Kärpät kiri tehokkaasti

Ottelun alun perusteella Ässät näytti jyräävän junioripitoisen kärppälauman yli tylysti latoen taululle toisen erän alussa jo 0-3 johdon. Mies Minnesotasta oli kuitenkin eri mieltä. Brett Lieversin tehot 3+1 ja tehokas ylivoimapeli jatkoivat Kärppien harjoitusotteluiden voittoputkea.

Tuttuja kasvoja ässäpaidassa

Jos männävuosina pelaajaliikennettä tapahtui Porista Ouluun päin (esim. Miikkulainen, Kivi, Taubert, Potaichuk, Fandul), oli nyt vuorostaan Ässien riveissä aiemmilla kausilla kärppänutussa esiintynyttä pelimiestä näytillä (pakit Shirreffs ja Kangasalusta ja vahva polkukone Harjula). Kärppien liiganousun kirkkain tähti Fandul oli ikävä kyllä sivussa ilmeisesti jostain vaivasta kärsivänä.

Kärpät lähti peliin ilman ykkösvitjaansa Viuhkola & tsekit + maajoukkuekomennuksilla olevia pelaajia Bäckström, Lehtonen, Juntunen ja Appel. Korvaajana oli puhtaasti A-junioreista koostunut neloskentällinen.

Kärpät häärii, Ässät tekee

Ensimmäisen erän alkupuoliskoa hallitsi Kärpät, ja Ässillä oli vaikeuksia päästä hyökkäysalueelleen asti. Kärpätkään ei kuitenkaan Myllykosken kilauttamaa tolppalaukausta lähemmäksi tulosta päässyt. Neljä kärppäjäähyä erässä käänsikin ottelua Ässille. Ylivoimalla maalasi ensin Sachl (Korpisalo, Tuominen) ja erän lopussa juuri kärppäjäähyn päätyttyä 0-2:een Wesslin (Lipponen).

Puntit tasoihin

Sachl muodosti Korpisalon kanssa oivallisen parivaljakon, ja hyvä työnäyte nähtiin toisen erän alussa. ’Korppi’ järkkäsi kiekon Sachlille, hoiti pakin ja Sachl tyylitteli kiekon maaliin, 0-3. Toinen syöttöpinna Peltoselle. Pölläsen laittaminen Hakasen tilalle Tähtisen ja Tuomisen rinnalle oli myös melkoinen piristysruiske ketjulle. Loppupelin ajan tämä olikin Ässien paras vitja. Liukkaalle Pölläselle ei liigavauhti ainakaan tämän ottelun perusteella tunnu olevan liikaa.

Kärpät pääsi kuitenkin peliin mukaan. Illan hahmo Lievers nakkaa ensin Pitkäsen vedosta tulleen reboundin sisään, 1-3. Ässien vuoro oli kuluttaa jäähypenkkiä viiden kakkosen verran ja näistä Kärpät rankaisi. Viidellä kolmea vastaan Lievers 2-3:een (Lotvonen, Palsola) ja erän lopulla jälleen ylivoimalla Pitkänen tasoittaa pelin Potachukin ja Jokisen kerätessä syöttöpinnat.

Ylivoimapeli tuo Kärpille voiton

Ässät menee kolmannen erän puolivälin jälkeen vielä johtoon Tuomisen rankaistessa armotta kärppäpakin (Lotvonen / Pitkänen?) tunaroinnin alimpana miehenä. Kärppien ylivoimapeli jauhoi kuitenkin tarvittavat maalit Ässien jäähyillessä. Lievers viimeisteli hattutempun komean yhdistelmän päätteeksi (Potaichuk, Lotvonen) ja peli oli jälleen tasan. Ratkaisu tuli sitten Ässien kannalta todella turhauttavalla tavalla (tai ainakin mikäli liigapisteet olisivat olleet kysymyksessä). Ensin selkeä moka kuuden miehen pelatessa yhtä aikaa kentällä, ja seuranneessa vaihdossa toinen kakkonen päälle pelin viivyttämisestä. Väistämätön seurasi, todellinen namuttelumaali Potaichukille tyhjälle maalinnurkalle (Palsola, Lievers). Kunnon loppukiriä Ässät ei enää ehtinyt kehittää, vaikka maalivahdin vielä pois vetikin.

Ässistä erottuivat positiivisesti ykkös- ja kakkosvitjansa. Sachl vaikutti kelpo vahvistukselta, samoin Pöllänen. Kärppien yv pyöri sen verran mallikkaasti että maalivahti Jokelaa ei käy syytteleminen. Kärppien Korhosen tavoin tyydyttävä esitys, kummankaan loistamatta ertyisesti.

Kärppien jokaisen maalin väsäsi Lieversin johtama kentällinen (pakkeina siis Pitkänen ja Lotvonen), joten tähdet on siltä osin helppo jakaa. Huolta Raksilan lehtereillä herättää Pyörälän ketjun ottelusta toiseen jatkuva tehottomuus. Palsolan Sakkekin on tiettävästi maalinteon osaava pelimies.