”Tämä on pahojen poikien peli”

Kärppien ja Bluesin tammikuun tasaus aloitettiin Raksilassa perjantai-iltana. Joukkueiden kauden viidennestä kohtaamisesta pisteet vei lopulta Blues tiukan taistelun jälkeen.

Joukkueiden keskinäisistä otteluista voitot olivat ennen tätä iltaa tasan 2-2. Viimeisin kohtaaminen oli viime lauantailta, jolloin Kärpät haki pisteet Espoosta lukemin 6-1.

Tammikuun tasauksen ensimmäisestä kohtaamisesta muodostui varsin kaksijakoinen peli. Vieraat hallitsivat ottelun ensimmäistä puolikasta kotijoukkueen hallitessa ottelun loppua. Blues oli jälleen kerran liikkeellä hyvällä taisteluilmeellä. Joukkue oli kaivanut voimaa viikon takaisesta murskatappiosta.

– Olemme viime aikoina menettäneet parin maalin johtoaseman useaan kertaan, joten oli henkisesti erittäin tärkeää, että pystyimme nyt säilyttämään sen, Bluesin valmentaja Lauri Marjamäki totesi ottelun jälkeen.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta oli ottelun jälkeen vihainen aivan aiheesta. Kärppä-pelaajat pelasivat huolimattomasti ja varasinkin oman pään pelaaminen oli luokatonta ottelun alkupuoliskolla.

– Ei tämä ole kilttien poikien peli, tämä on pahojen poikien peli! Olimme niin huonoja alussa, että hävettää, Aravirta puhisi lehdistötilaisuudessa.

Bluesin sankari oli Jokipojista lainassa oleva Antti Ore, joka venyi kiekon eteen peräti 36 kertaa.

– Antti oli mies paikallaan, Marjamäki kehui lainavahtiaan.

Blues iski luun kurkkuun heti alussa

Ottelussa päästiin maalin makuun nopeasti. Kärpät pääsi ylivoimalle Ville Varakkaan saatua kahden minuutin rangaistuksen varsin kyseenalaisesti taklattuaan Kärppien Jan Snopekia. Kärpät pyöritti pakkopeliä aikansa, kunnes Ville Pokka toimitti kiekon maalille, josta Joonas Komulainen survoi pelivälineen verkon perukoille.

Tämän jälkeen Blues heräsi otteluun ja Kärpät vaipui unten maille. Vieraat iskivät erän jälkimmäisellä puoliskolla peräti kolme maalia. Osumista vastasivat Dale Clarke, Toni Kähkönen sekä uransa toisessa ottelussa maalitilinsä liigassa avannut 16-vuotias Juuso Ikonen. Kärppien ykköskentällinen oli vahvasti mukana kaikissa osumissa seuraamalla jokaista Blues-maalia aitiopaikalta.

Toiseen erään kotiyleisö odotti pirteämpää kärppälaumaa. Erän ensimmäinen puolisko oli tasaista vääntöä. Blues karvasi antaumuksella ja aiheutti vaikeuksia Kärppien avauspelaamiseen.

Erän puolivälissä Kärpät pääsi ottelussa kolmannen kerran ylivoimalle ja jälleen syntyi tulosta. Ivan Huml löysi keskellä vapaana olleen Juha-Pekka Haatajan eikä laitahyökkääjä erehtynyt paraatipaikalta. Haatajan maali oli miehen 300. tehopiste Sm-liigassa.

– Kärpillä on heittää kentälle Humlia, Viuhkolaa ja kumppaneita. Kyllähän kaupasta saa sellaisen ylivoiman jolla tulosta syntyy, Marjamäki lohkaisi ottelun jälkeen.

Maalin jälkeen ote siirtyi enemmän Kärpille. Espoolaisten jalka alkoi painaa ja Bluesin liike hiipui mitä pidemmälle ottelu eteni.

Antti Ore oli tänään mies paikallaan.

Kolmas erä oli kotijoukkueen täydellistä hallintaa, mutta maaliin Kärpät ei kiekkoa saanut. Bluesin maalilla Antti Ore torjui erässä peräti 20 kertaa Johan Backlundin joutuessa torjuntatöihin vain kolmesti.

Kärpät haki erän lopulla tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Toni Kähkönen pääsi viimeistelemään loppunumerot 4-2 tyhjään maaliin.

Aravirta:”Hävettää”

Kotijoukkueesta pahiten yössä oli Jari Viuhkolan johtama ykköskentällinen, joka oli jäällä jokaisen Blues-maalin aikana. Myös pakkipari Oscar Eklund-Ilkka Mikkola ylsi samaan. Vastapainoksi ketju loi myös Kärppien vaarallisimmat maalipaikat, mutta maaliin kiekkoa ei saatu kuin kertaalleen.

Onnistujiin voidaan lukea edellisestä ottelusta parantanut maalivahti Johan Backlund, jonka piikkiin takaiskumaaleja ei voi laittaa. Ruotsalaismaalivahti otti tukun hyviä koppeja ja torjui myös Toni Kähkösen läpiajon tyylikäästi.

Bluesin parasta esitti Joakim Erikssonin johtama koostumus, jossa laidoilla pelasivat Kristian Kuusela ja Juuso Ikonen. Puolustuksen suurimmat onnistujat olivat Dale Clarke, Oskari Korpikari sekä Jani Hakanpää.

Lauri Marjamäki kehui varauksetta nuoren Juuso Ikosen peliä ottelun jälkeen.

– Juuso on erittäin luisteluvoimainen kaveri ja peliäly on loistava. Tuollainen korvien välistä nopea kaveri tekee myös ketjukavereistaan parempia, Marjamäki totesi.

Valmentajat olivat luonnollisesti eri tunnelmissa ottelun jälkeen. Siinä missä Marjamäki oli tyytyväinen joukkueen sitoutumiseen ja pelisuunitelman noudattamiseen, Aravirta oli erittäin pettynyt ottelun ensimmäiseen puolikaaseen.

– Ei kyllä paljon lämmitä. Aivan kuin kaksi eri Kärppä-joukkuetta olisi tänään pelannut. Toinen pelasi ensimmäiset 25 minuuttia ja toinen sitten loput ottelusta. Ensimmäinen joukkue pelasi aivan helvetin huonoa peliä omassa päässä. Jäälle täytyy mennä sillä asenteella, ettei vastustaja tee maalia minun ollessa kentällä, Aravirta pauhasi ottelun jälkeen.

Pelin loppuun Aravirta oli tyytyväinen. Kärppä-luotsi tunnusti rehdisti Bluesin paremmuuden.

– En tiedä vaikuttiko viime viikonlopun murskavoitto meidän valmistautumiseen. Toki kaikki kunnia Bluesille, joka taisteli niin hemmetisti ettei meillä ollut onneakaan tänään, Aravirta totesi.

Blues pelasi läpi ottelun suorituskykynsä äärirajoilla. Vaikka Kärpät sai lopussa paljon painetta vieraiden päätyyn, ei Blues ollut todellisessa liemessä missään vaiheessa.

– Puolustettin äärimmäisen sitoutuneesti keskustaa. Tasaviisikoin ei päästetty yhtään maalia. Lisäksi Ore on tuonut rauhallisuutta meidän puolustuspelaamiseen, Marjamäki iloitsi.

Joukkueet pelaavat tammikuun tasauksen toisen ottelun huomenna Espoossa.