Maaliton putki enää vain paha muisto

Kähkönen pääsi pitkästä aikaa tuulettamaan maalia.
Oulun Kärppien ykköskentällinen oli ennen tiistain ottelua onnistunut edellisen kerran maalinteossa tasan kolme viikkoa sitten. Ketjun toisen laiturin, Toni Kähkösen, oma maaliton kausi oli puolestaan vieläkin pidempi. Kärppähyökkääjän kauden kuudes osuma löi alkutahdit kotijoukkueen voitolle, joka kirjattiin lopulta lukemin 3-1.

Ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä oli syystäkin iloisesti hymyilevä mies. Toni Kähkösen edellinen henkilökohtainen maalimerkintä oli lokakuun loppupuolelta ottelusta, jossa Kärpät kukisti Helsingin IFK:n tyrmäyslukemin 5-0. Sen jälkeen hyökkääjän 14 seuraavaa Liiga-ottelua olivat menneet maaleitta.

− Ehkä pientä painetta pääkopassa alkoi jo olla. Kuitenkin maalin tekeminen on aina hienoa ja siinä myös haluan onnistua. Upea asia, että saatiin putket katkaistua.

− Oma osansa maalittomuuden kanssa oli varmasti sillä, että koko joukkueen ylivoimapeli on viime ajat ollut hieman heikompaa. Tänään oli kuitenkin heti alusta asti aivan eri meininki. Pystyimme pelaamaan energisesti läpi ottelun.

− On se hieman hullunkurista toki, että ykköskentällinen ei onnistu. Menemme kuitenkin koko ajan parempaan suuntaan. Tasaviisikoin pitäisi vielä vain röyhkeämmin ajaa maalin eteen tilanteille.

Itse osuma oli komean ylivoimakuvion tulosta. Upean esityön Kähköselle tarjoili ketjun toinen laituri Mika Pyörälä.

− Pyörälä tuli ennen vaihtoa sanomaan, että jos hän saa kiekon, niin ota pari askelta ylemmäs kohti maalia. Minä otin ja Pyörälä tarjoili kirurgintarkan nappisyötön. Helppo työ oli laittaa vain lapa väliin, kertasi Kähkönen osumaa.

Lukolta kaksijakoinen kamppailu

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä, josta kertovat myös maalivahtien torjunnat. Kotijoukkueen Jussi Rynnäs venyi kiekon tielle 10 kertaa, kun virkaveli Ryan Zapolski kirjautti 11 merkintää torjuntasarakkeeseensa.

Kärppien viimeistelemän avausosuman jälkeen vierasjoukkueella oli ajoittain jopa otetta kenttätapahtumien hallinnasta.

− Avauserä oli meiltä hyvä ja muutenkin erä oli tasaista peliä. Saimme kyllä luotua tarvittavia maalipaikkoja, mutta Rynnäksen ohittaminen jäi vain uupumaan, kommentoi Lukon päävalmentaja Risto Dufva ottelun avauserää.

Toisessa erässä Kärpät pääsi viiden minuutin kohdalla kahden maalin karkumatkalle Ivan Humlin todella väkevän yksilösuorituksen ansiosta. Erik Riska yritti parhaansa mukaan roikkua väkivahvan kärppähyökkääjän mukana, mutta täysin turhaan. Maalin myötä Kärpät käänsi loppuerän ajaksi otteen itselleen selkeästi ja vierasjoukkue alkoi jäädä jalkoihin.

− Kärpiltä oli toiseen erään todella raikas tuleminen. He onnistuivat sen ansiosta painamaan pelin erinomaisesti meidän päätyyn ja menivät ansaitusti pidemmälle karkumatkalle, sanoi Dufva.

Lukko onnistui kuin onnistuikin murskaamaan Rynnäksen unelman kauden kahdeksannesta nollapelistä kolmannen erän puolivälin kieppeillä. Maalintekijänä kunnostautui Kärppien paidassa kaudella 2008-2009 pelannut Toni Koivisto.

− Päätimme, että viimeiseen erään laitamme peliin kaiken mitä rahkeista löytyy. Pelasimme erittäin kelpo erän. Numerot olivat tänään oikeutetut, päätti Dufva.

Molemmilla joukkueilla on edessään vielä yksi ottelu ennen siirtymistä joulupöytien ääreen. Kärpät saa lauantaina kotihallissaan vastaansa Espoon Bluesin. Lukko puolestaan matkustaa samana päivänä Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.