Oulun lauantai-illassa ei soinut Blues

LIIGA / Raportti
Kahden sarjan ennakkosuosikin, Kärppien ja Bluesin, kohtaamisessa nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kotijoukkue hankki kolmannen erän alussa kahden maalin johtoaseman, jonka se onnistui loppuun asti puolustamaan. Raksila Areenan tappioton kotitaika pysyi ensi viikkoon asti.

Heti mennään ja täysillä

Ottelun alkuun mentiin kaasu pohjassa. Ensimmäisellä minuutilla avautui vieraiden maalipyssy Bruce Gardinerille täysin vapaa tekopaikka, mutta kanukki teki perinteisen virheen: silmät kiinni ja täysillä, lopputuloksena päätypleksin kolahdus.

Kolme minuuttia taulussa ja kotiyleisö huutaa ensimmäisen kerran. Pitkän painostuksen jälkeen Oskari Korpikari laukoi viivasta vaarallisesti pahan maskin takaa. Jere Myllyniemi torjui eteensä, jossa paikalla oli Mika Pyörälä. Reboundista laatta vastustamattomasti ylänurkkaan ja kotijoukkue johtoon.

Blues hyökkäsi ensimmäiset 10 minuuttia todella vaarallisesti. Kiekko liikkui mieheltä toiselle ja kärppäpakit olivat ajoittain pahasti ulalla. Tasoitus tuli hiukan ennen erän puoltaväliä, kun Lauri Lahesalu menetti alokasmaisesti kiekon omalla alueella. Bluesin Antti Pihlström nousi kulmasta, eikä juniorin päätä palellut. Suoraan maalille kenenkään estelemättä ja Niklas Bäckströmin längistä tasoitus. Todella hieno suoritus nuorelta pelaajalta!

Erän loppu oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa maalintekoon. Kärppien Mikko Lehtonen hassutti pari Bluesin pakkia kahville, mutta Myllyniemi torjui. Toisessa päässä Ari Vallin luisteli puolesta kentästä asti yksin läpi päässeen Ladislav Kohnin kiinni ennen kuin mies ehti edes laukausta harkita. Ensimmäisen erän tasatulos kuvaa hyvin pelin voimasuhteita.

Kotikomennossa mennään

Toinen erä oli Kärppien hallintaa. Ajassa 25.44 pyöritti ykköskenttä puolen minuutin myllyn vieraiden päädyssä. Bluesin pakki Sebastian Sulku keskittyi koko vaihdon ajan Mika Pyörälän pieksämiseen ja unohti oman paikkansa maalin edessä. Sakari Palsola vääntäytyi väkisin vetopaikkaan, jonka Myllyniemi torjui jälleen eteensä. Paikalla ensimmäisenä oli Lasse Jämsen, kiekko haltuun ja napakka ranne ylänurkkaan. Maali oli lähes kopio kotijoukkueen avausmaalista.

Kärpät hallitsi erän tapahtumia myös tämän jälkeen. Blues ei onnistunut luomaan kontrolloituja hyökkäyksiä, vaan kotijoukkueen tiukka puolustuspaketti ohjasi vastustatajat kulmaan. Toisen erän ikävimmästä tapahtumasta vastasi päätuomari Juha Pajunen, jolta jäi Bluesin alivoimassa selvä jäähy puhaltamatta. Ladislav Kohn huitaisi rumasti Kärppien Ari Vallinia mailalla päähän Pajusen katsoessa vierestä.

Huikea loppu

Kolmas erä tarjosi jännitystä koko rahan edestä. Erää ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kun Kärpät siirtyi kahden maalin johtoon. Jussi Jokinen ja Janne Pesonen pelasivat loistavasti yhteen ja Jokinen keräsi molemmat Bluesin pakit itseensä. Pesoselle jäi paraatikuja maalille ja varmasti kiekko maaliin. Jere Myllyniemi saa ottaa voitto-osumasta hiukan omaan piikkiinsä, sillä jalkojen välissä oli melko suuri tila vapaana.

Tämä maali herätti Bluesin lopullisesti. Espoolaiset keräsivät itsensä ja paine siirtyi Kärppien päätyyn. Kaksi minuuttia Pesosen maalista ja Blues kaventaa. Tasavajaalla pelatessa Tero Määtän laukaus kimposi Bäckströmin hanskasta maalin eteen, jossa ensimmäisenä paikalla oli Teemu Elomo. Kavennus toi lisää painetta kotijoukkueen puseroon.

Ottelun lopun käsikirjoitus oli tällainen: Blues hallitsi kiekollista peliä ja Kärpät puolusti kuin viimestä päivää. Kärppien voittoa voi sanoa koko joukkueen taisteluvoitoksi. Viimeisen niitin kotivoitolla toi Mika Pyörälä, joka viimeisillä voimillaan heittäytyi Sebastian Sulun kovan laukauksen eteen 15 sekuntia ennen loppua . Kärppien muu kentällinen oli jo pelattu tuolloin tilanteesta ulos.

Kärpät oli joukkueuista yhtenäisempi. Joukkue oli selvästi sitoutunut pelisysteemiinsä ja jokainen pelaaja oli valmis laittamaan itsensä täysillä likoon. Kotijoukkueen parhaimmistoa oli hyökkäyksessä kaksikko Janne Pesonen-Jussi Jokinen ja puolustuksessa Mikko Lehtonen ja Martin Stepanek. Maalivahti Niklas Bäckström torjui kaiken mahdollisen.

Blues oli enemmän yksilöiden varassa. Kakkosketjun sentteri Bruce Gardiner oli joukkueen näkyvin ja loi useita kertoja painetta Kärppien puolustukselle. Myös ykkösen Teemu Elomo ja maalivahti Jere Myllyniemi hoitivat hommansa kiitettävästi. Miinuksen saa Ladislav Kohn, joka oli erittäin flegmaattinen ja pelasi ajoittain varsin rumasti.

- Tiesimme, että tämä on paha paikka ottaa pisteitä. Vastustajalla on hieno joukkue, joka pelaa erittäin kurinalaista jääkiekkoa. Olen tyytyväinen yritykseemme ja voin rehellisesti sanoa, että hävisimme paremmillemme, Bluesin Ted Sator kommentoi.

- Tänään meillä ei tullut mitään notkahduksia pelin aikana. Joukkueemme kasvoi mielestäni pelin aikana. Kokonaisuudessaan tämä oli hyvä, tasapainoinen suoritus, Kärppien päävalmentaja Kari Heikkilä kommentoi.

- Blues pelaa hyvää, suoraviivaista jääkiekkoa ja heillä on hyvät ulkomaalaiset. Joukkueella taitaa lisäksi olla sarjan paras ylivoima, tyytyväinen Heikkilä jatkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle