Kärpät kaatoi KalPan toistamiseen – Kalapudas iski liigauransa ensimmäisen maalin

Antti Kalapudas oli ketjukavereidensa kanssa Kärppien parhaita onnistujia.
Oulun Kärpät ja Kalevan Pallo avasivat kautensa peräkkäisillä otteluilla viikonloppuna. Lauantaina voitto ratkesi jälleen Kärpille kotiyleisön edessä. Vauhdikkaan mittelön suurimmaksi nimeksi nousi oululaisten nuori hyökkääjälupaus Antti Kalapudas, joka takoi ensimmäisessä liigaottelussaan 1+1-teholukemat.

Puolustava mestari Oulun Kärpät avasi liigakauden 2015-2016 kahdella perättäisellä voitolla KalPasta.

Lauantaina Kärpät pelasi ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. Kolme pistettä irtosivat lukemin 3-2.

Oululaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen tuplavoitoista, ja kiitti myös Raksilan yleisöä.

− Ensimmäiset kaksi peliä ja kaksi voittoa, niin täytyy olla tyytyväinen. KalPa oli tänään erittäin hyvä. Oli hieno nähdä, että kannattajat olivat niin hyvin mukana ja tehneet kaikenlaisia tifoja. Upeaa käynnistää taas kausi Raksilassa.

Perättäisistä voitoista huolimatta Marjamäki löysi joukkueensa peliotteista huomattavasti parantamisen varaa.

− Ensimmäisessä erässä meillä oli vähän kahden kerroksen väkeä. Tietenkin johdimme ensimmäisen erän jälkeen, mutta KalPa tuli tosi vahvasti sen jälkeen peliin. Heräsimme vasta toisessa erässä peliin, ja sen erän loppu olikin todella vahva. Kolmas erä oli ihan mallikasta peliä tuonne kavennukseen asti. Kavennus tuli kuitenkin niin aikaisin, että sitten peli menikin vähän puolustamiseksi, Marjamäki summasi ottelun kulkua.

Kärppäkäskijän mukaan kotijoukkue otti liikaa jäähyjä, jonka vuoksi se ei päässyt paineistamaan KalPaa tarpeeksi hyvin.

− Toisaalta emme voi ottaa noin paljon jäähyjä. Meillä oli vain yksi ylivoima koko ottelussa. Kaikki ymmärtää, että jos me istumme jäähyllä emmekä saa ylivoimaa, niin omista jäähyistä täytyy karsia pois, Marjamäki latasi.

Tulokkaan suuri ilta

Kiitoksia kärppäkäskijä jakoi Antti Kalaputaan, Juuso Ikosen ja Miro Aaltosen ketjulle. Kalapudas väläytteli ottelussa vakuuttavia otteita laukomalla ottelun avausmaalin ja syöttämällä isäntien kolmannen osuman.

Suorituksen teki erityisen huomionarvoiseksi se, että lauantain ottelu oli Kalaputaan ensimmäinen miesten liigaottelu.

− Onneksi meiltä löytyi Kalapudas. Ensimmäinen SM-liigapeli, ja heti 1+1. Aaltonen ja Ikonen olivat tehokas ketju. Sitä me tarvitsemmekin, että joku ketju nousee ratkaisijaksi, Marjamäki kehui.

Vieraiden kiri jäi vajaaksi

KalPa taisteli perjantain tavoin Oulussa kovaa, mutta se ei aivan riittänyt pelin tasoittamiseen. Kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Virta ei ruotinut joukkuettaan pahasti, vaan tyytyi lähinnä kehumaan omiensa hyvää taisteluhenkeä.

− Kyllä meillä yritystä ja taistelua oli. Luotiin monta maalipaikkaa, ja ylivoimaa oli aika paljon. Olisi vaatinut aika ison onnistumisprosentin ylivoimissa, että olisimme voineet voittaa. Vastustaja oli kiistatta aika vahva. Kyllä minä olen toisaalta kovasti tyytyväinen tuosta taistelusta. Meillä oli loppuun asti mahdollisuus tasoittaa peli. Matkalla ollaan, ja asioita täytyy pystyä parantamaan. Nuorelle ja uudelle joukkueelle tämä oli ihan hyvää näyttöä. Mahdollisuudet ovat vaikka mihin.

Virta muistutti, että peräkkäiset ottelut ovat aina tavallista vaativampi rypistys joukkueelle.

− Tässä oli tuplapelitkin vielä. Tulimme kahden aikaan yöllä Ouluun, ja se vielä vähän korostaa kokonaismomentumin merkitystä. Meillä joutui muutama pelaaja aika kovalle kuormalle tässä kahden päivän aikana, Virta arvioi.

Lopuksi kokenut valmentaja antoi tunnustusta vastustajilleen.

− Kärpät oli tänään tutun vahva vastus. Ennen kaikkea nämä heidän neljä ketjua ja heidän kokonaisvaltainen pelaamisensa antavat hirveästi energiaa toisilleen. He tekivät pyyteetöntä työtä, ja sitä kautta veivät paljon virtaa meidän kärkipelaajilta. Vahva joukkue ansaitsi voiton tänään.