Luleå HF jäi hallitsevan Suomen mestarin jalkoihin

Ryan Glennin ja Jonathan Granströmin suihkukomennuksiin johtanut taisto.
Oulun Kärppien ja Luleån HF:n välisessä ottelussa nähtiin muun muassa viisi maalia, kaksi ulosajoa ja 16 kahden minuutin jäähyä. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 4-1.

Ottelun alussa Kärppien niskaan kaadettiin kylmää vettä, kun Luulaja aloitti maalinteon alivoimalla ajassa 4.43. Erän alku kului Luulajan hienoisessa hallinnassa joukkueen karvatessa korkealta ja riistäen kiekkoa rohkeasti hyökkäysalueella.

Erän aikana Kärpät otti ottelun hallinnan itselleen, ja teki kaksi maalia minuutin sisään. Nicolas Deschamps aukaisi Kärppien maalihanat Lasse Kukkosen ja Adam Masuhrin syötöistä ajassa 16.24. 57 sekuntia myöhemmin Ivan Huml jatkoi maalintekoa karattuaan puolittaiseen läpiajoon Joonas Komulaisen rystysyötöstä. Kärpät tuli toiseen erään vahvasti ja sai luotua paljon hyviä paikkoja.

Ottelun puolessa välissä Luulajan Chris Abbott ajoi päin kärppämaalivahti Tomi Karhusta ja sai kimppuunsa kärppäpuolustaja Adam Masuhrin. Tilanne kuumensi myös Kärppien Ryan Glennin ja Luulajan Jonathan Granströmin tunteita ja miehet ottivat yhteen suihkukomennusten veroisesti. Tilanteen seurauksena Kärpät pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan yli minuutin, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta.

Kolmannen erän alussa Kärpät jatkoi maalintekoa Luulaja-puolustajan syötön kimmottua Juho Keräsen mailasta maaliin. Luulaja pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla neljä kertaa viimeisen erän aikana, mutta useista yrityksistä huolimatta kiekko ei mennyt kärppävahti Karhusen selän taakse.

Luulaja otti aikalisän ajassa 57.41 ja yritti saada kiekon maaliin pelaten ilman maalivahtia. Takaa-ajoyritys loppui kuitenkin alkuunsa Mika Pyörälän lyötyä kiekon tyhjään maaliin loppulukemiksi 4-1.