Vieraiden komennossa

Vierasjoukkue Espoo Blues hallitsi keskiviikon mittelöä Raksilassa ja arvokkaat vieraspisteet lähtivät mukaan lukemin 1-4 (0-2, 0-2, 1-0.) Kotijoukkueen pelaaminen oli suorastaan hengetöntä ja aneemista, eikä joukkue pystynyt haastamaan tehokkaasti maalipaikkojaan käyttänyttä espoolaisryhmää.

Vierailla tahtipuikkoa heiluttivat kahdesti maalinteossa onnistuneet Roope Talaja ja Oulussa vielä viime kaudella pelannut Kristian Kuusela. Muita tehopelaajia olivat Ari Vallin ja Jari Sailio kahdella syöttöpisteellä. Vieraiden maalissa Petri Koivisto torjui hienon iltapuhteen, joka sai kuitenkin pienen särön helpohkosti menneestä Kärppien kavennusmaalista.

Ilmeeltään Kärppien joukkue näytti tyystin erilaiselta, mitä se oli esittänyt aiemmissa kotipeleissään. Blues oli liikkeellä paremmalla liikkeellä ja asenteella, kun taas Kärppien työskentelystä puuttui viimeinen yritys ja puhti.

– Oltiin kyllä tänään erittäin hyviä. Tuo tapa millä me pelattiin koko ottelu, ei jättänyt varmasti ketään kylmäksi. Laadukkaasti hyökättiin ja pystyttiin johtoasemassa pelaamaan fiksusti loppuun asti. Tärkeä ja hieno voitto, tuumasi Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Kotijoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta myönsi tappion olleen ansaittu ja kehui Bluesin tehokkuutta.

– Omalla tavalla ansaittu tappio. Ei valmistautumisessa tavallaan mitään häiriötekijöitä ollut, koska kuitenkin ensimmäiset 15 minuuttia mentiin vastustajan yhdellä maalipaikalla ja yhdellä maalilla, eli kovat olivat prosentit siinä vaiheessa. Sitten muutama henkilökohtainen virhe ja pari maalia. Kaikki kunnia Bluesille, heillä oli äärettömän hyvä työasenne päällä tänään. Ehkä vähän avustettiin kahdessa-kolmessa maalissa, eikä kyllä ollut tänään meidän ilta.

Vierasjoukkueen alkukausi on ollut hankala ja tehoton, mistä syystä tämän illan onnistumiset saivat päävalmentaja Marjamäen tyytyväiseksi.

– Alkukausi oli vaikea, heti kolme vieraspeliä ja ensimmäiset viisi peliä olivat sellaista asemasotaa ja irtokiekkojen voittamista. Tänään oikeastaan ensimmäinen laadukas peli, missä alkoi näkyä hyviä hyökkäys- ja puolustuspään pelaamisen merkkejä. Ja hienoa, että esimerkiksi Kuusela sai tänään onnistumisia. Tekee joka päivä kovasti hommia ja onnistumisia ei ole vielä tullut. Hyvä työ palkitaan aina, kuten tänään nähtiin.

Kristian Kuusela oli Bluesin suurimpia onnistujia.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Pitkän erän aikana voiton sävellykset

Ensimmäisen erän pelillinen taso ei noussut korkealle. Harjoituspelin tasoiselta vaikuttanut pelaaminen ja kotijoukkueen vaisut otteet eivät tarjonneet sadesään kastelemalle yleisölle sitä, mitä he olivat tulleet katsomaan. Vierasjoukkue Blues oli pelillisesti niskan päällä ja espoolaiset vastasivatkin erän maalailuista.

Bluesin kolmosketju antoi painetta Kärppien nelosketjulle ja Kimmo Koskenkorvan hävityn kulmataistelun jälkeen Talaja pääsi viimeistelemään ottelun avausmaalin. Syöttöpiste ketjun toiselle laiturille Sailiolle.

Minuutti avausmaalin jälkeen siirryttiin jo erätauolle, kun toisen maalin kiinnityksessä oli ongelmia, mistä syystä tuomaristo päätti määrätä joukkueet erätauolle.

Aikaisen erätauon jälkeen Blues jatkoi hyvällä pelillisellä ilmeellä. Ajassa 17.35 Talaja viimeisteli illan toisen maalinsa Sailion ollessa taas syöttäjänä.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla oululaisille tuttu pelaajakaksikko Kuusela&Vallin rakensi Bluesille 0-3 johdon. Vallin heitti kiekon maalille ja Kuusela sai mailansa väliin. Kiekko ohi Ville Hostikan ja hiljainen kotiyleisö sai lisää murheita keskiviikon iltaan.

Kotijoukkue oli lähellä kavennusta, kun kolmas oululaisille tuttu pelaaja Oskari Korpikari antoi pahan harhasyötön ja Michal Vondrka pääsi hyvästä paikasta testaamaan edelliskaudella Kärppiä edustaneen Bluesin maalivahdin Koiviston ohitusta. Tsekkihyökkääjä ampui kiekon selkeästi ohi ja kotijoukkue ei saanut avattua maalihanoja.

Erän puolessa välissä Kuusela pääsi viimeistelemään illan toisen maalinsa Kärppä-vahdin Hostikan antamasta rebound-kiekosta. Syöttäjinä maalissa kunnostautuivat Vallin ja Jere Sallinen.

Maalin jälkeen Kärpät sai lisää murheita, kun puolustaja Oscar Eklund loukkaantui yhteentörmäyksessä, jossa toisena osapuolena oli Bluesin Matti Järvinen.

Kavennus laiha lohtu

Kolmannessa erässä ei koettu suuria muutoksia pelin kulussa. Kotijoukkueen aneemisuus jatkui ja vähän sinne päin yrittämisen lisäksi ei nähty ihmeemllisiä suorituksia. Kärpistä terävimmästä yrittämisestä vastasi Joonas Donskoi, joka rakensi muutaman hyvän vetopaikan.

Molemmilta joukkueilta nähtiin yrittämistä, mutta vaarallisilla maalipaikoilla ei herkuteltu. Blues varmisteli johtoasemaansa ja piti keskialueen tiiviinä.

Syntymässä hieman humoristinen kavennusmaali.

Ainoa lipsahdus puolustuspeliin sattui ajassa 56.19, kun Kärppien Atte Ohtamaa laukoi siniviivan tuntumasta josta kiekko kiekko päätyi Koiviston haarojen välistä verkon perukoille. Syöttäjiksi Julius Junttila ja Joonas Kemppainen. Tilanteessa Ohtamaa oli kaatumassa nenälleen ja hieman heppoiseksi jäänyt kuti yllätti Koiviston, joka ei tilanteessa mennyt totutulla tavalla jäihin.

Muutamaa minuuttia ennen pelin loppua saatiin vielä hälinää, kun Kärppien puolustajan Ville Mäntymaan taklaus osui Bluesin Tommi Huhtalaa polveen, jonka jälkeen Huhtala lähti itse nyrkit heiluen kostamaan Mäntymaalle kyseistä taklausta. Huhtalalle 5 minuuttia väkivaltaisuudesta ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä, kun taas Mäntymaalle vihellettiin kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

Tasavajaalla pelattu loppuerä ei enää tarjonnut maaleja ja Bluesille arvokas vierasvoitto lukemin 1-4.