Kärpille helppo voitto Ässistä

Kärpät lähti maaottelutauolle voiton turvin. Väsynyt ja loukkaantumisten runtelema kotijoukkue voitti sarjan tyveen jämähtäneen Porin Ässät. Kärppien voimahahmo oli jälleen Petr Ton, joka peukalo murtuneenakin vauhditti joukkueensa voittoon.

Avauserä täysin kotijoukkueen

Ottelun ratkaisu saatiin jo ensimmäisessä erässä. Bussimatkan kangistama Ässät oli täysin pihalla pelistä. Esimakua hikisestä illasta saatiin kahden minuutin kohdalla, kun kotidebyyttinsä pelannut Pasi Nielikäinen veti hyökkäysalueella hirvittävän niitin puolen kentän vauhdilla. Porilaispelaajan onneksi tuo taklaus meni ohi, sillä muuten jälki olisi ollut todella pahaa.

Ässien Mika Rontti sai ottelun alussa 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, kun hän ei osannut ottaa Mika Pyörälän taklausta vastaan. Aivan ylivoiman lopussa teho-Ton loi paikan toiselle onnistujalle Drew Bannisterille, jonka kovan laukauksen Jussi Jokinen ohjasi maalin edestä sisään.

Ässien veltto peli toi sille kasan rangaistuksia ja kolmannen kakkosen jälkeen Kärpät rankaisi uudelleen. Porilaisten oman alueen merkkaus epäonnistui täydellisesti ja Sami Mettovaara pääsi vapaasti laukaisupaikkaan. Mika Pyörälä sai onnekkaasti mailansa väliin, joten kiekko muutti suuntaa ja hämäsi hölmistyneen Scott Langkowin.

Toisen erän alku oli ensimmäisen kaltainen. Kärpät painosti ja Ässät pyrki vain rikkomaan peliä.
Erän alun jäähyilyjen jälkeen kotijoukkueen tehokaksikko Petr Ton - Bret Lievers päätti ratkaista ottelun lopullisesti. Kahden terävän ja suoraviivaisen hyökkäyksen lopputulos oli kaksi maalia. Lievers teki 4-1 ja kaukalon ylivoimaisesti paras pelaaja Peter Ton 5-1.

Toisen erän loppu meni yleiseksi painiksi ja nahisteluksi. Katsomoa kohahdutti Drew Bannisterin
armoton lyöntilaukaus Ässämaalin ylärimaan. Erän lopussa vierailijakin sai maalitilin auki, kun
Tomi Pölläsen onnekas laukaus leijui yli Niklas Bäckstömin.

Myös kolmas erä oli rikkonainen. Ässät taisteli urhoollisesti, eikä kotijoukkueen väsynyt materiaali
kyennyt samaan liikkeeseen kuin aikaisemmassa erässä. Ässät sai kavennuksen erän puolivälissä,
kun perusporilainen Pasi Peltonen pelasi avopaikan huojuvasta luistelutyylistä tunnetulle Juha Kiilholmalle. Hänellä oli helppo työ laittaa kiekko kärppämaaliin. Ottelun lopussa Ässillä ei kuitenkaan ollut minkäänlaisia tekopaikkoja, joten pisteet jäivät varsin helposti Ouluun.

- Ensimmäinen erä oli sekava. Istuttiin liikaa boksissa ja kaveri teki pari maalia. Ei Kärpille saisi tuollaista etua antaa. Toisessa erässä meillä oli omat paikkamme, mutta ei saatu maalia aikaiseksi. Loppujen lopuksi emme olleet edes lähellä voittoa, vieraiden Mika Toivola sanoi.

- 4-0-tilanteeseen asti pelasimme hyvin. Tämä viikko on kuitenkin ollut meille erittäin raskas ja se näkyi väsymyksenä. Lepo tulee tällä joukkueelle tarpeen, sillä tahti on ollut todella kova, Kari Heikkilä puolestaan kertoi.