JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Kerhon pommi jäi suutariksi – Arvonen hiiltyi filmaamisesta

LIIGA / Raportti
Myös Toni Kähkönen onnistui tänään maalinteossa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Puolivälieräsarjan avaus Oulussa Kärppien ja HPK:n välillä oli perinteistä pudotuspelikiekkoa. Maalipaikoilla ei juhlittu ja ratkaisu saatiin vasta ottelun loppupuolella.

Hämeenlinnan Pallokerho tuli pudotuspelisarjan avausotteluun juuri niin kuin sen pitikin. Kerho iski Kärppiin kiinni syvältä ja sai näin horjutettua oululaisia heti ottelun alussa.

Kolmannessa erässä Kärpät ratkaisi ottelun HPK:n avustuksella. Kerho otti erän alussa kaksi tyhmää jäähyä. Vaikka Kärpät ei ylivoimalla onnistunutkaan, väsytti Kerho kärkipelaajansa alivoimaa tappaessa, eikä pystynyt haastamaan Kärppiä enää kunnolla.

− Ottelu oli juuri sellainen, kuin odotimmekin. Pääsimme hyvin kiinni peliin ja vastustajaan. Olimme välillä niin tosissaan, että ajoittain oli käsijarru hieman päällä. Olen kuitenkin äärimmäisen tyytyväinen puolustuspelaamiseen ja sitoutumiseen, kärppäluotsi Lauri Marjamäki myhäili.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli luonnollisesti pettynyt tappioon, mutta näki omiensa suorituksessa paljon hyvääkin.

− Aloitimme erittäin hyvin tänään ja pelasimme muutenkin ihan hyvää lätkää. Haastoimme Kärpät tosissaan, siihen olen erittäin tyytyväinen, Arvonen jutteli.

Kerholuotsi jyrähti filmaamisesta

Avauserä oli HPK:n. Toisessa erässä Kärppien johtomaalin jälkeen ote siirtyi oululaisille, mutta Kerho otti pelin jälleen haltuun tasoitusmaalinsa jälkeen.

Kolmannessa erässä Jesse Saarinen otti pikkukakkosen ja heti perään Aleksi Laakso pelirangaistuksen.

− Uskomatonta, että noin kokeneet pelaajat lähtevät heittäytymään. Meillä vittu lentää saman tien pihalle, jos filmaa, Arvonen jyrisi ottelun jälkeen.

Kärppien ylivoima ei tuottanut tulosta. Pian sen jälkeen HPK pelasi yli-innokkaasti, mikä kostautui. Joonas Kemppainen ja Julius Junttila karkasivat ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Junttila viimeisteli ottelun voittomaalin.

− (Joonas) Donskoi sai kiekon vasempaan laitaan ja sai tökättyä kiekon Kemppaiselle, kun HPK pakit ajoivat syvälle vastaan. Pääsimme ylivoimahyökkäykseen ja Kemppainen antoi hyvän syötön. Näin, että yläkulmassa on tilaa ja ammuin sinne, Junttila kertasi ratkaisuosumaa.

Puolivälieräavauksen perusteella sarjasta saattaa tulla pitkä. Mielenkiintoinen siitä ainakin näyttää kehkeytyvän. HPK pystyi haastamaan Kärpät hyvin, kun jalka oli kevyt. Loppua kohden kärkipelaajien kuorma alkoi näkyä, eikä todellista takaa-ajoa nähty.

− Alivoima kuluttaa, Arvonen tyytyi toteamaan.

Perjantaina Kärppien pakit olivat ajoittain suurissa vaikeuksissa hämeenlinnalaisten voimakkaan karvauspelaamisen alla. Sen ongelman ratkaisuun Kärpät joutuu keskittymään jatkossa entistä vahvemmin.

− Ei se kova karvauspelaaminen täytenä yllätyksenä tullut, mutta ehkä olimme hieman sormi suussa ottelun alussa. Meidän täytyy parantaa apupelaamista. Sitä kautta pääsemme paremmin kulmissa irtokiekkoihin, Junttila mietti.

Parannuskohtia löytyy myös HPK:n pelistä. Arvosella oli niistä selkeä käsitys.

− Maalipaikoissa pitää olla huolellisempi. Kolmannessa erässä oli tänään tarjolla voitonavaimet, mutta emme onnistuneet, Arvonen harmitteli.

Joukkueet matkustavat välittömästi ottelun jälkeen yhteisellä tilauslennolla Helsinkiin. Pelaajien keskittymistä oleelliseen kuvaa hyvin se, ettei Junttila pelin jälkeen vielä tiennyt missä kaupungissa tänään päänsä tyynyyn painaa.

− Itse asiassa en edes tiedä. Luulisi, että menemme Hämeenlinnaan, Junttila mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle