Kotona ei vieläkään juhlittu

LIIGA / Raportti
Sami Aittokallio joutui herättelemään joukkuettaan tiistai-iltana.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Kärppien ja JYPin välinen kuudes ja viimeinen runkosarjakohtaaminen päättyi jälleen vierasjoukkueen eduksi.

Kärppien runkosarjan viimeinen kotiottelu päättyi tappioon, kun JYP onnistui jälleen kaatamaan Kärpät Raksilassa. Joukkueet kohtasivat runkosarjan aikana kuusi kertaa, ja jokainen ottelu päättyi vierasjoukkueen eduksi.

Molempien joukkueiden avausmaalit tehtiin ylivoimalla. Kärppien Miro Aaltonen onnistui maalinteossa ensimmäisen erän puolenvälin tienoilla, ja JYPin Markus Nenosen kavennus nähtiin noin kuusi minuuttia avausmaalin jälkeen.

JYP onnistui ottamaan johtoaseman vain puoli minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua, kun Janne Kolehmainen sai laitettua irtokiekon kärppävahti Sami Aittokallion ohi.

Seuraava maali nähtiin vasta päätöserässä, kun JYPin puolustaja Jaakko Jokinen tykitti Petr Hubacekin voittaman aloituksen myötä kiekon verkkoon. Maali oli Jokisen uran ensimmäinen.

Aittokallio yritti herätellä joukkuettaan - kirjaimellisesti

Kolmannessa erässä nähtiin erikoinen tilanne, kun Kärpät pelasi epähuomiossa hetken neljällä kenttäpelaajalla. Kärppävahti Aittokallio huomautti joukkueelleen tilanteesta kovaan ääneen, lisäten vielä loppuun käskyn herätä.

Kotiyleisö sai toivoa tasoituksesta kolmannen erän puolivälissä, kun Sebastian Aho laukaisi kiekon JYP-vahti Tuomas Tarkin ohi. Kärpät haki vimmatusti tasoitusta ottelun loppuun saakka, mutta JYPin puolustus ja Tarkki onnistuivat tilkitsemään jokaisen mahdollisen raon.

Kärpät haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta sekään ei tuottanut tulosta. JYPin Mikko Luoma vippasi kiekon omasta päästä Kärppien tyhjään maaliin, jonka myötä loppulukemiksi muodostui 2−4.

Runkosarjasijoitukset sinetöity

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen oli tyytyväinen sekä ottelun lopputulokseen että JYPin lopulliseen runkosarjasijoitukseen.

− Tänään nähtiin hyvä JYP. Kärpät ei ole montaa kertaa kotonaan hävinnyt, silti olemme pystyneet voittamaan oululaiset jokaisella vierailulla, kehui Virtanen.

− Voittomme myötä omaan tavoitteeseemme, joka oli päästä neljän parhaan joukkoon. Tavoite on ollut meille kova, ja nyt saavutimme sen.

Vaikka runkosarjasijoitus on illan voiton myötä varmistunut, Virtanen ei väheksy tulevan Blues-ottelun merkitystä.

− Ottelumme Bluesia vastaan tulee olemaan kenraaliharjoitus pudotuspeleihin. Ottelulla ei pisteiden valossa ole kummallekaan merkitystä, mutta täytyy pelata miehekkäästi siitä huolimatta.

Kotiyleisö ei saanut tänään palkintoa

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli harmissaan lopputuloksesta, mutta näki silti JYPin ansainneen voiton.

− Pelaamisemme ei ollut aivan sellaista jota lähdimme hakemaan. Lopussa oli paikkoja laittaa ottelu tasoihin, mutta JYP puolusti hyvin ja blokkasi laukauksia, kommentoi Marjamäki.

− Annoimme vastustajalle maalit turhan halvalla tänään, ja tappio tietysti harmittaa viimeisessä runkosarjaottelussa. Olisimme halunneet palkita kotiyleisön, mutta tekemisemme ei ollut tänään sillä tasolla että olisimme ansainneet voiton.

Myöskään Marjamäki ei vielä suuntaa kaikkia ajatuksiaan tuleviin pudotuspeleihin, sillä Kärpät pelaa vielä yhden vierasottelun Pelicansia vastaan.

− Edessä on vielä ottelu Lahdessa, ja tällä hetkellä ajatukset ovat sen ottelun valmistautumisessa. Olemme kuitenkin koko ajan valmistautuneet myös alkavia pudotuspelejä varten, matkallamme jokainen kokemus on tärkeä. Olemme valmiita kun tosipelit alkavat, totesi Marjamäki.

Ottelun lopputuloksen myötä Kärppien runkosarjasijoitukseksi jäi toinen sija, kun taas JYPin lopullinen sijoitus on neljäntenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo