Vallinin soolomaali vapautti Kärppien pelin

Juho Keränen pääsi iskemään ottelun loppulukemat 6-2.
Kärpät sai perjantai-iltana kotihalliinsa vierailijaksi Luulajan Ruotsista. Kärpät oli alussa ottavana osapuolena, mutta ottelun edetessä onnistui kääntämään otteen itselleen ja karkasi vastustamattomasti selkeään 6-2 -voittoon. Käännekohdaksi muodostui Ari Vallinin toisessa erässä tekemä tasoitusmaali.

Ottelun alku ei ollut Kärppien kannalta paras mahdollinen. Luulaja tuli kovaa kotijoukkueen päälle vieden suuren osan kaksinkamppailuista nimiinsä. Ottelun avausmaali nähtiin jo parin minuutin pelin jälkeen, kun vieraiden Anton Hedman vei vieraat karkumatkalle. Kotijoukkue ei onnistunut purkamaan kiekkoa keskialueelle Luulajan Karl Fabriciuksen pitäessä pelivälineen taidokkaasti hyökkäysalueella. Fabricius pääsi lyömään kiekon maalin eteen unohtuneelle Hedmanille. Hedman pääsi nokikkain kärppävahti Tomi Karhusen kanssa ja nosti kiekon varmasti maaliin. Kärppien ainoat maalintekopaikat ensimmäisessä erässä nähtiin muutaman ylivoimatilaisuuden aikana, mutta tulos jäi puuttumaan.

Ketsuppipullo aukeaa

Toista erää oli pelattu hieman yli kuusi minuuttia, kun Kärpät nousi ottelussa tasoihin. Maali oli konkaripakki Ari Vallinin upea yksilösuoritus. Kärppäpuolustaja riisti kiekon Luulajan pelaajalta siniviivalla sännäten kohti vieraiden kenttäpäätyä. Hyökkäysalueelle päästyään Vallin leikkasi hienosti keskelle, laukoi kerran ja seurasi vielä paluukiekon iskien sen maalin perukoille. Tämän taidonnäytteen jälkeen ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Kärpät istahti tukevasti kuskin penkille.

Vallinin maalin jälkeen Kärpät iski muutaman minuutin sisään vielä kahdesti. Maalintekijöinä kunnostautuivat Ivan Huml sekä Mikko Alikoski.

Kärppien osumatarkkuus oli erinomaista tasoa toisessa erässä. Kotijoukkueen kolmesta maalista huolimatta Luulajan maalivahti Daniel Bellissimolle kirjattiin erään ainoastaan neljä torjuntaa, kun virkaveli Karhunen joutui venymään 11 kertaa kiekon eteen.

Lisämaaleja sekä pientä nokkapokkaa

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen erä päättyi. Kärpät iski hyvällä prosentilla maaleja Bellissimon taakse. Luulaja hallitsi peliä hetkellisesti, mutta hallinnan pääsi katkaisemaan Kärppien Sakari Manninen. Nuorukainen pääsi tykittämään sydämensä kyllyydestä Mika Pyörälän tarjoileman kiekon maalin yläkulmaan. Ennen kolmannen erän puolta väliä lukemat oli jo 5-1, Jari Viuhkolan ohjattua Joonas Donskoin lättysyötön ohi voimattoman Bellissimon.

Kärppien otettua pari jäähyä erän jälkimmäisellä puoliskolla, pääsi Luulaja painostamaan ja hakemaan kavennusta. Siinä joukkue onnistuikin puolustaja Andreas Hjelmin ollessa maalintekijä.

Lisämaaleja vierailija ei onnistunut kovasta yrityksestä huolimatta tekemään. Loppulukemat 6-2 pääsi kaunistelemaan Juho Keränen nopeasta läpiajosta.

Maalin jälkeisen aloituksen jälkeen tunteet kuohahtivat ja seurauksena oli pienimuotoinen painiottelu. Pääpukareina kunnostautuivat Luulajan Chris ja Cam Abbott. Abbottin veljesten turhautumisen suurimmaksi uhriksi joutui Kärppien Joonas Komulainen. Chris Abbott kuittasi itselleen tilanteesta 5+20 minuutin jäähyn, Komulaisen ja Cam Abbottin selvitessä pienemmillä jäähyillä.

Tyytyväinen päävalmentaja

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Erityiskiitokset saivat Kärppien neloskentällisen työilme sekä Mikko Lehtosen otteet takalinjoilla.

- Hieno voitto, kun pystyimme tekemään kuusi maalia tämän tasoista joukkuetta vastaan. Tänään oli paljon laukausten peittämistä ja maalille pelaamista. Olen hieman kaipaillut tunnetta ja taistelua, jota tänään oli. Tehtiin pari hyvää räkämaalia sekä alivoimapelaaminen oli hyvää. Tänään oli hieno työmiesten ilta, kertasi päävalmentaja ottelua.

Kärppien kokoonpanosta puuttuivat tänään Lasse Kukkonen perheenlisäyksen johdosta sekä Ben Maxwell lievän käsivamman vuoksi. Marjamäen mukaan Maxwellin vamma ei ole vakavaa laatua, ja kanadalainen on mukana joukkueen vahvuudessa runkosarjan alkaessa.

Tänään hävinnyt ruotsalaisvieras pääsee yrittämään revanssia jo sunnuntaina joukkueiden kohdatessa Luulajan kotikentällä. Ottelu on Kärppien viimeinen ennen ensi viikolla alkavaa Liiga-kautta.