Chiodo nollasi aneemisen Frölundan

Oulun Kärppien taival Nordic Trophy –turnauksessa jatkui voitokkaana, kun oululaiset pöllyyttivät toistamiseen ruotsalaisjoukkuetta. Haluttomasti pelannut Frölunda kaatui tylyin luvuin 9-0 (4-0, 3-0, 2-0). Kärppien maalissa toisen ottelunsa pelannut Andy Chiodo pelasi jälleen nollapelin.
uutinen

Kärppien tilikausi jälleen voitollinen
[lue lisää]

Kärppien Nordic Trophyn toinen ottelu oli taputeltu jo ensimmäisen erän jälkeen, kun ruotsalainen Frölunda tippui heti kyydistä. Oululaiset siirtyivät Hannes Hyvösen, Mika Pyörälän ja Juhamatti Aaltosen kahdella maalilla heti 4-0-johtoon.

Joukkue oli saanut riveihinsä edellisestä ottelusta tiistaina poissaolleet Michal Brosin ja Kalle Sahlstedtin. Kokoonpanosta puuttui kuudesta kahdeksaan viikkoa sivussa oleva Oskari Korpikari, jonka polvessa on paha sisäsiteen repeämä.

- Täytyy ensimmäiseksi ottaa huomioon se, että kaverilla meni tämä peli ohi. Tuli mieleen näin juhlavuoden kunniaksi 80-luvun kiekko, Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen totesi.

Kova harjoittelu näkyy valmentajan mukaan myös pelissä: joukkue on iskukykyinen ja pelaa hyvällä tasolla.

- Meillä on joukkueessa hyvä työmoraali ja olemme harjoitelleet hyvin koko viikon. Tämä on näkynyt pelissä ja olemme olleet työteliäitä, Jalonen jatkoi.

Aaltonen ja Pyörälä tehtailivat hattutemput

Ottelun toinen ja kolmas erä menivät samalla kaavalla kuin koko ottelu, eli Kärppien hallitessa peliä. Joukkue rakenteli lukuisia maalipaikkoja Frölundan maalivahti Joel Gistedtin maalille.

5-0-maalin pääsi laukomaan tyhjiin Hyvönen, ja 6-0-osuman sekä hattutempun viimeisteli Aaltonen iskemällä maalilla pomppineen irtokiekon sisään. Aaltonen oli lähellä tehdä heti perään jo neljännen maalinsa, kun Frölundan puolustuksessa oli avoimien ovien päivä.

Ruotsalaisten löysäilyä kuvasti hyvin Kärppien seitsemäs maali, kun Jari Viuhkola syötti alivoimalla kiekon maalin eteen Pyörälälle, joka löi laatan sisään.

Kärppien maalissa jälleen vakuuttanut Andy Chiodo joutui pelin edetessä torjumaan muutaman vaarallisen tilanteen, mutta muuten puolustus piti ruotsalaiset aisoissa. Kahden pelatun pelin perusteella nopealiikkeinen Chiodo vaikuttaa sopeutuneen Kärppien maaliin hyvin, mistä osoituksena kaksi peräkkäistä nollapeliä.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin illan komein maali, kun 5-3-ylivoimalla Jukka-Pekka Laamanen nousi viivasta, syötti kiekon Viuhkolalle, joka jatkoi välittömästi Pyörälälle ja taululle pärähti illan kahdeksas osuma.

Sinetin pelille teki Tomi Mustonen, joka laukoi viivasta tulleen irtokiekon sisään. Näin Kärpille tyly voitto lukemin 9-0.

Murheita loukkaantumisosastolle toi Viktor Ujcikin jalkavamma. Jalosen mukaan Ujcikilla on pinnehermovamma polven takana, mikä piikittelystä huolimatta ei näytä hellittävän.

Kärppien pelit jatkuvat Nordic Trophy –ottelulla tiistaina 15.8., kun Turun Palloseura saapuu Raksilaan.