Kärpät jatkoi voittoputkeaan Raksilassa

Ässät saapuivat Ouluun mielessään voitto jo toisen kerran Kärppien kotiluolassa. Kärpät päätti kuitenkin kolmannen erän alussa aloittaa pelaamisen ja ottaa pisteet kotiin. Kolme maalia neljässä minuutissa takasivat kolmeen pisteen jäännin Raksilaan.

Kärpät pääsi heti ottelun alussa ylivoimalle, kun Ässien Olegs Sorokins otti koukkaamisesta jäähyn jo kuudentoista sekunnin pelaamisen jälkeen. Kärpät tuhlasivat kuitenkin ylivoimansa saamatta kunnon laukauksia maalille. Ottelun alku kuvasi hyvin seuraavia kahta erää: Ässät jäähyili ja Kärpät tuhlasi maalintekopaikkansa.

Toni Sihvosen johtamalla Kärppien neloskentällä oli pyöritystä ja useita maalintekopaikkoja hieman ennen erän puoliväliä ja myös Jari Viuhkolan 1. kenttä pelasi hyvin ennen Ässien Marko Toivosen jäähyä koukkaamisesta ajassa 8.27. Ylivoimakuvio onnistui Kärpiltä, mutta pitkän leipomisen jälkeen Tenkrat laukoi ja kiekko kimposi katsomoon. Hieman ennen kuin Ässien jäähy loppui, Janne Pesonen lähti kovalla vauhdilla hyökkäämään ja Ässien Pasi Peltonen esti Pesosta jäähyn arvoisesti 10.10. Kärpät ehtivät kuitenkin pelata vain muutaman sekunnin kahden miehen ylivoimaa.

Yhden miehen ylivoimalla Sakari Palsolan 2. kenttä onnistui takomaan kiekkoa useampaan kertaan kohti maalia saamatta sitä kuitenkaan perille asti. Vielä erän lopuksi Michael Nylander sai koukkaamisesta kotijoukkueen ensimmäisen jäähyn ja Ässät pääsivät kokeilemaan ylivoimaa. Ässät saivatkin kuvionsa nopeasti käyntiin ja maalipaikkojakin syntyi muutama. Kärppien osalta pelaaminen ei ollut avauserässä parasta mahdollista. Siitä kertovat muun muassa erän maaliluvut 0-0.

Kärpillä tehoton kahden miehen ylivoima

Toinen erä alkoi Ässien minuutin ylivoimalla, mutta Kärpät sai ajassa 21.43 maalipaikan, jonka saksalainen erotuomari Schutz tarkastutti videolta. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty. Vain reilu minuutti Kärppien tilanteen jälkeen Ässien Teemu Virkkunen laukoi ottelun avausmaalin. 22.52 syntyneen maalin syöttivät Kristian Kuusela ja Marko Toivonen.

26.35 Ari Vallin otti Kärppien toisen jäähyn, tällä kertaa estämisestä. Ässien ylivoima jäi kuitenkin tuloksettomaksi. Ässien vahvistus Jason Williams koukki itsensä jäähylle 30.08. Kun Pauli Levokari koukki itsensä Williamsin seuraksi jäähyaitioon 30.25 sai Kärpät pelata lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Kärpät pelasivat kahden miehen ylivoimansa täysin luokattomasti. Ässät pääsivät purkamaan useaan otteeseen todella helposti. Kunnon ylivoimakuviota ei saatu päälle, vaan Ässien kolme pelaajaa pääsivät hyvin sekoittamaan Kärppien peliä.

Ässien Greg Classen sai jäähyn kampituksesta 38.31 ja vihdoin Kärpätkin onnistui ylivoimallaan Topi Jaakolan tasoittaessa pelin Sakari Palsolan ja Mika Pyörälän syötöistä. Toisessa erässä myös Kärppien ykköskentältä löytyi yritystä. Toisen erän tilastoihin tuli vielä merkintä Janne Pesosen koukittua itsensä jäähyaitioon 39.59.

Kärpät neljässä minuutissa selkeään johtoon

Kolmannen erän alun ylivoima onnistui Ässiltä ja ajassa 41.03 Aki Heino vei vieraat johtoon Marko Kivenmäen ja Greg Classenin syöttämällä ylivoimamaalilla. Maali tosin piti ensin tarkastuttaa videotuomareilla.

Ässät ehtivät nauttia johdostaan vain vajaat kaksi minuuttia, kun Kärpät alkoi vihdoin pelata. Pelikello näytti 42.54 kun Jari Viuhkola täräytti kiekon tyhjään maaliin Ässien maalivahti Tuomas Nissisen odottaessa laukausta toisesta suunnasta maalin syöttäneiltä Lasse Kukkoselta ja Eero Somervuorelta. Maalista ehti kulua vain 22 sekuntia, kun Sakari Palsola laukoi kiekon maalin takaa maalin etupuolelle ja kiekko kimposi Mika Pyörälän luistimesta maaliin.

Kärpät meni kahden maalin johtoon ajassa 46.32, kun Lasse Kukkonen heilutti verkkoa siniviivan tuntumasta Palsolan ja Lehtosen syötöistä. Ässien johdon livettyä kahden maalin tappioksi, päätti Ässien johto ottaa aikalisän. Se ei kuitenkaan auttanut. Ässät otti erän aikana vielä kaksi estämisjäähyä, Aki Heinon ja Pasi Nielikäisen istuttua jäähyaitiossa. Juha-Pekka Haatajakin joutui jäähylle kampituksesta, mutta Ässät eivät pystyneet hyödyntämään ylivoimaansa. Ässät sai muutamia tilanteita loppuerässä, mutta ei enää pystynyt haastamaan Kärppiä. Isäntäjoukkue otti voiton maalein 4-2.

Kärppien valmentaja Kari Jalonen oli tyytyväinen voittoon, josta hän jakoi tunnustusta etenkin vanhemmille pelaajille.

- Tänään noustiin Palsolan ja muiden vanhempien pelaajien johdolla kolmannessa erässä, Jalonen kiittelee.

Saksalaisesta päätuomarista Jalosella ei ollut pahaa sanottavaa, vaikka jäähyjä jaettiinkin ahkerasti. Jalosen mukaan linja kuitenkin pysyi samana koko ottelun ajan ja siihen hän oli tyytyväinen. Ässien valmentaja Mika Toivola ei ymmärrettävästi suhtautunut jäähyjen antamiseen yhtä suopeasti, koska Ässät saivat yhteensä kahdeksan jäähyä.