TOR - NYR 1.00
MTL - BUF 1.00
FLA - BOS 1.00
CAR - MIN 1.00
WPG - NSH 1.00
STL - TBL 2.00
DAL - PIT 2.00
VAN - CGY 4.00
VGK - DET 4.00
LAK - ANA 4.30
WSH - PHI 18.30
NYI - ARI 21.00

Törkeä taklaus käänsi pelin TPS:lle: "Vaikea tilanne, kun kaveri makaa tajuttomana"

LIIGA / Raportti
JYP kärsi jo viidennen peräkkäisen kotitappionsa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Yksi ulosajo, kaksi loukkaantumista ja neljä maalia. Siinä tiistai-ilta pähkinän kuoressa, kun TPS kävi ryöstöretkellä Hippoksella. Hienon vieraspelin pelannut TPS haki täyden pistepotin lukemin 0−4.

Ottelun ehdoton käännekohta nähtiin heti toisen erän alussa, kun Jani Tuppurainen taklasi Lauri Tukosta. Tuppuraisella ei ollut paljoa vauhtia, mutta taklaus tuli suoraan selkään, minkä seurauksena Tukonen kolautti päänsä laitaan ja lyyhistyi jäähän makaamaan.

Taklauksen seurauksena TPS sai viiden minuutin ylivoiman, jota vierailijat eivät jättäneet käyttämättä. Jyväskylään paluun tehnyt Eric Perrin nappasi ison roolin itselleen ensin iskemällä ottelun avausmaalin ja hetkeä myöhemmin syöttämällä 0−2-osuman.

− Ei ole helppo tilanne käsitellä, kun kaveri makaa tajuttomana jäällä. Joukkue halusi taistella Tukoselle voiton, summasi TPS-luotsi Ari-Pekka Selin.

Niin TPS myös teki. Turkulaiset hakivat vakuuttavalla esityksellä komean 0−4-voiton.

JYPin tuskailu jatkui

Ottelun kuva oli JYPille varsin tyypillinen. Heti alkuun isännille tarjoutui mahdollisuus saada pelille suuntaa antava avausmaali, mutta viimeistely tuotti suurta päänvaivaa. Ylivoiman aikana JYP onnistui luomaan tukun vaarallisia paikkoja, mutta Teemu Lassila oli maalilla mies paikallaan. Tasakentällisin hyökkäyspelaaminen jäi kulmissa pörräämiseksi.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän JYPin pelaaminen puuroutui ja TPS sai hallintaa itselleen. TPS:n vahva puolustaminen teki JYPin kiekollisen pelaamisen ylitsepääsemättömän vaikeaksi. Lisäksi JYPin hyökkäyspään ratkaisut olivat hätäisiä. Hurrikaaniryhmän toisen erän viimeisten minuuttien vahvaa hetkeä lukuun ottamatta JYPin ei voi sanoa edes saaneen aikaiseksi kunnollista kiriä.

− Alivoiman jälkeen meni jonkun aikaa, että saimme rivit kasaan. Lohduton tulos, vaikka peliin mahtui myös hyviä hetkiä, tuumi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Päätöserässä isäntien kiriä vaikeutti myös Tuomas Pihlmanin loukkaantuminen, kun JYP-kippari loukkasi ranteensa Jonne Virtasen taklattua häntä komeasti. Viimeisen reilun kymmenminuuttisen JYP pelasi vain kymmenellä hyökkääjällä.

Kun muistetaan JYPin vaisu takaa-ajo, Virtasen ottelun jälkeiset kommentit olivat jyväskyläläisittäin jopa huolestuttavia.

− Kyllä me päätöserään lyötiin koneesta kaikki irti, mikä vain oli mahdollista.

TPS:ltä täydellinen vierasottelu

TPS kärsi edellisessä ottelussaan nöyryyttävän tappion, kun Tappara koulutti turkulaisia lauantaina lukemin 7−2. Kasvojenpesu olikin äärimmäisen onnistunut, sillä TPS pelasi todella hyvän vierasottelun.

TPS:n suurin vahvuus Hippoksella oli tiivis puolustuspelaaminen, johon oli selvästi panostettu edellisen ottelun nöyryytyksen jälkeen. Puolustusalueen keskusta oli jatkuvasti hyvin lukossa, ja laukauksia blokattiin loistavalla asenteella.

Tukosen loukkaantuminen oli äärimmäisen ikävä tilanne, mutta joukkue tuntui saavan siitä suuren annoksen lisää virtaa.

− Joukkue käsitteli tilanteen erittäin hyvin. Kukaan ei tuon jälkeen säästellyt yhtään missään kohtaa, Selin kiitteli.

Erityisesti päätöserä oli ottelulle varsin kuvaava. Kun JYP hakkasi päätään seinään, TPS iski terävistä vastahyökkäyksistä kaksi lisäosumaa.

− Kaksi ikävää virhettä, jotka ratkaisivat pelin, Virtanen kuvaili takaiskuosumia.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään keskiviikkona. JYP matkustaa Ässien vieraaksi, kun taas TPS:n tie vie Lahteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle