JYP voitti tiukan taistelun - Ossi Louhivaaraa eivät pitkät kesälomat kiinnosta

LIIGA / Raportti
Ossi Louhivaaran koko kauden kestänyt vire jatkuu edelleen.
Kuva © Timo Savela
JYP lähti keskiviikon peliin kliseisesti veitsi kurkulla. Kesäloma häämötti yhden tappion päässä, mutta Ossi Louhivaara oli päättänyt pidentää kauttaan ainakin vielä yhdellä ottelulla.

JYP tuli ottelun avauserään kovalla intensiteetillä ja tekikin avausmaalin reilun minuutin pelin jälkeen. Ossi Louhivaaran illan ensimmäinen tuli ujutuksella maalille nousun jälkeen.

SaiPa ei maalista hätkähtänyt vaan tasoitti hetkeä myöhemmin. Louhivaaran avauserässä viimeistelemä illan toinen jäi ottelun voittomaaliksi, joten sarja jatkuu perjantaina Lappeenrannassa.

JYPin momentum jäi käyttämättä

JYP sai ottelun avauserässä kolme kahden minuutin jäähyä, mutta pystyi kestämään kaikki. Heti ottelun alusta lähtien oli selkeää, että kotijoukkueen maalin edessä ei ole jaossa kuin makuupaikkoja.

Toisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli täysin kotijoukkueen. JYP loi maalipaikkoja liukuhihnalta, mutta edellisistä otteluista tuttu tehottomuus vaivasi. Kotiyleisö sai huokailla kerta toisensa jälkeen, kun SaiPa-maalivahti Jussi Markkanen ja tehoton viimeistely pitivät numerot tasaisina.

- Saatiin hyvä alku, mutta kyllä me taas kerran lahjoitettiin SaiPalle se heidän tasoitusmaali. Meiltä oli tänään vapautuneempaa pelaamista aiempaan verrattuna. Särö on lyöty SaiPan leiriin ja henkinen paine on heillä, pohti JYP-luotsi Marko Virtanen.

Erän puolenvälin jälkeen SaiPa nosti karvausta ja sai JYP-puolustajat – jo totutusti – ahdinkoon. Kotijoukkue joutui purkamaan kiekon pitkäksi kolme kertaa peräjälkeen. Tällä kertaa myös vierasjoukkueen viimeistely oli ponnetonta.

- Tiukkaa vääntöä, kuten kaikki muutkin ottelusarjan pelit tähän asti. Emme hätkähtäneet JYPin nopeaa johtomaalia. Kotijoukkueella oli omat hetkensä toisessa erässä ja meillä kolmannessa, kommentoi SaiPa-komentaja Pekka Tirkkonen ottelun päätyttyä.

Tolpat ja ylärimat JYPin puolella

Kolmannen erän kupletin juoni oli selvä. "Elämästään" pelannut JYP puolusti tiiviisti, ja SaiPa hyökkäsi kerta toisensa jälkeen.

Päätöserän kulminaatiopisteeksi muodostui onni. Vierasjoukkueen epäonnea kuvastaa kaksi ylärimalaukausta ja yksi tolppaan osunut veto. Sen lisäksi Tuomas Pihlman pelasti varman maalin, kun kiekko ponnahti JYP-maalin edessä seisoneelle Patrick Davisille, jonka voimahyökkääjä kolasi kovalla poikittaisella mailalla nurin.

SaiPan kiri tyrehtyi Markku Flinckin täysin aiheelliseen ulosajoon. Kovalla vauhdilla tilanteeseen tullut SaiPa-hyökkääjä taklasi Anssi Löfmania suoraan selkään. Löfman talutettiin pökkyräisenä kaukalosta ulos ja ensikommentit ottelun jälkeen eivät olleet pelaajan kannalta lupaavia jatkoa ajatellen.

Tunteita herättänyttä taklausta kommentoi myös Virtanen:

- Minun on hyvin vaikea pitää joukkuetta kurissa tuollaisen teon jälkeen. Taklaus oli täysin vahingoittamistarkoituksella tehty. On käsittämätöntä, että tuollainen kohdistetaan meidän parhaaseen pelaajaan.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa otteluvalvoja kertoi tuomion taklauksesta olleen oikea ja tapaus menee kurinpitokäsittelyyn, kuten kaikki muutkin isot rangaistukset.

» Lähetä palautetta toimitukselle