Tammikuun peliksi täydellinen

LIIGA / Raportti
Maxwell-Huml-Aaltonen vei Jokereiden puolustusta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät ja Jokerit iskivät yhteen Oulussa tammikuun tasauksen toisen erän merkeissä. Ulkona paukkuvasta pakkasesta huolimatta Raksilassa nähtiin yksi kauden viihdyttävimmistä kamppailuista.

Tammikuun tasauksen jälkimmäinen ottelu tarjosi Raksilan täydelle tuvalle hyvätasoisen ja kovavauhtisen ottelun, jossa nähtiin myös läjä maaleja. Illan sankariksi nousi ottelun toisessa erässä kotijoukkueen kakkoskenttä. Juhamatti Aaltonen syötti erässä kolme maalia Ben Maxwellin viimeistellessä kaksi osumaa.

– Tämä oli iso voitto meille. Jokerit valitsi meidät ja pisteet meni lopulta meille 4-2, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki iloitsi lehdistötilaisuudessa.

– Toiseen erään kaaduttiin tänään. Eikä me voida ottaa illasta toiseen tuollaista jäähymäärää, varsinkaan kun meidän alivoimaprosenttikaan ei mikään kovin hyvä ole, Jokerien käskyttäjä Tomek Valtonen mietti.

Päästä päähän tauotta

Eilen Kärpät Helsingissä kaatanut Jokerit oli valmistautunut lauantain toiseen kohtaamiseen hyvin. Vierasjoukkue pysyi hyvin Kärppien vauhdissa mukana ja sai värkättyä johtomaalin avauserän loppupuoliskolla. Tämän jälkeen ote kääntyi Jokereille.

Ottelun toinen erä oli Kärppien. Kotijoukkue voitti erän 3-1 ja oli muutenkin kenttätapahtumissa niskan päällä. Maxwellin johtama kakkoskentällinen sai ensimmäisellä erätauolla todellisen piristysruiskeen ja värkkäsi oululaisten toisen erän jokaisen maalin.

– Ei siinä erätauolla kyllä mitään ihmeellistä tapahtunut. Jatkettiin vaan hommia, Aaltonen vastasi uteluun piristysruiskeesta.

Toisesta erästä alkaen Kärpät alkoi ajaa maalille ahnaammin. Tästä syystä oululaiset pääsivät irtokiekkoihin ja maalipaikkoja tuli avauserää enemmän.

Maaleista erityisesti Maxwellin illan toinen oli komeaa katseltavaa. Ketjukaveri Aaltosen antama syöttö oli mestarillinen.

– Minulta loppui aika ja tila kesken. Näin Maxwellin maalilla ja heitin kiekon vain sinne, Aaltonen totesi vaatimattomasti.

Kolmannessa erässä Kärpät karkasi vajaan viiden minuutin pelin jälkeen jo kahden maalin päähän Ville Pokan illan toisella osumalla. Pelin suunta kääntyi kuitenkin heti maalin jälkeen ja peli pyöri seuraavat minuutit kärppäpäädyssä. Maalia Jokerit ei kuitenkaan saanut hyvistä paikoista huolimatta aikaiseksi. Jussi Rynnäs Kärppien maalilla otti tärkeitä koppeja silloin, kun niitä pitikin ottaa.

– Pelasimme tänään paremmin hyökkäyspäässä. Saatiin pitkiä hyökkäyksiä ja maalilla Rynnäs otti isot kopit, kun niitä tarvittiin, Aaltonen jutteli ottelun jälkeen.

Illan otteluun Aaltonen palasi lyhyeltä sairaslomalta. Hyökkääjän pelaaminen varmistui lopullisesti vasta aamulla. Kolme syöttöpistettä vajaassa kymmenessä minuutissa on melkoinen suoritus pienen tauon jälkeen.

– Eihän se koskaan ole kivaa olla loukkaantunut, mutta kyllä pieni lepo ihan hyvääkin teki, Aaltonen mietti.

Olympialaisiin valitun hyökkääjän tähtäin onkin tiukasti keväässä. Edessä olevissa olympialaisissa sekä Liigan pudotuspeleissä.

– Minulla on selkeä projekti, että olympialaisiin mennessä olen parhaassa tikissä. Nyt harjoitellaan ja rasitetaan kroppaa vielä. Sitten löysätään hieman, Aaltonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle