Kärpät jyräsi Ilveksen maan rakoon

Tampereen Ilves löylytti Tampere Cupissa viime kauden mitalisteista sekä HPK:ta, että Tapparaa, mutta hopeamitalisti Kärpät oli liikaa. Hyvällä liikkeellä ja viisikkopelillä Kärpät jyräsi selvästi puolivaloilla pelanneen Ilveksen vakuuttavasti 6-1.

Ilveksen kannattajat ovat saaneet maistella harvinaisen hyvää herkkua tämän turnauksen aikana, kun joukkue on voittanut kaikki tähänastiset ottelunsa. Kärpät oli kuitenkin liikaa, ero joukkueiden tekemisissä oli huikea.

Ilves oli kuitenkin ottelun alussa hyvin mukana. Radim Kucharczyk pääsi ampumaan b-pisteiden takaa tulisesti, mutta Kärppä-maalissa Nicklas Bäckström torjui.

Kärppien ensimmäinen tilanne tuli Erkki Rajamäen istuessa jäähyllä reilun viiden minuutin kohdalla. Brett Lieversin hyvä kuti päätyi kuitenkin tolppaan.

Oululaiset pääsivät maalin makuun erän puolivälin jälkeen. Juha-Pekka Haataja syötti päädystä b-pisteen kaarella olleelle Mika Pyörälälle. Tuomas Nissisen edessä oli hyvä maski ja Pyörälä pisti kiekon etukulmasta sisään.

Vain reilut puolitoistaminuuttia edellisestä ja Ilveksen kannattajat näkivät välähdyksiä viime kaudesta. Henri Laurila hölmöili puolustus siniviivalla kiekon kanssa, Brett Lievers kiitti ja purjehti läpiajoon ja pisti kiekon reppuun. Kärpät tekivät vielä erässä kolmannenkin maalin, Mikko Lehtonen ampui viivalta ja hetken aikaa näytti jo, että Tuomas Nissinen torjuu, mutta jotenkin kiekko vain livahti maaliin.

Kärpät menee menojaan

Ilveksen Marek Vorelilla oli hyvä paikka toisen erän toisella minuutilla, mutta veto oli liian löysä ja Nicklas Bäckström torjui helposti.

Sitten alkoi Hannu Henriksson-show. Pilli karkasi käsistä kuin Pappa-Tunturi. Lähes joka kosketuksen jälkeen pelikello pysähtyi ja äijä lähti boksiin. Jäähyaitioon pistettiin pelaajia niin sukeltamisesta kuin kiekon kädellä pelaamisesta.

Kärpät käytti tilanteen hyväkseen ja kun Ilvekseltä istui Cory Murphy ja Ville Koistinen jäähyllä pisti Sakari Palsola kiekon yläriman kautta verkkoihin.

Hetkeä myöhemmin Mikko Lehtonen teki illan toisen osumansa ampumalla kiekon siniviivalta ohi Nissisen. Kärpillä oli heti perään vielä hyvä mahdollisuus tehdä lisämaaleja, mutta Nissinen venyi hienosti jalkatorjuntaan.

Kärppien virolaisvahvistus Lauri Lahesalo oli avainasemassa oululaisten viidennessä maalissa. Hokissa viime vuonna pelannut puolustaja löysi hienosti maalin kulmalta Pekka Saarenheimon, joka huonosta osumasta huolimatta pisti kiekon yhdellä kosketuksella verkkoon.

Kotijoukkueena esiintyneen Kärppien kuudes ja viimeinenkin maali syntyi vielä toisessa erässä. Jason Dawe löysi hyvin Topi Jaakolan, joka ampui tulisesti b-pisteen takaa. Nissinen torjui ja Jussi Jokinen oli paluukiekossa ja pisti sen sisään.

Kolmas erä kosmetiikkaa

Henrikssonkin rauhoittui kolmannessa erässä ja Ilves tiivisti ketjujaan, Raimo Helminen ja Marek Vorel päästettiin piinasta, eikä senttereitä näkynyt kolmannessa erässä. Peliaikaa saivat Karri Akkanen ja Tommi Jäminki, jotka ennakolta oli ilmoitettu viidenteen ketjuun.

Ilveksen nelosketju sai kolmannessa erässä enemmän vastuuta ja se näkyi. Nuorukaiset pistivät pari kertaa ihan hyvää hässäkkää Kärppä-maalin eteen, mutta jostain löytyi aina Bäckström tai puolustajan käsi kiekon eteen.

Sai tamperelaisjoukkuekin kuparisen rikki. Paljon viime peleissä syystäkin parjattu Jukka Laamanen syötti kiekon Kärppä-maalin eteen josta Henri Laurila ohjasi kiekon maaliin.

Kärpillä hyvin pullat uunissa

Kärpät esiintyivät todella vakuuttavasti Tampere Cupissa. Joukkue oli selkeästi eri tasolla kuin muut. Oululaiset ovat selkeästi valmiita liigaan, viisikkopeli toimii hyvin, ylivoima on kunnossa ja Kärppien tunnusmerkki luistelu on hyvässä kuosissa.

Kärpistä edukseen esiintyivät puolustajat Mikko Lehtonen ja Lauri Lahesalu. Myös Oskari Korpikari pelasi hyvää peruspeliä. Hyökkääjistä Janne Pesonen ja Jussi Jokinen erottuivat kokonaisuudessaan hyvin pelanneesta hyökkäyskaartista. Ulkomaalaisvahvistus Jason Dawe oli melko lailla näkymätön.

Ei syytä huoleen

Ilves pelasi turnauksen huonoimman ottelunsa ja osa faneista on jo painamassa paniikkinappulaa. Ihan turhaan. Peli on paljon paremmassa kuosissa kuin moneen vuoteen elokuussa. Tänään liike loppui kesken, neljä peliä neljään päivään kovaa viime viikot harjoitelleelle joukkueelle oli liikaa.

Lauantain finaaliottelusta on vaikea löytää varsinaisia onnistujia. Ismo Siren pelasi hyvää peruspeliä ja hyökkäyksessä Erkki Rajamäki ja Antti-Jussi Miettinen jaksoivat hyvin raataa, vaikka peli olikin jo selvä. Kolmannessa erässä kokeiltiin uusia koostumuksia ja muutenkin oli ketjuja hieman sekoitettu. Mm. Jesse Niinimäki pelasi Ville Snellmanin ja Vesa Viitakosken kanssa, sekä Mikko Suvanto oli siirretty kolmosketjun laitaan Raimo Helmisen tieltä.

Kärpät kuittasi turnauksen voitosta 8 000 euroa ja Ilves toisesta sijasta 4 000 euroa. Ilves jatkaa harjoitusotteluitaan ensi torstaina, jolloin se kohtaa Jämsässä JYP:n.