Lukon nelonen räjäytti potin Oulussa

LIIGA / Raportti
Lukkojuhlaa.
Kuva © Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com
Kolmas kohtaaminen Kärppien ja Lukon välillä meni vahvasti ennakkokaavailuiden mukaisesti. Lukko aloitti pelin jälleen vahvasti mutta Kärpät jauhoi ottelun lopulta tasoihin. Ratkaisu nähtiin ensimmäisessä jatkoerässä, kun Matt Generouksen toimittama roikkukiekko löysi tiensä maaliin.

Kärppien perisynti tällä kaudella kotona: vierasjoukkue tekee maalin ensimmäisestä hyökkäyksestä. Tällä kertaa Lukon ykkönen sahasi vastahyökkäyksestä Kärppien puolustuksen pahasti auki ja Justin Azevedo tälläsi maalinkulmalta kiekon tyhjään maaliin. Tilanne yksi–nolla, ennen kuin osa katsojista oli edes ehtinyt istumaan. Lukon ykkönen oli muutenkin tänään valovuoden Kärppien vastaavaa edellä.

- Erinomainen alku niin kuin ollaan aloitettu jokaisessa pelissä, myhäili Lukkovalmentaja Risto Dufva.

Lukko jatkoi maalin jälkeen vahvaa hallintaa ensimmäisessä erässä eikä Kärppien ajatus näyttänyt olevan pelissä ollenkaan mukana. Muutamien Kärppien näennäisten tilanteiden jälkeen Lukko iski toistamiseen.

Lukon ykkönen voitti hyökkäyspään aloituksen Kärppien kakkosta vastaan. Varsin hyvän pelin pelannut Johan Backlund torjui ensimmäiset vedot, mutta Josef Straka pääsi toimittamaan oman reboundinsa sisään kärppäpuolustajien keskeltä.

- Aloitustappio ja kaksi-nolla oltiin tappiolla, mutta joukkue oli erittäin päättäväinen ja kyllähän me vahvasti tultiin tähän otteluun takaisin, kommentoi Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta pelin jälkeen.

Peluuttaminen

Kärppien vastakkainpeluuttaminen ei onnistunut ensimmäisessä erässä. Lukko voittikin aloitukset hirmuisella prosentilla. Ainoastaan Joonas Kemppainen pystyi kaapimaan aloituksia Kärpille. Tämän huomasi Kärppien valmennuskin mutta vasta toisessa erässä. Kemppainen oli tänään Kärppien paras pelaaja. Hän teki kotijoukkueen tärkeän kavennusmaalin toisessa erässä. Vasta tuo maali herätti oululaiset pelaamaan kunnolla.

Kärpät jauhoi kärsivällisesti neljällä kentällä Lukon kolmea vastaan. Kolmannessa erässä Kärpät sai tasoitettua pelin Miikka Salomäen rannelaukauksella. Vaikka laukaus oli terävä, olisi maali ollut Petri Vehasen otettavissa. Vehanen kokosi kuitenkin itsensä ja torjui muun muassa Ivan Humlin läpiajon tyylikkäästi kolmannen erän lopussa.

- Kolmas erä oli aika tasaista mutta harmittava tasoitusmaali siihen tuli, Dufva totesi.

- Sitten mentiin jatkoeriin ja siinä riitti tapahtumia kerrakseen, Dufva naurahti.

- Kotijoukkueella oli paikat tehdä maalit mutta kun ei tehnyt niin me sitten tehtiin. Ei siinä sen kummempaa.

Jatkoerässä tosiaan tapahtuu

Olisi voinut kuvitella, että jatkoerässä joukkueet ryhtyisivät peruuttelemaan ja välttämään riskejä. Väärin kuviteltu. Peli avautuikin totaalisesti. Paikkoja siunaantui molempiin päätyihin. Kärppien jäähyn aikana Toni Kähkönen punnersi alivoimalla karkuun. Lukon puolustaja esti Kähköstä sääntöjen vastaisesti. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus.

Kähkönen veivasi komeasti mutta kiekko osui tolppaan. Hetkeä myöhemmin Kähkönen karkasi uudelleen läpi muttei maalia tästäkään. Jatkotilanteessa Kähkönen syötti vielä maalin takaa Kemppaiselle mutta Kemppainen ei onnistunut tekemään tyhjiin. Kärpillä oli tilanteita ratkaista peli useita kertoja jatkoerässä mutta kiekkoa ei saatu sisään.

Käytännössä vain muutamia yksittäisiä vaihtoja pelannut Lukon nelonen pääsi vihdoin jäälle. Janne Keränen ja Aki Kangasmäki karvasivat vahvasti Kärppien päädyssä. Kiekko toimitettiin viivaan Matt Generoukselle ja hänen roikkukiekkonsa löysi tiensä maaliin vahvan maskin läpi. Lukkoleiri räjähti juhlimaan.

- Nyt tuntuu tosi hyvältä, hymyili Dufva.

- Altavastaajina lähdettiin tähän sarjaan mutta voitettiin. Saa ja pitääkin tuntua hyvältä.

Kärppien kausi päättyi jälleen kerran katkeraan pettymykseen.

- En tiedä, jotenkin tuntui etteivät tähtimerkit olleet kohdallaan tänään, totesi Aravirta.

- Helvetinmoisen työmäärän joukkue teki. Ei enempää voi joukkueelta vaatia. Enempää ei noista koneista löydy mitä tänäänkin annettiin.

- Pettymys on kova, tavoitteet oli muualla, totesi lakonisesti Aravirta.

» Lähetä palautetta toimitukselle