Pitsiturnaus XX: Lukko täydentää unelmafinaalin

Lukko eteni Pitsiturnauksen finaaliin toista kertaa peräkkäin.
Kuva © Jussi Kivimäki
Rauman Lukko selvitti tiensä Pitsiturnauksen finaaliin. Oulun Kärpät kaatui jännittävien loppuvaiheiden jälkeen lopulta maalein 4-2.

Ensimmäinen erä tarjosi elokuiseksi harjoituspeliksi varsin viihdyttävää kiekkoa. Runsaslukuinen raumalaisyleisö pyrki siivittämään kotijoukkueen sankaritekoihin omalla äänekkäällä tuellaan.

Kotiyleisö saikin huutaa sydämensä kyllyydestä Juho Keräsen jäähyn aikana. Lukon ylivoimamaalista vastasi Janne Keränen.

Hetkeä myöhemmin Erik Riska passitettiin jäähypenkille. Kärppien hyvin pyörinyt ylivoimapeli kuivui kuitenkin kasaan tuomareiden huomattua kuudennen valkopaidan Lukon hyökkäysalueella.

Lukon jäähyn päätyttyä verkko heilui taas Tomi Karhusen selän takana. Toni Koivisto pelasi upeasti yhteen Steven Zalewskin kanssa ja Karhunen oli tämän edessä voimaton.

Loppukiri katkesi virhearvioon

Toinen erä ei vauhdissa hävinnyt ensimmäiselle. Peli aaltoili varsin nopealla tempolla päästä päähän.

Lukon kolmas maali näki päivänvalon kun toista erää oli pelattu noin viisi minuuttia. Aki Uusikartano tarjoili Ville Vahalahdelle avopaikan takatolpalle, eikä mies tällä kertaa erehtynyt. Hetkeä aiemmin Petteri Nummelin oli pedannut Vahalahdelle vastaavanlaisen avopaikan, mutta vielä silloin aika ei ollut kypsä maalille.

Harri Tikkasen erän lopulla ottama jäähy kostautui. Vajaa kaksi minuuttia ennen loppusummeria Kärpät kavensi Joonas Donskoin ylivoimamaalilla lukemiksi 3-1.

Hetkeä myöhemmin eroa oli enää yksi maali. David Kveton purjehti Lukko-puolustuksen keskelle ja napautti kiekon verkon perukoille.

Karhusen seikkailu laukaisi lopulta raumalaisten jännityksen. Maalivahti teki virhearvion tullessaan irtokiekkoa vastaan ja Zalewskilla oli helppo työ laukoa helpottava 4-2-osuma tyhjään rysään.

Lukko kohtaa Ässät Pitsiturnauksen finaalissa klo 20.