Karannut peto ja valonpilkahdus risukasaan − Sportille jäi luu käteen

LIIGA / Raportti
Sekä Ville Rajalalle että Sportille ilta oli pettymys.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tunnetta ja keskustelua herättäviä tilanteita, niistä oli Hippoksen keskiviikkoilta tehty. JYP näytti laskettelevan kohtalaisen helppoon voittoon, mutta Sport pääsi yhden kiistanalaisesti hylätyn maalin päähän jatkoajasta. JYP nappasi lopulta täydet pisteet 2−1-lukemin.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun Ville Rajala haastoi Nolan Yonkmanin nyrkkihippasille. Tämä leikki ei kauaa ehtinyt vanheta ennenkuin Yonkman lähti jäähyaitioon ja Rajala tikattavaksi pukukoppiin. Yonkman on useissa otteluissa käynyt erittäin kuumana, mutta ensimmäiset kunnon hippaset nähtiin vasta nyt.

Ennen kyseistä tilannetta Sport näytti melko aneemiselta, joten Rajalan saattoi arvailla hakevan herätystä vaasalaisryhmälle.

− Vaikea sanoa tilanteen vaikutuksesta. Ei se ainakaan meidän pelaamista yhtään parantanut, Tomek Valtonen tuumasi.

Kolmannessa erän lopussa Sport haki tasoitusta vimmatusti. Noin minuutti ennen loppua Tomi Körkkö saikin kiekon maaliin, mutta vierailijoiden pettymykseksi maali hylättiin. Tilanne näytti katsomoon rajatapaukselta, mutta otteluvalvojan mielestä tilanne oli selvä. Körkkö teki tilanteessa käsiliikkeen, joka avitti kiekon päätymistä verkkoon.

Näin JYPin johtoasema kesti loppuun, joten JYP sai täydet pisteet 2−1-lukemin.

− Voittaminen oli äärimmäisen kovan työn takana, helppo olla ylpeä koko joukkueesta. Seuraava voitto huomattavasti edeltävää lähempänä, mairea Marko Virtanen mietiskeli.

Tulosta tuli, ilme ei korjaantunut

JYP tuli otteluun varsin yksinkertaisella kaavalla, sillä isännät nojasivat jopa korostuneen paljon vahvaan päätypelaamiseen. Myös kulmapyörityksiä oli edellisestä otteluista karsittu, kun kiekkoa toimitettiin suoraviivaisemmin maalille. Vaaralliset maalipaikat olivat kuitenkin vähissä, ja ainut maali tulikin Mika Järvisen käsittämättömän kiekon käsittelyn jälkeen. Mikko Virtanen pääsi ohjaamaan isännät 1−0-johtoon.

Peli-ilme erityisesti puolustussuuntaan ei juuri hurraa-huutoja aiheuttanut. Sport onnistui löytämään lukuisia kertoja rakoja, joista vaasalaiset pääsivät häärimään Tuomas Tarkin nenän eteen.

− Sportia vastaan on juuri siksi mukava pelata, että he tulevat kovaa maalille. Siinä pysyy itselläkin tuntuma paremmin yllä, Tarkki pohti.

Myös hyökkäysten rakentelu kaipasi useaan otteeseen petrausta. Syöttötyöskentely oli ajoittain melko heikkoa, sillä liian usein syötön kohde joutui kaivamaan kiekkoa luistimistaan. Tämä rikkoi hyökkäysrytmiä ja antoi Sportille mahdollisuuden päästä parempaan puolustusvalmiuteen.

− Meillä oli nyt käytännössä pakkovoitto. Silloin pelaamiseen ei tule tarvittavaa rentoutta, kun takaraivossa jyskyttää "emme saa hävitä", Virtanen selitti.

Kun JYP oli päätöserässä siirtynyt Topi Nättisen osumalla kahden maalin karkumatkalle, alkoi hurrikaaniryhmän puseroon hiipiä hyvä olo. Isännät lopettivat pelaamisen täysin antaen voiton avaimet Sportin kouraan.

Sportin viimeistelytehottomuus JYPin onnena

Eilen Espoossa pelannut ja tänään Jyväskylään matkustanut Sport paini väsymyksen kanssa. Edellinen ottelu painoi vielä jaloissa, minkä myös Valtonen myönsi.

− Ei ollut ihanteellinen lähtökohta tähän otteluun. Eilinen vaati kyllä veronsa.

Keskiviikkoillan ottelu oli perinteinen esimerkki siitä, kuinka ottelu voi kääntyä kummalle vain. Lopulta suurimpana syynä Sportin tappioon oli ontuva viimeistely, vaikka paikkoja kyllä riitti. Muutamassa tilanteessa vieraat tekivät Tarkista illan sankarin.

Useampaan otteeseen kotkapaitojen pelaajat pääsivät hakkaamaan irtokiekkoja maalinedustalla jopa yllättävän vapaasti, mutta kiekko ei tahtonut löytää millään tietään maaliin. Mike Brennan päätöserän osuma jäi lopulta laihaksi lohduksi.

− Päätöserässä kaikki löivät kyllä itsensä täysillä likoon. Hylätyn maalin takia jäi hieman hampaankoloon, Valtonen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo