HIFK otti Kärpiltä käkättimeen

Vaisun ensimmäisen erän jälkeen nähtiin Raksilassa jännittävä kiekkoilta, jonka lopputuloksena Kärpät piti pisteet pohjoisessa lukemin 3-2. Loukkaantumisiltakaan ei vältytty ja tuomarit haukuttiin yksimielisesti lyttyyn pelin jälkeen.

Tasaasta ku pohojammaalla

Huolimatta siitä että joukkueiden sijoituksissa oli suuri ero (3. ja 10.) ei ero pisteissä ollut ennen illan ottelua kuin kuusi pinnaa. Tasaisen liigan ansiosta käydään tässä vaiheessa useita ns. ”neljän pisteen” otteluita.

Kohokohtia ei myöskään ensimmäisestä erästä juuri löytänyt. Kärppävahti Korhonenkaan ei saanut tililleen kuin yhden torjunnan, vedon joka lähti keskialueelta. Tosin jo ensi minuutilla HIFK:in tsekkirypäs sai pelattua maalin avoimeksi mutta kiekko karkaili juuri pahimmoilleen. Ylivoimallaan IFK ei saanut aikaan laukaustakaan. Kärpät sentään muutaman vetopaikan yv:nsä aikana kehitti, mutta ei kummemmin tuloksin.

Mikä oli myös havaittavissa ensi erässä, että vastoin helsinkiläistä perimätietoa näytti ns. kahvaaminen onnistuvan myös punavalkopaidoilta. Synnitön heittäköön ensimmäisen pehmeäksi imeskellyn suklaakonvehdin.

Kierroksia lisää

Toinen erä alkoi Kärppien ylivoimalla joka tänään näytti ennätyksellisen luokattomalta. Pärssinen ohitti ehkäpä sitä perstaklausta jälleen hakeneen (?) alimpana pelanneen Myllykosken ja oli rankaista. Korhonen kesti kuitenkin.

HIFK sai erän ensimmäisen neljänneksen aikana hurjan draivin päälle. Ruudun vitja järjesti melkoisen hulabaloon Kärppien maalille, ja kohta seuranneen Bannisterin jäähyn aikana painostus oli vielä hurjempaa. Korhonen sai näyttää parastaan maalillaan.

Kärpät lusi kunnialla alivoimansa ja pääsi vielä heti perään pelaamaan itse ylivoimaa. As if. Laukaukset menivät kevyesti HIFK:lle tuon yv:n aikana, ja totaalinen löysäily kostautui oikeutetusti IFK:n alivoimamaalina. Vopat vippasi kiekon kulmasta maalille jossa Söderholm pystyi sen kärppäpakin suuremmin estelemättä ohjaamaan maaliin.

Tämä herätti sitten Kärpätkin pistämään isompaa vaihdetta silmään. Viuhkolan ketju onnistui luomaan todellisen mylläkän IFK:n maalin edustalle, ja tämän kasan voittajaksi selviytyi Tenkrat survoen kiekon lopulta maaliin. Kärppien nelosvitja Juntunen-Saarenheimo-Aarnio rymisteli myös ennakkoluulottomasti. Vopatkin katsoi jo asiakseen ehdotella päänirtiruuvauksia maalille ajaneelle Aarniolle. Ei auttanut, vaan samassa vaihdossa kentällinen teki Kärppien johtomaalin, kun Saarenheimo ohjasi (tai oikeammin jalkansa sattui tielle) Myllykosken lämärin sisään.

Ja lisää

Kolmannen erän alkuun kokeiltiin jälleen vuoronperään ylivoimapeliä. Ensin HIFK, joka jäi maalitta. Sitten neljännellä minuutilla Kärpät, jolloin todella pitkän ja jo tuskastuttavalta näyttävän syöttelyruljanssin päätteeksi Lievers löysi neliön keskeltä Jokisen joka näyttävästi tälläsi kiekon suoraan ilmasta maaliin.

Erän kuudennella minuutilla IFK:in Järvinen näytti sitten huonoa mallia taklauksen vastaanottamisessa. Mailalla Mettovaaran sukukalleuksiin ja siten keihästyksestä suihkuun. Ilman hidastuksia saatu ensivaikutelma tilanteesta oli allekirjoittaneelle se, että kaveri sattui vain kääntymään väärään aikaan ja väärässä asennossa. Ei siis tahallinen. Mutta ikävän näköisesti sattui.

Viiden minuutin ylivoima ja 3-1 johto sitten ilmiselvästi suoristi kärppäjoukkueen selkäruodot. Sillä ylivoimapelaamisella ei olisi tehty kassia edes Lieksan Hurttia vastaan. Vaarallisimmat tilanteet loikin HIFK. Jäähyn lopussa saikin sitten Bannister jäähyn koukittuaan nurin karkuun päässeen IFK-pelaajan. Ja kohta soi pilli myös Kukkoselle. 5-3 ylivoimalla ei paljon nokka tuhissut, vaan Simicek kavensi armotta 3-2:een Ruudun syötöstä.

Kavennuksesta kului pari minuuttia kun Kärpät onnistui survomaan kiekon ja muutaman punanutun IFK:n maaliin. Tai näin luultiin. Mutta päätuomari Repo ei kysynyt yleisöltä vaan soitti kaverille. Ja kaveri oli tylysti sitä mieltä että kiekko ei näkynyt maalissa käyvän.

Lopun painoi HIFK päälle raivokkaasti, eikä päästänyt Kärppiä eikä Raksilan yleisöä helpolla. Kärpätkin pääsi välillä jopa 3-1 vastahyökkäykseen mutta Jokisen ampuma kiekko pomppi hitusen verran maalista ohi. Stathos otettiin maalilta pois ilman kommelluksia, mutta Korhonen kesti kolmannen erän helteen (17 torjuntaa) loistavasti. Heikkilän maalivahtien fifty-fifty peluutuspolitiikka tuntuu tällä haavaa toimivan hyvin.

Sano niille mikkihiiri jotain!

HIFK:istä erottuivat eniten edukseen ehkäpä Ruutu, Kuhta, Söderholm ja Vopat. Stathoksen pelissä ei myöskään mitään vikaa ollut. Kim Hirs...in kanssa oli välillä hitaammilla kärppäpakeilla vaikeuksia. Myös nuori pakki Purola kävi kolmannessa erässä kaukalossa. Kärppien parasta kaartia olivat Korhonen, Tenkrat, Aarnio, Saarenheimo ja Jokinen. Ylivoimapelaaminen Kärpillä oli pääasiassa luokattoman näköistä. Maaleja tuntuu kuitenkin tyydyttävässä tahdilla tulevan tuollakin yv:llä joten ehkäpä ero on vain suuri hyvän ja huonon esityksen välillä.

IFK:sta sairaslomalle lähti kylkensä (vai jalkako se oli) loukannut Carlo Grunn. Kärppien Lotvonen loukkasi polvensa, joskaan vamman vakavuutta ei vielä tiedä. Mettovaara toipunee myös ’kalttauksestaan’ torstaihin mennessä. Kumpikin valmentaja oli tyytymätön tuomarointiin, mikä nyt on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Sekä Heikkilä että Suhonen eivät voineet ymmärtää miksi kahden päätuomarin käytöstä luovuttiin.