Kärpät paransi erä erältä

Nordic Trophy –turnauksen avausottelu Kärppien osalta sujui oululaisten kannalta tuloksellisesti mallikkaasti. Joukkueen kone lähti käyntiin toisessa erässä, kun pelin tempo nousi ja kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa pelannut Färjestad tippui kyydistä maalein 4-1 (0-1, 2-0, 2-0).

Ruotsalaisella vierailija Färjestadilla oli allaan ennen ottelua vain viidet jääharjoitukset, mutta se ei ensimmäisessä erässä vielä menoa haitannut. Joukkue siirtyi heti alussa Per Åslundin maalilla 1-0-johtoon. Kärppien kokoonpano oli kokenut kovia pelipäivän aikana.

- Rivit harvenivat tämän päivän aikana, kun (Michal) Bros oli kuumeessa ja (Kalle) Sahlstedtilla on kevyt nivusvamma eli lähtökohdaltaan kaikki ketjut menivät sekaisin, päävalmentaja Kari Jalonen kommentoi.

Joukkueen riveistä puuttui myös polven sisäsidevamman vuoksi Tommi Paakkolanvaara. Tästä syystä muun muassa puolustaja Antti Ylönen oli saanut komennuksen välillä nelosketjun hyökkääjäksi.

Ensimmäisessä erässä Kärppien Antti Aarnio sai ottelurangaistuksen polvitaklauksesta. Hän siis huilaa seuraavan ottelun torstaina.

Ottelun toisessa erässä illan isännät saivat peliään käyntiin, kun Färjestad sortui jäähyihin. Kärppien ylivoimassa oli runsaasti laukauksia, mutta vierailijan maalilla pelannut Christopher Heino-Lindberg torjui lähentelyt.

Färjestad oli lähempänä toista maalia, kun Esa Pirnes kilautti tolppaan. Oululaisten maalissa ottelussa torjui Mikkelin Jukureista siirtynyt Jaakko Suomalainen.

Kärpät tasoitti ottelun noin erän puolivälissä, kun Hannes Hyvönen pääsi helposti yksin läpi Mika Pyörälän syötöstä ja viimeisteli tyylikkäästi tasoitusosuman. Karlstadissa kesäisin asuva Hyvönen on tyytyväinen käynnistyneeseen turnaukseen.

- Uskon, että loppua kohden pelit vielä paranevat. Paljon mieluummin pelaan tällaista turnausta kuin joitain pikkupelejä. Uskon, että yleisökin löytää vielä katsomoon, Hyvönen sanoi.

Kärppien toinenkin osuma syntyi ykköskentällisen toimesta, kun Hyvönen laukoi ja Mika Pyörälä ohjasi irtokiekon sisään lukemiksi 2-1. Samassa tilanteessa avausmaalin tehnyt Åslund huitaisi Pyörälää mailalla kasvoihin ja sai pelirangaistuksen.

Loppu Kärppien heiniä

Ottelun kolmas erä meni Kärppien hallitessa peliä. Valmentaja Jalonen olikin tyytyväinen juuri kahteen viimeiseen erään.

- Saimme toisessa ja kolmannessa erässä lisää pelirohkeutta ja tempoa, mikä toi lopulta voiton, Jalonen analysoi.

Kolmannen erän alussa nähtiin myös upea taklaus, kun Färjestadin puolustaja Janne Niskala antoi kunnon ”töötin” Kärppien Mikko Alikoskelle.

- Tiesimme, että Färjestad on hyvin fyysinen ja pelaa aggressiivisesti. Emme kuitenkaan lähde näissä peleissä analysoimaan vastustajia, vaan keskitämme energiamme omaan tekemiseen. Meillä on kova työ rakentaa pelityyliämme, Jalonen kommentoi.

Erän puolivälissä Kärpät ratkaisi ottelun, kun Viktor Ujcik löi pitkään maalin edessä pomppineen kiekon ohi Heino-Lindbergin. Heti seuraavassa tilanteessa Teemu Normio oli yksin läpi ja hänet kaadettiin rangaistuslaukausen arvoisesti.
Laukomaan tullut Hyvönen kuitenkin epäonnistui yrityksessään.

Sinetin illalle teki viime kaudella Kärppien A-nuorissa pelannut keskushyökkääjä Veikko Karppinen, joka ohjasi puolustaja Atvars Tribuntsovsin ”keskityksen” maaliin.

Kolmannessa erässä pelin jätti kesken puolustaja Oskari Korpikari, joka sai polveensa sisäsidevamman.

Kokonaisuutena turnauksen ensimmäinen ottelu ei vielä paljoa tarjonnut. Raksilassa ottelua seurasi noin 3000 katsojaa. Pelit jatkuvat Kärppien osalta torstaina Raksilassa, kun vastaan saapuu Frölunda.