SaiPa heräsi kreivin aikaan - Lappalaiselle uran ensimmäinen pudotuspelimaali

Lasse Lappalainen tälläsi ottelun voittomaalin.
SaiPa avasi voittotilinsä pudotuspeleissä Hippoksella pelatussa kolmannessa puolivälieräottelussa lukemin 2-1, vaikka lappeenrantalaiset menettivätkin toisen erän lopussa kapteeni Ville Kohon.

SaiPan ja JYPin kolmas kohtaaminen kevään pudotuspeleissä oli täynnä tunnetta. Ottelussa nähtiin runsaasti taklauksia ja paljon pieniä kahinoita. Koko ottelun ratkaisuksi muodostui lopulta SaiPan tehokas viimeistely ja hyvä maalivahtipeli.

Ottelun avauserässä kotijoukkue JYP oli SaiPaa edellä pelin jokaisella osa-alueella. Jyväskyläläiset saivat sotkettua SaiPan hyökkäyksiin lähtöjä kovalla karvauksellaan, ja vierasjoukkue saikin koko erässä vain kolme laukausta kohti Tuomas Tarkin vartioimaa JYP-maalia. Vastaavasti JYPin oma hyökkäyspeli kulki mallikkaasti, jolloin se sai rakennettua hyviä maalipaikkoja vaihdosta toiseen.

Maalihanat saatiin auki, kun JYPin Darryl Boyce yllätti nopealla kääntölaukauksella SaiPan maalia vartioineen Jani Niemisen. JYPin kahdesta ylivoimasta huolimatta lisämaaleja erässä ei kuitenkaan nähty.

Toisessa erässä SaiPa sai järkevöitettyä avauspelaamistaan, ja peli tasoittui tämän myötä selvästi. Lappeenrantalaisten parantuneet otteet palkittiinkin ennen ottelun puoliväliä kahdesti. Ensin Chad Rau toi SaiPan ylivoimalla tasoihin, ja vain vajaat kaksi minuuttia tämän jälkeen Lasse Lappalainen vei SaiPan 2-1-johtoon uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla.

Ennen maaleja nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun SaiPa-puolustaja Kalle Maalahti jyräsi oman joukkueensa maalivahdin yli. Nieminen vaikutti loukkaantuneen tilanteessa, mutta SaiPan onneksi kassari selvisi vain säikähdyksellä. Vielä erikoisemmaksi tilanteen teki sen, että Maalahti kuittasi tilannetta seuranneesta kahinasta itselleen kahden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla molemmat joukkueet rakensivat muutamia maalipaikkoja, mutta lisämaaleja ei nähty. Jokaisella pelikatkolla sen sijaan nähtiin pientä jälkipeliä. Tämän myötä otteluun saatiin huomattavasti lisää tunnetta.

SaiPa koki myös muutama minuutti ennen toista erätaukoa pahan menetyksen, kun kapteeni Ville Koho loukkasi olkapäätään. Koho poistui tilanteen jälkeen pukuhuoneeseen, eikä pelannut enää kolmannessa erässä.

JYPin painostusta ei palkittu

Viimeisen 20-minuuttisen kuva tuli selväksi heti ensimmäisissä vaihdoissa. JYP painoi peliä väkisin SaiPan päätyyn ja haki kiivaasti tasoitusmaalia. Jyväskyläläiset saivatkin heti erän alussa kaksi loistopaikkaa, mutta SaiPa-vahti Nieminen torjui sekä Mikko Salmion että Mikko Kaltevan lähentelyt varmasti.

Erän keskivaiheilla JYPin peli meni hieman väkisin yrittämiseksi, eikä paikkoja meinannut syntyä. Yksi huippupaikka kuitenkin nähtiin vielä 17 sekuntia ennen ottelun loppua, kun Janne Kolehmainen pääsi yrittämään lähietäisyydeltä JYPin pelatessa ilman maalivahtia. Hyökkääjä ei kuitenkaan saanut sudittua kiekkoa sisään, ja SaiPa pääsi juhlimaan puolivälieräsarjan ensimmäistä voittoaan.

Sarja jatkuu torstaina Lappeenrannassa neljännellä ottelulla, jolloin SaiPa pääsee yrittämään sarjan tasoittamista.