JYP hurmoksessa kotivoittoon

Hippoksella nähtiin tämän kauden paras kiekkoilta, kun kotijoukkue rynni vauhdikkaassa pelissä tahtovoittoon Tapparasta.

Ensimmäinen erä alkoi kovalla JYP-rynnistyksellä. Tapparan isokokoinen pelaajisto oli hätää kärsimässä liukasliikkeisten JYP-pelaajien kanssa. Erän vanhetessa Tappara pääsi paremmin peliin kiinni ja saikin luoduksi kotijoukkueen puolustusalueelle näyttäviä mylläköitä. Hyväksytyt maalit antoivat kuitenkin odottaa itseään, vaikka Tappara saikin kiekon kerran maalivahti Leinosen selän taakse. Päätuomari Kaislehto hylkäsi osuman tarkastettuaan tilanteen videolta. Kiekko meni maaliin jalalla potkaisemalla.

Tilanteita kuin Vilkkilässä kissoja

Toinen erä jatkui miltei yhtä vauhdikkaana kuin ensimmäinenkin. Maalivahdit ottivat kentän molemmissa päissä mallikkaat kopit läpiajojen päätteeksi, kun ensin Jyri Marttinen pääsi lataamaan Lehtoa kohti ja muutama minuutti myöhemmin Janne Ojanen sai todeta Leinosen paremmakseen. Erän puolivälissä Tapparan Tuukka Mäntylä joutui vetämään jalat alta läpiajoa yrittäneeltä Harri Sillgrenilta. JYP:n ylivoima toimi, Eric Perrin vempautti kiekon Lehdon maalin vasempaan yläkulmaan. Perrin kommentoi ottelun jälkeen, että hän yllättyi Lehdon torjuntatavasta kyseisessä tilanteessa, eikä kanadalainen tainnut olla ainoa ihmettelijä. Lehto nimittäin heittäytyi oudosti poikittain, eikä ollut lähelläkään torjuakseen kiekon. Erätauolle lähdettiin JYP:n johtolukemissa 1-0.

JYP tahtoi enemmän

Kolmannen erän seitsemännellä peliminuutilla nähtiin ehdottomasti Hippoksen kauden komein maali. Tilanne sai alkunsa, kun Tuomo Jääskeläinen vapautti Perrinin läpiajoon pystysyötöllä. Tapparan Tuukka Mäntylä ahdisteli Perrinia ja saikin tältä jo kiekon pois, mutta Perrin taisteli sen uudelleen osittaiseen hallintaansa ja vispasi kiekon yhden käden mailaotteella ohi Lehdon. Katsomo repesi, eikä liene epäilystä, kuka pelasi itsensä lopullisesti Hippoksen uudeksi sankariksi. Maalin arvoa korostaa vielä se, että se tehtiin alivoimalla.

Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla Tappara kavensi, kun Antti Virtaselle sattui nolo lipsahdus. Hän menetti kiekon oman pään siniviivan tuntumassa kirvesrinnoille. Niinpä Johannes Alanen pääsi pilaamaan Leinosen nollapelin laitettuaan kiekon reboundista sisään. Tämän maalin arvoa nostaa myöskin se seikka, että se tehtiin Tapparan pelatessa vieläpä kahden miehen alivoimalla. JYP kuitenkin ratkaisi pelin lopullisesti ottelun loppuhetkillä, kun oivaan maalivireeseen päässyt Pavel Vostrak niittasi loppulukemiksi 3-1.

Olipas hyvä peli

JYP:stä huokui kova asenne ja pelinautinto. Näin vauhdikasta kiekkoa on mukava katsella. Tapparakaan ei ollut missään tapauksessa huono, tänään ei vain tuurikaan ollut vieraiden puolella. Vierasjoukkueen Marko Ojanen sai tällin kylkeensä, hän jäi pois pelistä toisen erän alussa. Ojasen vamma ei liene kovin paha, sillä pelin jälkeen hän käveleskeli normaalisti siviilit päällä hallin suojissa.

Hippoksella oli tänään tunnelmaa vaikka muille jakaa. Runsas Tappara-fanien paikallaolo yhdistettynä JYP:n huutavaan fanikatsomoon aiheutti sen, että välillä jäähallin kattorakenteetkin taisivat tanssahdella. Ilmassa oli todellakin suuren urheilujuhlan tuntua.

Pelaajakäytävän iloiset ilmeet

JYP-vahti Tero Leinonen oli aiheesta suu korviin asti hymyssä:

- Ei tuo yksi omiin mennyt maali harmita, pääasia että joukkue voittaa. Oli tuuriakin nyt matkassa, se puuttui alkukaudesta. Puolustus pelasi todella uhrautuvasti. Joukkueessa on kova lataus, ei jätetty mitään arvailujen varaan. Tappara oli tyypillinen Tappara, kovaa vauhtia ja karvaavat ylhäältä.

Tapparan Jukka Rautakorpi kehui pelin tasoa:

- Oli todella korkeatasoinen ottelu näin marraskuussa. Kovatempoinen ja tasainen. JYP oli vain pikkuisen terävämpi. Tappara pystyi vastaamaan hyvin JYP:n liikkeeseen. Maalivahdit olivat vireessä molemmissa päissä.

JYP:n Matti Alatalo jaksoi ihailla suojattiensa jaksamista:

- JYP:ltä kauden fyysisin peli. Rääkki on ollut kova, mutta hyvin pojat vaan jaksavat. Joukkueessa on hieno ilmapiiri, me nautitaan tästä työstä. Leinonen ja Perrin olivat ottelun hahmoja. Eric on ihmisenä muutoinkin peräänantamaton, ei ainoastaan tuolla kentällä. Kompensoimme tänään pienempää kokoamme nopeudella ja ketteryydellä, se onnistui hyvin. Nyt saadaan hetki treenata rauhassa, sitten taas jatketaan.