Kärpät luisteli Kometan kumoon

Mika Pyörälälle oli lauantai-iltana läjäpäin maalipaikkoja, joista syntyi lopulta yksi maali.
European Trophy jatkui Oulussa Kärppien ja HC Kometa Brnon kohtaamisella. Oululaiset olivat liikkeellä liukkaalla jalalla, eivätkä vieraat olleet tasaisista lukemista huolimatta missään vaiheessa lähelläkään voittoa.

Oulun Kärpät ja HC Kometa Brno tarjosivat Raksilan yleisölle vähämaalisen kiekkoillan, jossa maalihanat saatiin kunnolla auki vasta päätöserässä. Kärpät oli joukkueista parempi läpi ottelun ja ansaitsi European Trophy -turnauksen kolmannen voittonsa.

– Tämä oli hyvä peli meiltä. Vastustajalla ei ollut kuin 2-3 paikkaa koko pelissä, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki iloitsi ottelun jälkeen.

Pienen miinusmerkin Kärppien iltaan voi piirtää siitä, että joukkue tarvitsi edelleen hirvittävän määrän maalipaikkoja yhtä tehtyä maalia kohden.

– Se on kuitenkin positiivsta, että luomme niin paljon laadukkaita paikkoja, Marjamäki muistutti.

– Joukkue pelasi tänään yhtenäisesti ja puolusti erittäin hyvin. Jos joka ilta menee 3-4 maalia omiin, niin silloin on vaikea voittaa. Annoimme tänään vastustajalle niin vähän maalipaikkoja, että tämä antaa taas uskoa omaan tekemiseen, Marjamäki jatkoi.

Leskiselle avausmaali aikuisten peleissä

Ensimmäinen erä alkoi vaisusti, mutta tasan erän puolivälissä tulleen tšekkijäähyn jälkeen ote siirtyi Kärpille. Jäähyä seuranneen kovan painostuksen aikana oululaisilla oli useita maalipaikkoja, yksi parhaista Mika Pyörälällä, mutta laukaus paraatipaikalta suuntautui suoraan kohti Brnon maalia vartioinutta Marek Ciliakia.

Maalihanat saatiin auki vasta reilu minuutti ennen avauserän loppua Kärppien Ville Leskisen maalatessa läpiajon päätteeksi. Maali oli Leskisen ensimmäinen aikuisten sarjoissa.

Kärpät oli myös toisessa erässä liikkeellä liukkaalla jalalla. Erä oli oululaisten hallintaa ja maalipaikkoja oli jälleen paljon, mutta lisäosumia ei syntynyt. Erän kenties paras maalipaikka syntyi ylivoimalla  Joonas Kemppaiselle, joka karkasi läpiajoon, muttei onnistunut ohittamaan Kometan maalia vartioinutta Ciliakia.

Lisäväriä erään toi Kärppien Ben Maxwellin ja Kometan Michal Kempnyn pieni nyrkkihippa.

– Meillä oli toisessa erässä hirveä määrä maalipaikkoja. Pelasimme voimallisesti maalille ja teimme hyvin maskia. Vielä kun meidän puolustajat oppisivat kohottamaan sinne olkapään yli, niin saisimme noista tilanteista enemmän maaleja, Marjamäki jutteli.

Maalihanaa avattiin hieman

Kolmas erä ei vauhdiltaan ollut ehkä edellisen tasoa, mutta maaleja sentään nähtiin. Viiden minuutin pelin jälkeen Pyörälällä oli ruhtinaallisesti aikaa ja tilaa Kometan maalin kulmalla, eikä kärppähyökkääjä erehtynyt, vaan siirsi kiekon eleettömästi ohi Ciliakin.

Heti osuman jälkeen Kärpille avautui loistopaikka Ivan Humlin ja Joonas Kemppaisen karatessa 2-1 -hyökkäykseen, mutta Humlin veto suuntautui ohi maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Kärpille sattui puolustuspäässä merkkausvirhe, jonka seurauksena Martin Docekal pääsi nokikkain kärppämaalia vartioineen Tomi Karhusen kanssa. Docekal sijoitti kiekon Karhusen längistä maalin perukoille avaten näin Kometan maalitilin.

Tšekeillä oli ottelun loppuhetkillä vielä mainio paikka tasoitusmaaliin, mutta laukaus kimposi Karhusen torjunnan kautta ylärimaan. Enempää maaleja ottelussa ei nähty ja näin voitto kirjattiin Kärpille lukemin 2-1.

– Eiliseen nähden meidän syöttöpeli ja lähtöpelaaminen paranivat paljon. Eilen meillä oli siinä selkeästi hieman erirytmisyyttä, Marjamäki totesi.

European Trophy kääntyy loppusuoralle ja samalla liigakausi lähenee. Kärpät kaventaa ensi viikolla pelaajarinkiä ja pyrkii pelaamaan Luulajaa vastaan jo sellaisella kokoonpanolla, millä liigakausi avataan.

– Ei meidän peli kuitenkaan 13.9. vielä valmista ole. Tämä on prosessi ja pelin pitää kehittyä läpi kauden, Marjamäki linjaa.