Kärppien kipsi mureni - Ässät edelleen ilman vierasvoittoa

Kärppien maalinteko-ongelmat helpottivat tiistaina.
Molemmilla joukkueilla oli tiistai-illan kamppailussa putki katkaistavanaan. Kärpät oli ajautunut neljän ottelun tappioputkeen, kun taas Ässät metsästi edelleen kauden avausvoittoaan vieraskaukalossa. Tilaston murtamisessa onnistui lopulta kotijoukkue. Avauserä meni porilaisten hallinnassa, minkä jälkeen kotijoukkue paransi kamppailuilmettään ja jätti vieraat puremaan tappion karvasta kalkkia.

Kärpät oli ennen tiistaita neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Ottelun alku ei antanut viitteitä paremmasta. Porilaisryhmä tuli hyvin valmistautuneena peliin, ja hallitsi avaushetkiä. Ensimmäisessä erässä Ässät onnistui maalinteossa kertaalleen, kun Sami Lähteenmäki vei vieraat karkumatkalle.

Kärpillä oli suuria ongelmia avauspelinsä kanssa. Syötöt olivat huonolaatuisia, ja vierasjoukkue paineisti kovasti oululaisia. Kotijoukkueen avauserän etsikkoaika koitti viimeisellä minuutilla. Ässien kahden jäähyn seurauksena oli 5-3 –ylivoima, jota kesti lähes minuutin verran. Kärpät sai pakkopelinsä rullaamaan hyvin, mutta Ässät puolusti hyvin ja pääsi erätauolle johtoasemassa.

- Ässät antoi kovaa painetta, ja meillä oli hieman huolimattomia kiekonmenetyksiä. Ässät sai kovan rynnistyksen päälle ja me olimme altavastaajina, kommentoi tehot 0+2 ottelussa kirjannut Toni Kähkönen avauserää.

Taisteluilme avainasemassa

Toisessa erässä kotijoukkue alkoi Juho Keräsen johdolla taklata ja taistelella avauserää paremmalla ilmeellä. Palkinnon siitä Kärpät sai, kun Julius Junttila katkaisi keskialueella ässäpuolustaja Miko Malkamäen syöttöyrityksen ja karkasi maalintekoon.

Erässä nähtiin vielä kaksi täysosumaa, molemmat kotijoukkueen toimesta. Kähkönen näki, että toinen erä oli kokonaisuudessaan parasta peliä.

- Toiseen erään tulimme aivan eri ilmeellä ja pelasimme loistavasti. Yhtäkkiä peli pyörikin Ässien päädyssä.

Hieman Lasse Kukkosen tekemän 3-1 –maalin jälkeen tapahtui ottelun ikävin tilanne. Simon Suoranta säntäsi karvaamaan kiekkoa pois ässäpuolustukselta. Taklausyritys oli epäonninen, kun ässäpuolustajan sijaan se osui joukkuetoveri Mikko Alikosken päähän. Alikoski poistui ottelusta paareilla. Kärppien päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan Alikoski oli ottelun jälkeen kuitenkin tolkuissaan pukukopissa.

Loppukolmannes ei tuo muutosta

Porilaisryhmä ei onnistunut enää viimeisessä erässä kääntämään ottelua itselleen. Kärpät ratkaisi pelin lopullisesti kahdella maalillaan, kun Suoranta ja Mika Pyörälä veivät kotijoukkueen pitkälle karkumatkalle.

Ässät yritti kuitenkin loppuun saakka, ja tuloksena oli Severi Sillanpään tekemä kavennus. Sillanpää oli kenties vieraiden pirtein pelaaja ottelussa. Maalin lisäksi keskushyökkääjä tarjoili avausmaaliin upean esityön.

- Viimeisessä erässä peli hieman aaltoili. Vauhdikasta oli, jopa Havaiji-kiekkoa, kertasi Kähkönen viimeistä erää

Kärpät jatkaa pelejään torstaina kotiottelulla Tampereen Tapparaa vastaan.

Ässät jatkaa edelleen kauden ensimmäisen vierasvoiton metsästämistä. Seuraava ottelu porilaisilla kuitenkin on kotiluolassa, kun se saa perjantaina vieraita Turusta.