Rynnäs nollasi kaverinsa

LIIGA / Raportti
Jussi Rynnäs piti maalinsa jälleen puhtaana.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Porin Ässät hävisi jo toisen kerran kuukauden sisällä saman kaavan mukaan Oulun Raksilassa. Lauantai-iltana hyvin mukana pelissä olleet porilaiset taipuivat taas ottelun viime minuuteilla.

Kärppien ja Ässien kohtaaminen ei jäänyt historiankirjoihin jääkiekon merkkitapahtumana. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vasta aivan viime minuuteilla. Siihen saakka joukkueet tahkosivat melko mitäänsanomatonta kiekkoa.

Viime aikoina varjojen mailla vaeltanut Ässät pelasi hyvän vieraspelin. Yritystä ja asennetta oli, mutta joukkue ui tällä hetkellä niin syvissä vesissä, ettei se riittänyt tänään sarjajohtajaa vastaan aivan loppuun saakka. Kärpät oli voitosta huolimatta hieman vaisu. Hyökkäyksiin lähtö oli vaikeaa, varsinkin Ässien karvatessa ylhäältä kovaa. Myös syötöt napsahtelivat milloin minnekin. Välillä kotijoukkueen pelaamista leimasi huolimattomuus ja uneliaisuus.

– Viimeksi Ässät-peli oli aivan samanlainen. Jaksettiin uskoa, että lopussa työ palkitaan, kuten viimeksikin Ässiä vastaan, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi lehdistötilaisuudessa.

Ässien päävalmentajaa Pekka Virtaa jäi harmittamaan ottelun voittomaalia edeltänyt tilanne.

– Sapettaa nuoren linjatuomarin hötkyily niin sanotusta tahallisesta paitsiosta.

Rynnäs otti roolia toisessa erässä

Kärppien yksi sankari oli jälleen nollapelin pelannut Jussi Rynnäs. Kärppävahti otti vahvan roolin varsinkin toisen erän puolivälin paikkeilla nollaamalla hyvän ystävänsä Tuomas Huhtasen yritykset.

Huhtanen pääsi ensin yrittämään maalia läpiajosta, mutta kärppäpuolustajan rikottua tilanteessa, pääsi Huhtanen yrittämään Rynnäksen ohittamista vielä rangaistuslaukauksella. Yritys oli hyvä, mutta Rynnäs veti pidemmän korren niukin naukin.

– Jussi on itse neuvonut jo monen vuoden ajan ampumaan nopeasti kilpipuolelle. Varmaan luuli, että vedän nytkin sinne, mutta päätinkin yrittää jotain muuta, Huhtanen jutteli ottelun jälkeen.

– No joo, mä vähän ihmettelinkin! Me mennään puimaan tämä asia läpi tuonne kulman taakse, Rynnäs totesi virne naamalla.

Huhtasen yritys oli hyvä ja Rynnäs sai venytettyä kätensä viime hetkillä kiekon eteen.

– Se oli vähän jussijokismainen yritys. Ensin katsotaan onko kilpipuolella tilaa ja jos ei ole, sitten pieni lirutus, Rynnäs kertasi Huhtasen rangaistuslaukausta.

Oman joukkueen peliä Rynnäs piti ihan asiallisena. Vierasjoukkue sai kärppävahdilta puolestaan kehut taistelusta.

– Ässät yrittää kovaa ja taistelee paljon. Sitkeä porukka se on. Onneksi jaksoimme tänään jauhaa omaa juttua kärsivällisesti loppuun saakka.

Ottelun jälkeen kävi selväksi ettei patafanit ole unohtaneet muutaman vuoden takaista sankariaan. Eikä sankari ole unohtanut heitä. Pelin jälkeen "Jussi, Jussi, Jussi"-huudot raikasivat myös porilaiskannattajien suunnalta.

– Kyllä mä sieltä pelin aikana sain omani. Nämä pelit Ässiä vastaan ovat minulle aina spesiaaleja. Jollain tavalla kiekkokin pomppii aina normaalia enemmän näissä peleissä. Se täytyy vain yrittää nollata, tehtäväsään ilmeisen hyvin tänään onnistunut Rynnäs päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle