Surkeuden huippu

LIIGA / Raportti
Oulun Kärpät ja Jyväskylän JYP tarjosivat lauantaina jääkiekkomittelön, josta ei jäänyt paljoakaan hyvää sanottavaa. Unettava ottelu nyhjättiin tasapeliksi ja kansa vaati pääsylippurahojaan takaisin.

Avauserässä vielä jotain positiivista

Ottelun alku lupasi parempaa kuin mitä saatiin. Kotijoukkue Kärpät vyöryi päälle kuin yleinen syyttäjä, eikä JYP voinut kuin yrittää pysyä perässä. Mika Pyörälä kokeili ensin Tero Leinosen kestävyyttä huomaten sen hyväksi. Hetki myöhemmin Petr Tenkrat karkasi läpiajoon, mutta hukkasi kiekon matkan varrella. Kuuden minuutin pelin jälkeen nähtiin varsin ikävän näköinen tilanne, kun JYPin puolustaja Jyri Marttinen teloi Jussi Jokista laidassa. Marttiselle 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta, mutta kauden aikana nähtyjen tilanteiden valossa suihkukomennuskaan ei olisi ollut vääryys.

Andrei Potaichuk vauhdissa

© Ville Honkonen
alt="Andrei Potaichuk vauhdissa">

JYP siirtyi johtoon erän ainoasta maalintekopaikastaan. Janne Hauhtonen heitti siniviivalta roikun maalille ja vieraiden parhaisiin lukeutunut Pavel Vostrak ohjasi kiekon taidolla sisään. Ensimmäisen erän tapahtumien perusteella JYPin johtomaali oli kaikkea muuta kuin ansaittu.

Järkyttävää kohellusta

Toinen erä oli tasoltaan huonoin tällä kaudella Oulussa nähdyistä eristä. Kummankin joukkueen peli oli pahasti sekaisin. JYP keskittyi urhoollisesti sumputtamiseen ja oman maalinsa suojelemiseen. Kärpillä oli erässä kolme unelmapaikkaa, mutta niin Petr Tenkrat, Jussi Jokinen kuin yksin läpi päässyt Mika Pyöräläkään ei kiekkoa maaliin saaneet.

Erän loppupuolella JYP sai pelata melkein kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Vieraille luotiin paikka ratkaista ottelu, mutta ylivoima oli täysin hukassa. Yhtään kunnollista tilannetta ei Niklas Bäckströmin maalille saatu. Tämän erän toivoisi unohtavansa mahdollisimman pian.

Lopulta oikeutettu tasapeli

Kolmannen erän alussa peli oli yhtä sekaisin kuin koko edellisen erän. Kärpät näytti hakkaavan päätään seinään, jonka väri oli musta. Erän puolenvälin tienoilla JYP:llä oli hieno paikka, mutta Niklas Bäckström selvitti 2-1-ylivoimahyökkäyksen.

Oulussa riitti vääntöä

© Ville Honkonen
alt="Oulussa riitti vääntöä">

Seuraavassa vaihdossa Tuomo Kortelainen kampitti itsensä jäähypenkille. Kärppien muuten täysin surkea ylivoima pelasi kymmenessä sekunnissa rauhallisen vetopaikan ja kun maskissakin oli kaksi pelaajaa löysi kiekko tiensä yläkulmaan. Maalintekijä oli normaalisti kiekon jakajana toimiva Jari Viuhkola, joka kerrankin päätti koittaa omaa ratkaisua.

Jatkoajalla kotijoukkueella oli kaksi hienoa paikkaa. Ensin Tero Leinonen nappasi hienon kopin Andrei Potaichukin laukauksesta ja hetkeä myöhemmin Mikko Lehtonen sai jollain uskomattomalla tavalla kiekon reboundista yli maalin.

Kahva elää ja voi hyvin

Kärpät oli huono. Todella surkea. Selittelylle ei jää sijaa. Osalla joukkueen pelaajista motivaatio oli nollassa ja he löysivät itsensä vaihtopenkin päästä. JYP keskittyi johtoasemassa hirvittämään kahvaamiseen ja kiekottoman pelaajan estämiseen. Viime vuosina Tapparaa on syytetty kahvaamisesta, mutta se ei ole mitään JYPin tämäniltaisen esityksen rinnalla. Pisteitä se kylläkin näyttää tuottavan varsin mukavasti ja kun tuomarilinja tällaisen sallii niin ei voi kuin onnitella vierailijoita onnistuneesta pelisysteemistä.

Ottelu oli tasoltaan niin huono, että valmentajien kommentit jäi ottamatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle