Maalinteon sietämätön vaikeus

Rob Zepp oli illan kuningas.
Oulun Kärpät aloitti European Trophy -urakkansa kotipelillä Eisbären Berliniä vastaan. Oululaiset avasivat kauden Raksilassa aivan kuten edellisen lopettivat. Maalinteko on Kärpille edelleen todella tuskaista.

Kärpät on pelannut harjoituskaudella Pitsiturnauksen pelit mukaan lukien neljä ottelua. Eisbären Berlin palasi kesälomalta viikko sitten ja pelasi kauden ensimmäisen pelin tiistai-iltana Raksilassa näyttäen ajoittain paljon valmiimmalta joukkueelta kuin Kärpät.

Oululaisten ylivoimaisesti suurin ongelma oli maalinteko. Maalipaikkoja oli yllin kyllin, mutta kiekkoa Kärpät ei nuottaan toimittanut edes avopaikoista. Kausi on uusi, mutta ongelma näytää olevan edelleen vanha tuttu.

– Suomalainen perisynti on, että voitetaan maalipaikat, mutta taululla on pelin jälkeen 0-4 -lukemat, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki manasi ottelun jälkeen.

– Nykypäivän peli on sellaista, että kun kuti lähtee niin kaksi miestä pitää olla jo maalilla ja kolmas menossa. Ei se sen kummallisempaa ole. Pientä rentoutta maalintekoon myös kaivataan. Nyt kaikki halusivat niin paljon, että pikkuisen oli rystyset valkoisena, Marjamäki jutteli.

Rob Zepp kuningaskarhuna

Ottelun avausmaali nähtiin vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen Kärppien pelatessa ylivoimalla. Eisbären Berlinin Barry Tallackson pääsi kuin varkain kärppäpuolustuksen selustaan ja karkasi maalintekoon. Oivan syötön maaliin antoi Darin Olver.

Erän edetessä Eisbären pääsi peliin paremmin mukaan. Kuusi minuuttia ennen erän loppua saksalaiset pääsivät yli minuutiksi kahden miehen ylivoimalle, mutta maalia vieraat eivät saaneet värkättyä.

Toisen erän alussa jääkarhut karkasivat kahden maalin johtoon Laurin Braunin komealla maalilla. Eisbären puolusti erittäin hyvin ja yritti lisämaaleja nopeista vastaiskuista.

Pelin kuva ei ottelun edetessä juuri muuttunut. Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla Eisbären iski ottelun pakettiin Olverin maalilla. Loppunumerot 0-4 viimeisteli Tallackson illan toisellaan.

Ottelu ei noussut tasoltaan kovinkaan kummoiseksi, vaikka fyysisyyttä pelistä löytyi elokuun puolivälin taistoksi yllättävän paljon. Vieraiden puolustuspaketti oli yllättävän hyvin kasassa, varsinkin kun ottaa huomioon, että ottelu oli heille kauden ensimmäinen.

– Tämä oli meille hyvä testi. Pojat taistelivat todella kovaa tänään. Ilman Rob Zeppiä lukemat olisivat tosin saattaneet olla erilaiset, Eisbären Berlinin päävalmentaja Jeff Tomlinson totesi pelin jälkeen.

Kärppäluotsi Marjamäki ei tukistanut omiaan lujaa rumista tappiolukemista huolimatta.

– Ei joukkuetta voi yrityksestä moittia. Kaikki halusivat aivan pirusti, mutta vastassa oli rutinoitunut ammattilaisjoukkue, joka iski yhden alivoimamaalin ja kaksi vastaiskumaalia. Tulos on aika tyly, Marjamäki harmitteli.

Kärppien kokenein kalusto oli vielä kesäterässä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Jussi Rynnäs oli maalilla mies paikallaan siinä missä Zepp Eisbärenin maalilla. Molemmat veskarit ottivat muutamia TV-torjuntoja.

Oululaisten European Trophy -urakka jatkuu vieraskiertueella. Joukkueen mukaan lähtenee myös tuorein hankinta Ben Maxwell. Nähtäväksi jää, tuoko tuore vahvistus helpotusta oululaisten maalinteko-ongelmiin.