Kärpät kaatoi KooKoon kotonaan

Kärppien kakkosketju pelasi pirteästi ja iski ottelussa kaksi maalia.
Hallitsevan mestarin ja sarjanousijan välinen lauantai-illan ottelu päättyi lukemiin 3-0. Oulun Kärpät otti kauden ensimmäisen voittonsa Kouvolan KooKoosta kotikentällään. Joukkueiden välinen edellinen ottelu Kouvolassa päättyi KooKoon 2-1-voittoon.

Kärpät teki kokoonpanoonsa lukuisia muutoksia ennen lauantain ottelua. Torstaisen Tapparaa vastaan kärsityn häviön seurauksena Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki pisti joukkueensa pakkiparit sekä hyökkäysketjut uuteen uskoon.

− Pelasimme torstaina aika huonon pelin.Tänään pelasimme ihan Kärppien näköisen pelin. Hyvää sitoutunutta peliä, vaikka pakkiparit ja ketjut meni kaikki uusiksi, Marjamäki kommentoi illan ottelua.

Kotijoukkue Kärpät aloitti ottelun vauhdikkaasti, ja vierasjoukkue KooKoo jäi hieman oululaisten jalkoihin ottelun avauskympillä. Kärpät johti ottelua lukemin 2−0 jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen.

− Joukkueen valmistautuminen oli tänään ihan timanttia. Peliin tulemisesta pitää nostaa hattua jätkille. Yllätimme KooKoon alussa, olimme paremmin valmistautuneita ja siihen peli ratkesi, Kärppien päävalmentaja Marjamäki jatkoi.

− Kieltämättä ei ole ihme, että KooKoo on pärjännyt. He puolustavat todella sitoutuneesti yhdessä ja pystyvät vielä puolustamaan jäähyttömästi. Vaikka yritimme kuinka mennä maalille, niin emme saaneet kuin yhden ylivoiman, Marjamäki kehaisi myös vastustajaa.

Puolustusvirheet pilasivat KooKoon mahdollisuudet

Joukkueiden välinen ottelu oli kaikenkaikkiaan melko tasainen, vaikka loppulukemat selkeät olivatkin. Myös vierasjoukkue KooKoon päävalmentaja Petri Mattila oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin muutamasta virheestä huolimatta.

− Hyvä vieraspeli meiltä. Ensimmäinen kymmenen minuuttia varsinkin pelattiin ihan sillä rohkeudella, millä tänään halusimme peliin lähteäkin. Ehkä heikko hetkemme tuli sitten siihen ensimmäisen erän viimeiseen kymmeneen minuuttiin.

− Tänään tuli muutama sellainen puolustusvirhe, mitä ei ole liigapeleissä tullut ja niistä rokotettiin meitä kahdella maalilla.

KooKoon ykköspakkiparissa pelannut ruotsalaispuolustaja Oscar Eklund poistui pukukoppiin ottelun toisen erän ensimmäisellä puoliskolla. Eklund ei pelannut enää ottelun aikana.

Ottelun kaikki kolme maalia olivat Kärppien uudistuneiden ykkös- ja kakkosketjujen käsialaa. Maalit iskivät Mika Niemi, Saku Mäenalanen ja Mika Pyörälä.

− Hienoja maaleja. Niemen maalissa laukaus ja paluukiekko, ja äijiä oli tarpeeksi maalilla. Mäenalasen maalissa oli myös hyvä maskipelaaminen. Pyörälän golfin peluu näkyy hyvin siinä, kun se viimeinen taisi mennä keskelle maalia, Kärppien päävalmentaja Marjamäki kertasi joukkueensa maaleja.

Huhuja Juha-Pekka Haatajan liittymisestä KooKoon riveihin joukkueen päävalmentaja Mattila kommentoi lyhyesti.

− Ilmeisesti Kouvolassa on maanantaina jokin tiedotustilaisuus kello 13.00. Siellä varmasti selviää mitä siellä kerrotaan.