Väritöntä vääntöä

JYP:n ja Pelicansin välinen ottelu ei lukeutunut elämää suurempiin kiekkoiltoihin. Hidasvauhtisessa kamppailussa kotijoukkue oli lopulta maalinteossa terävämpi ja käänsi pelin voitokseen lukemin 4-1.

Kävellen kaukalossa

Ensimmäinen erä oli niin sekavaa ja hidasta pelailua, että jopa Terran Sandwith olisi näyttänyt pikakiitäjältä näiden joukkueiden riveissä. Kummankaan joukkueen kiekollinen peli ei kulkenut, vaan maalipaikat syntyivät vastustajan virheistä tai tuuripompuilla kulmavääntöjen jälkeen.

Erän ainoa maali syntyi myös onnekkaasta pomppukiekosta. Antti Virtanen nappasi kiekon kulmaväännön jälkeen ja antoi lyhyen syötön Tuomas Pihlmanille, joka yritti ampua suoraan syötöstä. Pihlmanin laukaus pomppasi Pelicans-pelaajasta Jari Korhoselle, joka pääsi tälläämään kiekon etukulmaan Mikko Rämön ollessa vielä poikittaisliikkeessä.

Pelicansin paras maalipaikka tuli erän viimeisellä minuutilla, kun Jussi-Antti Reimari ampui siniviivalta jäänuoliaisen tolppaan. Tuomari Kimmo Siipo tarkisti tilanteen videolta, mutta kiekko ei käynyt maalissa.

Siipo astuu valokeilaan

Toinen erä ei vauhdiltaan juuri poikennut ensimmäisestä. Myöskään kiekollisia hienouksia ei nähty yhtään enempää. Erän ainoat mainittavat maalipaikat tulivat JYP:lle, kun ensin Miika Huczkowski pelattiin läpiajoon. Tulokaspakki otti oikeaoppisesti kiekon haltuun ja ampui läheltä ylös, mutta epäonnekseen pari senttiä liian ylös. Kiekko kävi ylärimassa ja palasi kentälle, joten ensimmäinen liigamaali on Huczkowskilta edelleen tekemättä.

Erän ainoa maali syntyi kahden helpon Pelicans-jäähyn aiheuttamalla 5-3-ylivoimalla. Lähinnä ulkomaalaisten miehittämä erikoiskoostumus pelasi vetopaikan viivalle, jossa JYP:n kovimman lämärin omaava Pavel Vostrak käytti jälleen parasta asettaan. Mikko Rämö torjui laukauksen eteensä ja maskia tehnyt Tomas Chlubna sai lusikoida kiekon verkkoon.

Tuomari Kimmo Siipo antoi ensimmäisessä erässä vain yhden jäähyn, mutta toisessa erässä alkoi jo kyseenalaisia vihellyksiä tulla. Etenkin Tero Paappasen alivoimalla vihelletty jäähy tuli normaalista maalinedustapelistä, eikä näitä pikkurikkeitä yleensä vihelletä.

Silloin liikkuu!

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet ilmeisesti huomasivat, että pelin voi ratkaista omalle joukkueelle luistelemalla enemmän. Alussa laiska vauhti vielä jatkui, mutta JYP:n kolmas maali herätti joukkueet taistelemaan. 3-0-maali oli Petri Virolaisen komea lyöntilaukaus ylivoimalla, joka aiheutui Jari Kauppilan kirjaimellisesti naurettavasta jäähystä. Kauppila ja JYP:n Harri Sillgren luistelivat tilanteessa vierekkäin kohti Pelicansin maalin takana ollutta irtokiekkoa. Sillgren leikkasi liian läheltä maalia ja törmäsi pahannäköisesti tolppaan, mistä Siipo päätteli Kauppilan estäneen Sillgreniä. Sillgren ei tilanteessa loukkaantunut ja jäi pelikatkolla naureskelemaan tilannetta Jyri Marttisen kanssa.

Kolmannen maalin jälkeen molempien peli aukesi ja maalipaikkoja alkoi tulla oikein urakalla. Ensin Harri Sillgren nousi vauhdilla keskialueelta ja vei komeasti Jussi-Antti Reimarin kahville, mutta veto suuntautui jälleen yläputkeen. Seuraavassa hetkessä taas Pelicansin kakkoskentällä oli parikin vapaata maalipaikkaa, mutta vedot suuntautuivat yli maalin tai päin Tero Leinosta.

Pelicansin avausmaalia saatiin odotella aina 54. minuutille asti. Angel Nikolovin istuessa jäähyllä Pelicans sai pyörityksen aikaan ja lopulta Jan Latvala laukoi Janne Hauhtosen kautta kiekon maaliin. Maalia edeltäneessä tilanteessa nähtiin illan komein syöttö, kun Jari Kauppila antoi kulmasta komean lättysyötön pelaajaruuhkan läpi Toni Saariselle b-pisteiden väliin. Saarisen laukaus suoraan syötöstä meni kuitenkin päin Leinosta.

Pelicans haki loppuun asti maalia, mutta sen terävyys ei tänään riittänyt enempään kuin yhteen maaliin. Loppulukemat 4-1 viimeisteli Jarkko Immonen tyhjiin.

Pohdintaa

Pelicans oli tänään kovin vaisu. Yrityksen puutteesta joukkuetta ei voi syyttää, mutta kiekollinen peli ei kulkenut yhtään. Helpoissakin syötöissä joukkueella oli vaikeuksia eikä kunnon pyörityksiä saatu JYP:n alueelle.

Pelaajista Jari Kauppila oli näkyvin suuren peliaikansa ja kolmen jäähynsä takia. Jäähyistä voi kuitenkin syyttää lähinnä Kimmo Siipoa, jota Kauppilan naama ei tainnut syystä tai toisesta miellyttää. Kauppilan illan toisessa jäähyssä hän joutui istumaan, vaikka joukkuetoveri Jan Latvala pelasi tilanteessa paljon väkivaltaisemmin. Kolmannen jäähyn helppoudesta taas puhuttiin jo edellä. Kauppilan ketju oli ainoa, joka pystyi tuomaan jonkinlaista tolkkua Pelicansin kiekolliseen peliin ja saamaan aikaan vaarallisia tilanteita ylivoimalla.

JYP pystyi rutiinillaan kääntämään pelin edukseen. Joukkueen hyökkäysrintama pysyi leveänä ja Tero Leinonen pelasi jälleen hyvin. Marraskuu on ennen ollut joukkueelle vaikea, mutta tämän vuoden marraskuussa JYP ei hävinnyt kertaakaan ja saalisti kahdeksasta pelistä viisitoista pistettä. Ensi viikolla onkin sitten todellinen näytönpaikka, kun vastustajina on kolme kovaa joukkuetta – HPK, Jokerit ja TPS.