Kärkikamppailun voittoon puolustamalla

Mikko Koskinen hävisi maalivahtien taiston Tomi Karhuselle.
Voitto oli molempien tähtäimessä Kärppien ja KalPan iskiessä yhteen Raksilassa, sillä kumpikaan joukkueista ei ole saalistanut täyttä pistepottia viime aikoina. Tiukan taiston voitti lopulta Kärpät vahvalla puolustuspelaamisella.

Liigakierroksen kärkikamppailu ei ollut aivan nimensä veroinen. Verkkaisesti alkanut ottelu sai lisää vauhtia loppua kohden, vaikka molempien joukkueiden hyökkäyspeli oli ajoittain melkoista koheltamista.

Lopulta Kärpät oli maalipaikoissaan tarpeeksi tehokas ja sai tehtyä voittoon tarvittavat maalit KalPan loppukiristä huolimatta. Kärpät puolusti hyvin ja sai pidettyä KalPan pois ykkössektorin maalintekopaikoilta.

- Puolustusasenteella ladattiin tämä voitto. Jokainen äijä sitoutui puolustuspelaamiseen hyvin, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta iloitsi ottelun jälkeen.

- Paremmin oltiin mukana kuin viimeksi Kärppiä vastaan. Nyt sentään näytettiin ihan jääkiekkojoukkueelta, KalPan käskyttäjä Jari Laukkanen jutteli ottelun jälkeen.

Pikkuhiljaa hyvään vauhtiin

Ensimmäisen erän alku ei luvannut mitään vauhdikasta kiekkoiltaa. Molemmat joukkueet olivat liikkeellä hieman kankealla jalalla.

Parhaat maalipaikat loi kuitenkin Kärpät ja häkki heilahti, kun Mikko Lehtosen siniviivakuti upposi hieman helpon näköisesti Mikko Koskisen selän taakse.

Erä jatkui melko sekavana. KalPa sai muutaman hyvän maalipaikan, mutta Kärppien maalilla Tomi Karhunen venyi pariin näyttävään torjuntaan. Toisinaan taas KalPa-pelaaja löi ohi joko kiekosta tai maalista.

Toinen erä oli hieman ensimmäistä vauhdikkaampi. KalPan kiekkokontrolliin pyrkivä pelityyli näytti vieraiden kannalta huonot puolensa, kun Jukka Voutilaisen ja Sakari Salmisen neppailu ja kiekon menetys keskialueella johti Kärppien vastaiskumaaliin.

Kolmannessa erässä KalPa yritti viritellä takaa-ajoa. Viisi minuuttia ennen loppua Kärpät pääsi 3-1 -hyökkäykseen, jonka päätteeksi Antti Mäkilä laitoi laatan reppuun.

Peli ei ollut kuitenkaan vielä taputeltu. Jason Demersin reilut kolme minuuttia ennen ottelun loppua ottaman jäähyn aikana KalPa otti maalivahdin pois ja tasoitti ottelun Joonas Riekkisen maalilla.

KalPan jatkaessa ilman maalivahtia, pääsi Jussi Jokinen karkuun ja viimeistelemään ottelun loppunumerot 4-2 tyhjään maaliin.

Karhunen voitti maalivahtien taiston

Kärpät oli tasaisen vahva, eikä yksikään ketju noussut selvästi yli muiden, vaikka suurin osa maalipaikoista syntyikin Jussi Jokisen johtaman ykköskentän toimesta. Myös pakisto toimi hyökkäyksen tapaan tasaisen varmasti. Erityisesti Ville Mäntymaa vaikutti olevan mukavalla pelipäällä.

KalPan pirtein oli Jyri Junnila, joka jaksoi tehdä hyvällä asenteella töitä läpi ottelun. Savolaisten ykkösnyrkillä ei ollut tänään paras päivä, kuten ei myöskään kuopiolaisten maalia vartioineella Koskisellakaan.

Kärppien ykkösketju oli erittäin vaarallinen kokoajan. Aivan sama mikä ketju laitettiin heitä vastaan, pelin painopiste kääntyi aina meidän päätyyn, Laukkanen manasi.

Jussi toi taas oman mausteensa meidän peliin. En tiedä mitä pippuria se oikein on, Aravirta myhäili.

Ottelun jälkeen Laukkanen harmitteli Kärppien maaleja, jotka tulivat hänen mielestään helposti.

Kaksi helppoa maalia, toinen aloitustappiosta ja toinen kiekonmenetyksestä keskialueella. Kärppien kolmas maali meni sitten meidän omasta pelaajasta. Aika pienellä energialla saivat johtoasemansa, Laukkanen harmitteli.

Aravirta oli erityisen tyytyväinen joukkueensa viisikkopuolustamiseen. Kärppien ohjauspeli toimi hyvin ja aggresiivisesti. Kärpät vastasi myös hyvin KalPan ajoittain aggressiiviseenkin karvaukseen ja pääsi paineen alta monesti pois vahvalla syöttöpelillä.

- Kiekollinen peli oli meiltä myös tänään erittäin fiksua. Ei tullut mitään hölmöjä kiekonmenetyksiä. Kyllähän Karhunen voitti tänään Koskisen maalivahtien taistossa aivan selvästi, Aravirta päätti.

Joukkueet jatkavat pelejä torstaina, kun HIFK saapuu Ouluun ja SaiPa matkustaa Kuopioon.