Kärpät nappasi perusvoiton

Nordic Trophyn tämän kesän viimeinen ottelu Oulussa oli kotijoukkueelta tasainen suoritus ruotsalaista Linköpingiä vastaan. Kärpät vei pelitapahtumia, mutta maalit olivat tiukassa. Lopulta oululaiset pystyivät pitämään johtoasemansa ja voitto kirjattiin Kärpille maalein 3-2 (2-1, 1-0, 0-1).
uutinen

Aaltonen sivussa viikkoja
[lue lisää]

Keskiviikkona Turussa maaleitta jäänyt Linköping näytti jäävän heti alussa jalkoihin myös Oulussa. Kärpät lähti peliin selvästi liikkuvammin kuin vieras ja sai aikaan painetta ruotsalaisten puolustukseen.

Avausmaalin iski kuitenkin Linköping, vaikka Kärpillä oli pari kunnon iskun paikkaa muun muassa kahden ylivoiman aikana. Ilkka Mikkolan purkukiekko jäi puolustusalueella Mikael Håkanssonille, joka syötti maalin eteen Mattias Weinhandlille. Suoraa syötöstä tärähtänyt laukaus upposi maalin kattoon ohi Tuomas Tarkin.

Ottelun ensimmäinen erä oli kuitenkin kokonaisuutena Kärppien hallintaa. Työ tuottikin tulosta, kun vahvan ottelun pelannut Tommi Paakkolanvaaraa iski epäonnistuneen laukauksensa jälkeen takaisin sentterille pelatun kiekon sisään.

Maaliin esityön teki jälleen pirteästi esiintynyt tsekki Ondrej Kratena. Paakkolanvaaran laidalla pelaava hyökkääjä on alkukauden pelien perusteella Kärpille kovanluokan vahvistus. Toisella laidalla viilettävä Kristian Kuusela esiintyi illan ottelussa myös pirteästi.

Kärpät siirtyi erässä vielä johtoon, kun reippaita askelia eteenpäin kesän aikana mennyt Oskari Korpikari laukoi terävästi aloitusvoitosta viivaan tulleen kiekon Jonas Franssonin selän taakse.

Paakkolanvaara koki kovia

Ottelun toinen erä oli sekavampi kuin avauserä, mihin mausteensa toivat myös rangaistukset.

Ensimmäinen ulosajo tuli Linköpingin Håkanssonille, jonka maila osui Paakkolanvaaran kasvoihin. Tehot 1+2 tehnyt Paakkolanvaara sai myös kolmannessa erässä mailasta naamaansa ja joutui jättämään loppupelin kesken.

Toisena huitojana heilui Teemu Normion keihästyksen kohteeksi joutunut Krisjanis Redlihs.

Toisessa erässä nähtiin myös yksi osuma, kun Kratenan tulinen laukaus ylivoimalla upposi ruotsalaismaaliin.

Kratenan maali oli lopulta ottelun voitto-osuma, sillä Kärpät ei pystynyt tekemään lisätikkejä taululle. Paras paikka tuli Janne Pesoselle, joka pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta. Linköpingin maalivahti Fransson torjui kuitenkin vedon kilvellään.

Linköping sai ottelun lopussa myllerryksen päälle ja onnistuikin kertaalleen. Mikko Lehtonen ei saanut pidettyä Mattias Carlssonia kiinni ja hyökkääjä pääsi lyömään kiekon kärppämaaliin.

Vieraiden pirtein pelaaja Weinhandl oli lähellä tasoittaa pelin, mutta laukaus läjähti seinille ohi tyhjän maalin.

Kärpät otti näin täydet pisteet ja jatkaa turnausta ensi viikolla Ruotsissa. Ottelu oli oululaisille harjoituskauden viimeinen Raksilassa ennen SM-liigan alkua.