Ketjumuutokset herättivät SaiPan - Nieminen ilmiliekeissä

Jani Niemisen torjunnat takasivat voiton SaiPalle.
SaiPa ei suostunut lähtemään vielä kesälomalle. Selkä seinää vastaan pelanneet lappeenrantalaiset hakivat Jyväskylästä 3-2-voiton, joten ottelusarja etenee kuudenteen otteluun.

Kotijoukkue JYPillä oli paikka varmistaa illan ottelussa paikka välieriin. JYP tulikin otteluun hyvin, mutta loppuun asti se ei riittänyt. Ottelun ratkaisuksi muodostui SaiPa-vahti Jani Niemisen loistavat otteet ja lappeenrantalaisten sitkeä puolustaminen.

Viidennen puolivälieräottelun ensimmäinen erä oli yksi tasaisimmista eristä kokosta ottelusarjassa. SaiPa sekä JYP pyrkivät kääntämään peliä nopeasti, ja puolustuspäässä kumpikin joukkue blokkasi laukauksia paljon.

Ottelun avausmaali oli syntyä jo toisessa vaihdossa, kun SaiPa-puolustaja Brett Carsonin laukaus oli yllättää JYP-vahti Tuomas Tarkin. Kiekko kuitenkin kimpoili Tarkin torjunnasta JYPin onneksi vain maalin katolle.

Maalihanat avasi lopulta JYPin Jani Tuppurainen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Maalia edelsi näyttävä syöttökuvio, jonka pääarkkitehteina toimivat Anssi Löfman ja Markus Nenonen. Tuppuraisella oli myös paikka siirtää JYP jo kahden maalin karkumatkalle vain muutamaa vaihtoa myöhemmin, mutta tällä kertaa hyökkääjän yritys kilpistyi SaiPan maalilla pelanneeseen Niemiseen.

SaiPa ilmoittautui otteluun mukaan ylivoimalla vain reilu minuutti ennen avauserän loppua, kun Chad Rau ohjasi luistimellaan viivalaukauksen maaliverkkoon.

JYP hallitsi - SaiPa maalasi

Toiseen erän alku mentiin vahvassa JYP-hallinnassa. Jo avauserässä loistaneella Tuppuraisella olikin loistava paikka jälleen, mutta JYP-hyökkääjä ei onnistunut tekemään maalia puolittaisesta läpiajosta.

Vahvasta JYPin hallinnasta huolimatta maaliverkkoja heilutteli SaiPa, kun Matti Järvinen vei vieraat 2-1-johtoon. SaiPa-hyökkääjällä oli jo edellisessä vaihdossa loistava paikka maalintekoon, mutta vielä silloin maali jäi syntymättä.

SaiPa-maalin jälkeen JYP löysi vaihdelaatikostaan vielä yhden pykälän isomman vaihteen. Jyväskyläläiset saivat pitkiä pyörityksiä SaiPan päätyyn, mutta keltamustien maalilla Nieminen torjui lähentelyt yksi toisensa jälkeen. Parhaat paikat olivat JYPin Markus Nenosella ja Nolan Yonkmanilla.

Myös SaiPa oli lähellä tehdä illan kolmannen maalinsa, kun puolustaja Lasse Lappalainen laukoi kiekon tolppaan. Jälkitilanteessa Sami Venäläisellä oli edessään tyhjä maali, mutta konkari ei osunut maalipuiden väliin.

JYPin kova kiri ei tuonut toivottua tulosta

Heti kolmannen erän alussa tuli selväksi, mikä on pelin kuva. JYP painoi peliä väkevästi SaiPan päätyyn, ja lappeenrantalaiset joutuivat puolustuskannalle.

Esiin astui kuitenkin jälleen Nieminen, joka pelasi puolivälieräsarjan parhaan ottelunsa. Osansa oli myös SaiPan puolustajilla, jotka blokkasivat laukauksia kiitettävästi.

Ottelussa tuntui olevan jo ratkaisun makua, kun toisessa erässä Yonkmania kaksinkamppailuun haastanut Ville Hämäläinen löi kiekon tyhjään maaliin 41 sekuntia ennen loppua. JYP ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kavensi heti seuraavassa vaihdossa Darryl Boycen johdolla tilanteeksi 2-3.

Enempää maaleja ei kuitenkaan enää nähty JYPin kiristä huolimatta, joten ottelusarja sai jatkoa. Seuraava ottelu on luvassa ensi viikon maanantaina, jolloin JYPillä on jälleen paikka varmistaa välieräpaikka.