Repaleinen Kärpät Pallokerhoa parempi

Mika Järvisen päivä HPK:n maalilla ei ollut paras mahdollinen.
Oulun Kärppien ja Hämeenlinnan Pallokerhon neljä viimeisintä ottelua ovat kaikki päättyneet jommankumman 2-1 -voittoon. Lauantaina Raksilassa nähtiin edellisiin otteluihin nähden todellinen maalijuhla.

Kärppiä ja Hämeenlinnan Pallokerhoa erotti sarjataulukossa yksi vaivainen piste ennen lauantai-illan koitosta, joten ottelu oli legendaarinen kuuden pisteen peli.

Kärpät oli selvästi vieraitaan parempi iskien pelin pakettiin ottelun toisessa erässä. Repaleisesta puolustuksesta huolimatta Kärpät pystyi pitämään HPK:n pois parhailta maalintekopaikoilta sekä putsaamaan irtokiekot miehekkäästi hämeenlinnalaisten ulottumattomiin.

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat valittelivat lähtökohtia peliin.

– Lähtökohdat eivät olleet todellakaan optimaaliset. Mikko Lehtonen putosi pois alkuverryttelyn jälkeen ja Ville Mäntymaa toisen erän alkupuoliskolla. Pakisto joutui todella lujille. Pasi Mustonen muistaa tämän ottelun varmasti pitkään, sillä puolustajien peluutus oli todellista taidetta, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta kehaisi.

– Viisaampi ja virkeämpi joukkue voitti tänään. Lähtökohtaisesti ei oltu edes samalla pöydällä, kun miettii meidän vuorokautta, HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kertasi ottelun jälkeen viitaten Pallokerhon edellispäivän kotipeliin Jokereita vastaan.

Peruspeliä virheitä vältellen

Ensimmäinen erä oli peruskiekkoa ilman turhia hienouksia. Varsinkin HPK lähti erittäin yksinkertaisen pelaamisen kautta otteluun.

Kärppien pakkaa sekoittivat juuri ennen ottelua tapahtuneet kokoonpanomuutokset ja varsinkin puolustuksen repaleisuus, mikä näkyi pienenä epävarmuutena hyökkäyksiin lähdöissä ja avauksissa.

– Lehtosen jääminen sivuun viime metreillä laittoi meidän pakan uusiksi. Kun ehdotin Joonas Komulaiselle pakin paikkaa, hän sanoi heti että hänelle se käy kyllä. Vaikea minun on nimetä tuolta meidän puolustuksesta parempaa pakkia tänään kuin Kärppien numero 30, Aravirta kiitteli.

Kärpät pääsi erän viimeisellä viisiminuuttisella kahden miehen ylivoimalle. Maalinteko onnistui vasta viidellä neljää vastaan Jussi Jokisen iskiessä kiekon maaliin Ivan Humlin poikittaissyötöstä.

– Saimme tärkeän maalin ylivoimalla ja ehkä sen kautta hieman helpommaksi meidän pelin. HPK:lla painoi ehkä myös eilinen peli, paluun Kärppien riveihin tehnyt Jari Viuhkola mietti ottelun jälkeen.

Ottelun toisessa erässä Kärpät iski pelin pakettiin. Isännät takoivat erässä kolme maalia, eikä HPK saanut hyökkäyspäässä mitään aikaan. Hämeenlinnalaisten maalia vartioinut Mika Järvinen ei ollut myöskään parhaassa iskussa.

– Nyt jälkeenpäin viisaana voi sanoa, että Järvisen pelaamisessa varmaan näkyi hieman väsy, Selin mietti ottelun jälkeen.

Kolmanteen erään HPK vaihtoi maalia vartioimaan Mikko Tolvasen.

Pallokerho sai viriteltyä pienoista takaa-ajoa erän puolivälin paikkeilla. Hämeenlinnalaisten 4-1 -kavennus upposi Miika Wiikmanin selän taakse luvattoman helposti. Kavennuksen jälkeen Kärpille iski pienoinen paniikki, mutta HPK ei onnistunut tätä tilaisuutta käyttämään hyväkseen.

Selin harmitteli jäähyjä

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat valittelivat lähtökohtia otteluun. Kärppien kokoonpanon repaleisuus huolestutti Aravirtaa, kun taas Selin oli tyytymätön viikonlopun tiukkaan pelitahtiin.

– Taistelimme sen minkä pystyimme. Väsymys näkyi kuitenkin virheinä ja hyökkäyspään jäähyinä, joista Kärpät pääsi rokottamaan ja iskemään ratkaisevat maalit, Selin totesi.

– Kolmas erä oli meiltä kuitenkin miehekäs. Meidän nelosketju oli erittäin hyvä läpi ottelun ja sai lopulta tehtyä ansaitsemansa maalin, Selin kehui.

Aravirta oli tyytyväinen jokaiseen vitjaansa. Pelistä toiseen Kärppien veturina toimiva ykköskentällinen sai kuitenkin pientä kritiikkiä kärppäkäskijältä.

– Heidän pelaamisessaan on paljon hyvää, mutta puolustuspelaamisessa on vielä parannettavaa. Asenne on kohdallaan, mutta heidän pelissään on vielä juttuja puolustussuuntaan, joita pitää säätää, Aravirta mietti.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään tulevana keskiviikkona kotipeleillä. Kärpät saa vieraakseen Tapparan, kun taas Ässät matkustaa Hämeenlinnaan.