ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Kärpät onnistui kaatamaan Ilveksen hankalan alun jälkeen

LIIGA / Raportti
Kärppien kakkosketju jäi lauantaina tehopisteittä.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Oulun Kärppien ja Tampereen Ilveksen välinen kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi kotijoukkueen 2−0-voittoon. Ennen ottelua loppuunmyydyn Raksilan jäähallin kattoon nostettiin kärppälegenda Jari Viuhkolan pelinumero 24.

Ennen illan varsinaista ottelua Oulussa kunnioitettiin koko liigauransa Kärpissä pelanneen Jari Viuhkolan päättynyttä peliuraa. Tammikuussa 2015 pelaajauransa päättänyt Viuhkola pelasi kärppäpaidassa 535 runkosarjaottelua iskien tehot 119+266.

Melkein puolituntisen seremonian aikana kuultiin muun muassa Kärppien toimitusjohtaja Juha Junnon kiitospuhe sekä kärppäkapteeni Lasse Kukkosen ennakkoon videoitu puhe. Tilaisuudessa Viuhkolaa muisti myös illan vastustajajoukkue Ilves.

Viuhkolan kunniaksi järjestetty numeron jäädytys-seremonia keräsi ottelun jälkeen kehuja kummankin joukkueen päävalmentajilta.

− Oli hienoa olla tuollaisessa tapahtumassa mukana, ja on hienoa Kärppien kannalta, että silloin kun järjestetään jotain niin järjestetään tyylillä, kehui Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

− Mielestäni tämä oli äärettömän hieno tapahtuma ja hienosti hoidettu, Tuokkola jatkoi.

− Se puolituntinen mitä katselimme ennen ottelua oli upea tapahtuma, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki komppasi kollegaansa.

− Tämä oli mielestäni esimerkki siitä, miten Suomessa kannattaisi hoitaa näitä paidan jäädytyksiä. Oli upeasti hoidettu organisaation ja Pikunkin puolelta. Iso kiitos kaikille, jotka olivat mukana järjestämässä tätä ja upeaa, että halli oli täysi tänään, Marjamäki jatkoi.

Päävalmentajat tyytyväisiä joukkueidensa peliesityksiin

Noin puoli kuudelta alkamaan päässyt ottelu oli aluksi vierasjoukkue Ilveksen hienoista hallintaa. Puolet ensimmäisestä erästä pelattiin lähinnä yhtä päätä, kun Kärpät ei meinannut saada peliään käyntiin.

Erän puolen välin jälkeen kotijoukkue paransi huomattavasti ja ottelu tasoittui. Loput ottelusta Kärpät pelasi peliteemansa mukaan, mikä lämmitti päävalmentaja Marjamäen mieltä.

− Meillä oli teemana sitoutuminen puolustuspeliin, koska meidän aiempien pelien päästetyt maalit ovat olleet nolla, yksi, kaksi, kolme ja neljä. Päätimme, että nyt vedämme takaisin paluujuurille ja pelasimme tänään todella sitoutuneesti. Hyökkäyspeli ei hirveästi tuottanut, mutta puolustimme hyvin.

− Olen todella ylpeä tuosta ryhmästä ja uskon, että juhlakalukin arvostaa tuollaista voittoa. Jos neljä meni torstaina omiin ja sitten tänään pelataan nollille ja tuollainen tyylikäs ja sitoutunut peli, niin tuosta siinä voittamisessa on varmaan sitten kuitenkin kysymys.

Ottelun avausmaali nähtiin vasta kolmannessa erässä, kun kotijoukkueen Miro Aaltonen iski maalin juuri, kun Kärppien kahden miehen ylivoima päättyi. Maalin syöttäjiksi merkattiin Juuso Ikonen ja Mika Niemi.

Joukkueensa tappiosta huolimatta Ilveksen päävalmentaja Tuokkola oli tyytyväinen omiensa peliin ja peli-ilmeeseen.

− Olen tyytyväinen meidän peli-ilmeestä ja pelaamisesta, millä lähdimme Kärpät haastamaan. Pääsimme pelin alkuun erittäin hyvin kiinni ja pystyimme paineesta luomaan muutaman maalipaikan ja viemään peliä. Alun jälkeen Kärpät reagoi selkeästi ja jouduimme ottamaan vähän vastaan.

− Kolmannessa erässä otimme muutaman meidän kannaltamme turhan jäähyn, jolloin Kärpät rankaisi. Sen jälkeen jouduimme ajamaan takaa emmekä saaneet enää kiinni. Muutama hyvä paikka saatiin luotua loppuun. Kokonaisuutena pelasimme hyvän lätkämatsin, ja Kärpät oli tänään piirun verran parempi.

Ottelun toinen maali nähtiin muutama sekunti ennen loppua, kun Kärppien Niemi laukoi kiekon tyhjään Ilves-maaliin. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Kukkonen ja Arto Laatikainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle