JYPille taistelupiste

LIIGA / Raportti
JYP taisteli tänään kovaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
JYP taisteli pisteen mutta kotijoukkue Kärpät vei kaksi pistettä ja mikä tärkeintä. Voiton. Kärppien kahdeksan ottelun mittainen voittoputki jatkuu.

Oulussa yleisö sai nauttia paikoittain erittäin sekavasta pelistä. Pelitasoltaan nousujohteisen pelin voittajaksi selvisi lopulta voittamaalikisan jälkeen kotijoukkue Kärpät. Kahteen kertaan ottelua johtanut JYP ei saanut lopulta kotiinviemisiksi kuin yhden pisteen. Piste kuitenkin tyydytti päävalmentaja Marko Virtasta:

- Pitkälti sellainen ottelu mikä tiedettiin, että tuleman pitää. Eilen oli peli eikä siitä montaa tuntia ole kun on pelattu viimeksi. Olen todella ylpeä joukkueesta ja siitä, että me pystyttiin tulemaan takaa ja menemään johtoon. Ei ihan kestetty sitä, harmittavasti kääntyi lopussa. Taistelupiste kaiken kaikkiaan.

Kärpät tasoitti ottelun lopussa Ville Pokan upealla lämärillä ja lopulta Kärpät vei tärkeät kaksi pistettä voittomaalikisan jälkeen. Rankkareiden ratkaisijaksi nousi jälleen kerran Joonas Donskoi, joka viimeisteli illan aikana kaiken kaikkiaan neljä osumaa. Kaksi varsinaisella peliajalla ja kaksi lisää voittomaalikisassa. Donskoi on tällä kaudella viimeistellyt rankkareissa jo yhdeksän osumaa kymmenestä yrityksestä. Se on huikea määrä.

- Pienestä se on aina kiinni. Tänäänkin meinasin kaatua sen ensimmäisen rankkarin mutta se meni kuitenkin tolpan kautta sisään, kertaa Donskoi rankkareitaan.

Joonas Donskoi sai vihdoin viime ottelussa maalitilinsä avattua myös peliajalla ja tänään jatkoa seurasi kahdella hieman erikoisella osumalla. Ensimmäisessä maalissa mies otti kiekon haltuun rinnalla, nopea kääntölaukaus ja kiekko maaliin. Kolmannen erän tasoitusmaali oli samankaltainen. Kiekko haltuun jälleen rinnalla, pari nopea potkua ja veivien päätteeksi rystyltä maalin kattoon.

- En ole koskaan uskonut juttuihin ketsuppipulloista mutta niinhän tuo näytti jotenkin vain aukeavan, muikisteli illan onnistuja.

JYP aloitti varsin sekavan ottelun ensimmäisen erän kuitenkin vahvasti. Eilinen kotivoitto näkyi JYPin terävimpinä otteina ottelun alussa. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi ottelun alkua:

- JYPillä oli hyvä pelirytmi päällä, ei ehkä heti päästy mutta sitten toisessa erässä, viimeistään puolen välin jälkeen päästiin peliin kyllä hyvin mukaan. Paljon oli paikkoja tehdä enemmänkin.

Maalittoman ja sekavan ensimmäisen erän jälkeen toisessa erässä nähtiin jo maaleja. Markus Nenosen toisen jäähyn aikana Kärpät iski jälleen yhden ylivoimamaalin. Erän lopussa JYP tasoitti ikitaistelija Miika Lahden toimesta kun kellossa aikaa oli jäljellä vain sekunti.

- Erien alut ja erien loput ovat erittäin tärkeitä voittamisen kannalta. Ne me nukuttiin tänään, soimasi Marjamäki omiaan.

Kolmannessa erässä JYP meni kahteen kertaan johtoon, mutta niin vain Kärpät onnistui tasoittamaan pelin.

- Tänään ei ehkä oltu parhaassa terässä, JYP oli varsinkin alussa vahva, kertasi Donskoi illan kulkua.

Voittoputken jatkumiseen Donskoilla on myös selkeä näkemys:

- Puolustettu on hyvin ja tiiviisti, vaatimustaso on säilynyt peleissä ja treeneissä. Ei ole lähdetty yhtään lepsuilemaan. Me olemme, tänäänkin, tehneet hirveän työmäärän. Siitä ei tingitä yhtään.

Kärppien vieraaksi saapuu tiistaina HIFK ja Jyväskylään saapuu samaisena päivänä vierailulle myös vahvassa vireessä oleva Tampereen Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle