Raksilassa nähtiin kauden paras Kärpät

Kärpät oli vahva lauantai-illassa.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Kärpät jatkoi Oulussa vahvojen suoritusten sarjaansa kaatamalla sarjakärki Lukon lukemin 4-1.

Otteluun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Kotijoukkue Kärpät käänsi kurssiaan tiistaina kaatamalla JYPin Jyväskylässä kovan taistelun jälkeen. Lukko puolestaan jäi KalPaa vastaan nollille edellisessä ottelussaan.

Heti ensimmäisistä minuuteista lähtien oli selvää, että kolmen päivän tauko oli tehnyt oululaisille hyvää. Kärpät tuli otteluun kovalla sykkeellä ja laittoi Lukon heti aloituksesta lähtien erittäin ahtaalle. Oululaiset puolustivat jo JYPiä vastaan erinomaisesti, mutta hyökkäyspeli oli hieman takkuilevaa.

Oululaisten hyökkäyksiinlähdöt olivat parantuneet tauolla paljon. Puolustajat käsittelivät Lukon paineen erinomaisesti, ja joukkue pääsi rakentelemaan avauspeliään täytenä viisikkona omasta päästä asti.

Aikaisempiin peleihin verrattuna Kärpät pääsi kiekon kanssa kontrolloituihin hyökkäyksiin aiempaa useammin eikä vain joutunut roiskimaan kiekkoa päätyyn ja tappelemaan irtokiekoista siellä.

Palkinto tästä tuli ensimmäisessä erässä, kun Adam Masuhr vei Kärpät johtoon tarkalla rannekudilla. Vaikka kotijoukkue hallitsi avauserää mielin määrin, Lukko onnistui hyödyntämään harvat paikkansa, kun Rony Ahonen napautti irtokiekon Iiro Tarkin selän taakse.

Ottelun toisessa erässä raumalaiset pääsivät omista telineistään hieman paremmin irti. Kärpät oli alkupuoliskolla vaikeuksissa, mutta Lukko ei onnistunut hyödyntämään momentumiaan. Sebastian Aho namutteli kiekon raumalaisten verkkoon juuri ylivoiman loppuessa.

Kärpät puolusti läpi ottelun erinomaisesti keskustaa ja onnistui pitämään Lukon pitkälti pois aivan vaarallisimmilta maalintekosektoreilta. Kolmannessa erässä Kärpät jatkoi samaa kaavaa ja piti ottelun avaimet hyppysissään loppuun asti kontrolloimalla kiekkoa vahvasti.