Kärpät Nordic Trophyn ykkönen

Frölunda Göteborgista joutui toteamaan Oulun Kärpät paremmaksi Nordic Trophyn loppuottelussa. Kärpät voitti Helsingin jäähallissa pelatun ottelun 5-2-lukemin. Ottelu oli ensimmäistä erää lukuun ottamatta täysin Kärppien hallintaa.

Ottelu alkoi räväkästi eikä pelin ensimmäistä maalia tarvinnut kauan odottaa. Kärppien Jere Karalahti osoitti vanhassa kotihallissaan, että kovuutta löytyy edelleen, mutta Kärppien kannalta harmillista oli se, että Karalahti jyräsi oman pelaajan, Ondrej Kratenan, jään pintaan. Kratenaa ei enää niitin jälkeen nähty kaukalossa. Karalahti palkittiin taklauksestaan jäähyllä, eikä Frölunda jättänyt hyödyntämättä ylivoimaa. Maalintekijän kunnostautui turnauksen parhaana pelaajana palkittu Tomi Kallio, joka iski Philip Larsenin laukoman paluukiekon ohi Tuomas Tarkin.
Erän puolivälissä Kärpät pääsi pelaamaan kahden minuutin ylivoimaa, mutta Ari Ahonen kesti Frölundan maalilla.

Kärpät jyräsi toisessa erässä

Toinen erä oli täysin Kärppien, oululaiset voittivat erän 3-0. Ensimmäinen vaarallinen paikka avautui Hannes Hyvöselle. Hyvönen laukoi kiekon kohti Ahosta, josta kiekko kimposi Janne Pesoselle. Pesosella oli edessään lähes tyhjä maali, mutta kiekko lipui maalin ohi. Pesonen ei jäänyt harmittelemaan epäonnistumistaan, vaan hänen onnistui tasoittaa ottelu heti seuraavassa hyökkäyksessä. Laamanen syötti kiekon Pesoselle, joka veivasi kiekon ohi göteborgilaispuolustajista, ja iski kiekon verkkoon.

Kärpät pääsi erän puolivälissä vaaralliseen 2-1-hyökkäykseen alivoimalla, mutta Michal Brosin tilanne kuivui kasaan, kun Frölundan Toni Söderholm onnistui tuuppaamaan maalin pois paikoiltaan. Söderholm oli ottelussa ajottain pahastikin hukassa ja Kärppien liukkaat laiturit veivät Söderholmin useammankin kerran kahville.

Toisen erän viidennellätoista minuutilla Kärpät hyödynsi vihdoin 5-3-ylivoimansa komealla kuviolla. Mikko Lehtonen syötti siniviivalta kiekon Michal Brosille. Brosin poikittaissyöttö tavoitti Kalle Sahlstedtin, eikä Sahlstedt erehtynyt.

Oululaiset lisäsivät johtoaan heti seuraavassa vaihdossa. Nuori puolustaja Toni Kiren sutaisi kiekon siniviivalta maalille, jossa Tommi Paakkolanvaara siirsi pelivälineen ohi Ahosen.

Myös Frölunda pääsi yrittämään maalintekoa 5-3-ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Lähimpänä maalintekoa oli Thomas Pettersson, joka pääsi aivan maalin edestä laukomaan kiekon, mutta Tuomas Tarkki kärppämaalilla oli vahvempi.

Heti perään oli Kärppien vuoro pelata kahden miehen ylivoimalla kun Tomi Kallio sekä jäähyä ankarasti protestoinut Frölundan valmentaja Per Bäckman saivat kaksiminuuttiset. Kärpät eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään ylivoimaansa.

Kärpät piti helposti johtonsa

Kärpät lisäsi johtoaan ajassa 13.29. Hannes Hyvönen polki karkuun Larsenilta, veivasi Ahosen komeasti ulos tilanteesta ja siirsi kiekon verkon perukoille.

Kärpät kasvatti johtoaan kun kolmatta erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Tommi Paakkolanvaara karvasi kiekon göteborgilaisilta ja siirsi kiekon Kristian Kuuselalla. Kuusela oli itsekin hyvässä maalintekopaikassa, mutta päätti vielä syöttää kiekon Tomi Mustoselle, joka iski kiekon maaliin.

Frölunda kavensi vielä aivan ottelun lopussa. Toni Söderholmin löysä ranneveto pienestä kulmasta upposi helposti ohi Tarkin.

Söderholmin maalin jälkeen ei kaukalossa enää ihmeempiä tapahtunut vaan peli päättyi Kärppien ansaittuun 5-2-voittoon. Nordic Trophyn voittopokaali matkasi näin ensimmäistä kertaa Ouluun