Oulussa maalijuhlat

Oulun Kärpät ja tukholmalainen Djurgården mättivät Raksilassa maaleja olan takaa. Lopulta ottelu päättyi kotijoukkueen 6-5 voittoon

Jo ottelun alkuhetket näyttivät suunnan sille, mitä oli luvassa, kun Djurgårdenin ensimmäinen maali tärähti ilmoille puolen minuutin pelin jälkeen. Oululaiset kuittasivat kuitenkin pian, kun energisesti pelannut Antti Aarnio iski siirretyn rangaistuksen aikana oman reboundinsa sisään.

Ruotsalaisseura karkasi erän alkupuolella parin maalin karkumatkalle. Patric Hörnqvist murtautui kärppien puolustuksen läpi ja ampui pelivälineen Tuomas Tarkin kilpikäden puolelta sisään. Djurgården siirtyi lopulta erätauolle 1-3-johdossa, kun Kristofer Ottosson survoi maalinedusruuhkasta kiekon verkkoon.

Kärpät onnistui kavennuksessaan heti erän alussa, kun liukkaasti koko ottelun ajan liikkunut Ondrej Kratena iski maalin ylivoimalla siniviivalta käsin. Djurgården kuitenkin kuittasi osuman vain reilun minuutin kuluttua iskemällä lukemiksi 2-4, kun Tarkki torjui kiekon pahasti eteensä.

Pohjois-Suomeen maalitykiksi hankittu Kristian Kuusela väläytti osaamistaan toisen erän lopulla, kun hän tykitti ylivoimalla pelivälineen tolpan kautta verkkoon.

Kärpät ratkaisee ylivoimalla

Kolmannen erän puolivälissä oululaisten ykköskenttä iski kaksi ylivoimamaalia. Janne Pesosen onnistui ohjaamaan Mikko Lehtosen laukauksen verkkoon ja pian sen jälkeen Hannes Hyvönen ampui limpun ylänurkkaan.

Ruotsalaisseura rynni vielä tasoihin, kun Djurgårdeniin parhaimmistoon kuulunut Jiri Marusak ampui jäännuoliaisen viivalta. Lopulta pisteet jäivät Ouluun. Ratkaisevan osuman ampui Mikko Lehtonen, kun ottelua oli jäljellä alle minuutti.

Oululaisten maalivahti Tuomas Tarkki ei ollut ottelussa parhaimmillaan ja mies pomputteli kiekkoja yllättävän paljon. Koko joukkueen puolustustyöskentelykään ei ollut sillä tasolla, millä sen pitää harjoituskauden jälkeen olla.

Ottelun erotuomari Tuomo Sorakangas puhalsi tarkalla linjalla. Oululaiset saivat hioa pakkopeliään ja tulostakin tuli. Kuudesta osumasta viisi syntyi ylivoimalla.

Kärppien pirtein hyökkäyskenttä oli Tommi Paakkolanvaaran trio, jossa laidoilla kirmasivat maalit mieheen tehneet Kuusela ja Kratena. Oululaisten tuorein vahvistus Jere Karalahti oli saanut otteluun uuden pakkiparin, kun mies pelasi kärppäkapteeni Ilkka Mikkolan kaverina. Kärppien kokoonpanosta puuttuivat Jaakko Suomalainen, Teemu Normio sekä Juhamatti Aaltonen.

Joukkueille ei suoda pitkää lepotaukoa, sillä molemmat jatkavat pelejään heti seuraavana päivänä. Torstain koitoksissa Kärpät kohtaa Raksilassa Linköpingin ja Djurgården matkustaa Turun Palloseuran vieraaksi.