta jäljessä.

− Roikuimme voiton syrjässä kiinni, koko ajan oli mahdollisuus. Tietenkin on harmi, että aika huonosti teemme maaleja. Tarvitsemme hirveän määrän paikkoja sitä varten, että saamme maalin tehtyä. Kärpät on näköjään sen verran taitavampi ryhmä, että se niistä paikoista heittää maalit, ainakin paremmalla prosentilla kuin me, analysoi Suikkanen ottelun jälkeen.


Kolmen maalin mies oli Kärppien suurin ratkaisupelaaja yhdessä hyvin torjuneen Johan Backlundin kanssa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Johtoasema ei kauan pitänyt

Pelicansin ja Kärppien puolivälieräsarjan neljäs kohtaaminen lähti varsin tarkoissa merkeissä liikkeelle. Kotijoukkueen mustapaidat järjestivät pitkiä hyökkäyksiä Pelicansin päätyyn, mutta ilman tulosta. Toisessa päässä pelikaanilauma loi tukun vaarallisia paikkoja Kärppien puolustusvirheiden jälkeen, mutta ruotsalaismaalivahti Johan Backlund jatkoi laadukkaita otteitaan oululaisten maalilla.

Toiseen erään Hannu Aravirran johtama kärppälauma tuli pelikaanilaumaa selvästi paremmalla jalalla, mikä näkyi myös tulostaululla. Ruotsalaispuolustaja Oscar Eklundin nappisyötöstä puolittaiseen läpiajoon päässyt
Jari Viuhkola pelasi kiekon näppärästi Kimmo Koskenkorvalle, joka sijoitti kiekon Niko Hovisen vartioiman maalin kattoon.

Pelicansin kuittaus oli kuitenkin nopea. 43 sekuntia myöhemmin Arttu Luttinen pääsi viimeistelemään Pelicansin kultakypärä Ryan Laschin vahvan esityön päätteeksi tasoitusmaalin.

− Meidän maali tuli tavallaan takaisin heti seuraavassa vaihdossa. Teet ja toinen sivaltaa heti perään, se on psykologisesti haastava tilanne, tuumasi Aravirta toisen erän nopeasti muuttuneesta tilanteesta.

Vahva erän alku mureni erää pidemmälle edetessä. Pelikaanien tšekkihyökkääjällä Radek Smolenakilla oli tuhannen taalan paikka lyödä vierasjoukkue johtoon Raksilan keskiviikkoillassa, mutta Kärppien maalilla Backlund venyi todelliseen huipputorjuntaan.

Kärpät selvitti hankalimmat hetket ja iski pelikaanilaumalle luun kurkkuun. Tšekkihyökkääjä Ivan Humlin loistavan esityön jälkeen Juha-Pekka Haataja malttoi odottaa ja saatuaan Hovisen sivuttaisliikkeeseen, pääsi viime vuonna mestaruuden HIFK:n riveissä voittanut laitahyökkääjä pistämään kiekon lähes tyhjään maaliin.

− Haataja on kevään pelaaja. Hänellä on uudelleen koottu koostumus vierellä ja nyt näyttää siltä, että uusi vauhti on löytynyt. Ehkä myös sellaista henkistä vapautumista on tullut, totesi kärppäluotsi Aravirta johtomaalin iskeneestä laituristaan.

Haataja, Haataja ja vielä kerran Haataja

Tappioasemassa ollut Pelicans sai kolmanteen erään vahvan alun ja hyvin läpi ottelun pelannut jenkkihyökkääjä Lasch karkasikin puolittaiseen läpiajoon. Yritys päätyi Backlundin torjuntaan ja kotijoukkue pysyi ottelusarjan kulkua ajatellen tärkeässä johtoasemassa.

Molemmat joukkueet saivat mahdollisuuksia ylivoimiensa kautta, mutta kummankaan pyöritykset eivät tuottaneet tulosta. Pelicansin yritykset kilpistyivät tulikuumaan Backlundiin ja vahvasti puolustaneeseen kärppänippuun.

Kuskaamiseksi mennyt pelikaanien takaa-ajo sai lisää vaikeuksia, kun kokenut Jan Latvala komennettiin jäähyaitioon kiinnipitämisestä. Latvalan seuraksi jäähyaitioon asteli todella typerän pelin viivyttämisjäähyn ottanut Markus Seikola. Kärpät ei jättänyt paikkaa hyödyntämättä, vaan ykkösketjun laitahyökkääjä iski ottelun toisen maalinsa.

Pelicansin haettua maalia kuudella kenttäpelaajalla, iski Haataja vielä illan kolmannensa ja sinetöi loppulukemiksi 4-1.

− Kyllähän me yritimme ja taistelimme, ei voi kieltää. Ottaahan se kaaliin, kun tulee niitä töppäyksiä silloin, kun pelaamme hyvin. Tietenkin on myönnettävä, että vastustaja on kova. Eihän siitä pääse mihinkään. Tosi kova porukka on vastassa, niin virheitä ei vaan saa tehdä, harmitteli Pelicansin Suikkanen, jonka mukaan sarja ei ole missään nimessä taputeltu.

− Taistelu jatkuu. Ymmärtääkseni nämä sarjat ovat paras seitsemästä, Kärpillä on nyt vähän etumatkaa, maali on vielä kaukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle