Isännät pehmeitä vierailijoita parempia

LIIGA / Raportti
JYPin ja Pelicansin kohtaamisesta odoteltiin tasokasta ylemmän keskikastin kamppailua. Ottelussa JYP kaatoi pehmeän Pelicans-lauman paremman liikkeen ansiosta.

Heti avausvaihdossa Hippos sai todistaa uuden debytantin ensipotkuja JYPin liigapaidassa, kun juuri 18 vuotta täyttänyt Pekka Jormakka asettui Mikko Hakkaraisen kentän oikeaan laitaan.

- Ei siellä ehdi miettimään, ettei jää jalkoihin, Jormakka vastasi uteluihin siitä, mitä mies mietti ottelun aikana.

Jormakan ohella puolustaja Antti Jaatinen oli nostettu D Teamista liigajoukkueen mukaan. Hän sai kasteensa Olli Malmivaaran poistuttua kovasta taklauksesta langetetun rangaistuksen myötä toisessa erässä pukukopin puolelle. JYP-valmentaja Risto Dufva kehui vuolaasti molempien otteita ja korosti, että vyölle kertyneet miesten pelit ovat olleet olennainen osa pelaajien kehitystä ja syy siihen, miksi siirtyminen junioripeleistä liigaan on ollut kivuttomampaa.

Kotijoukkueen jalka liikkui

Ottelun alkutahdit määräsi JYP. Edellisen kotiottelun tahmea luistelu oli poissa. Sen tilalle oli tullut vireä ja aggressiivinen liike, jonka Pelicans kylläkin onnistui pitämään kulmissa. Tosin kulmaväännöstä seurasi välillisesti myös ottelun avausmaali, kun JYPin Jyrki Välivaara toimitti kiekon maalille Samuli Suhosen poikittaisesta mailasta tuomitun jäähyn aikana.

Lievässä maskissa ollut nuori Pelicans-vahti Niko Hovinen pomputti kiekon eteensä, josta härkämäinen Jari Jääskeläinen suti pelivälineen maaliin ajassa 11.51.

Aivan kolmannen erän loppuhetkillä oivassa syysvireessä oleva Ossi Louhivaara taisteli kiekon kulmasta, veti puoleensa kaksi Pelicans-puolustajaa ja jätti kiekon JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytöselle. Hytönen pyörähti kohti maalia ja ampui kiekon pienestä kulmasta ehkä hieman liian nopeasti jäihin menneen Hovisen. Louhivaaran ilta täydentyi vielä ylivoimamaalilla toisen erän alkuun ajassa 21.40, ja ottelu näytti olevan jo ohitse.

Malmivaaran kova alivoimalla tapahtunut taklaus ei jäänyt seuraumuksitta. Niinpä kotijoukkue löysikin itsensä nopeasti haastavasta tilanteesta. 5-3-ylivoima tuotti Pelicansille komean ylivoimamaalin ajassa 29.10, kun Henri Laurila ampui kiekon napakasti yläpesään b-pisteiden välistä ohi Sinuhe Wallinheimon. Jäljelle jäänyttä ylivoimaa Pelicans ei kyennyt kuitenkaan hyödyntämään.

Pomminvarmaa puolustuspeliä kolmannessa erässä

Kolmannesta erästä odotettiin tasaista vääntöä ja odotus myös toteutui. Pelicans pyrki ohittamaan tiiviin puolustuslinjan pitkillä pystysyötöillä, mutta kotijoukkueen puolustus ei päästänyt takaa-ajajaa hyville maalipaikoille, vaan piti itsensä pelin sisällä lähes jäähyittä.

Sinetin ottelulle antoi Jari Jääskeläinen, joka nappasi Välivaaran heittämän korkean purkukiekon haltuunsa ja lakaisi lyhyen spurtin jälkeen kiekon tyhjään Pelicans-maaliin.

Dufva tyytyväinen, Aravirta murheellinen

- Tulimme hyvin peliin sisään ja lataus oli kohdallaan, JYPin päävalmentaja Dufva totesi ottelun jälkeen.

- Pelicansin luovan hyökkäyspelin kanssa saa olla tarkkana läpi ottelun. Jäähyt olivat viedä meidät turmion tielle, mutta alivoimataistelu ratkaisi pelin meille. Hyvä kiekkoilta, Dufva päätti.

Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta moitti omiensa suoritusta pehmeäksi. Luova peli ei hänen mukaansa anna lupaa lepsuiluun.

- Kaksi kuritonta jäähyä ja kaksi maalia. Pehmeys näkyi alivoimapelissä, Aravirta myönsi.

- Kolmas erä oli JYPiltä hyvää johtoasemapeliä. JYP oli tänään terävämpi, Aravirta myönsi.

JYP jatkaa otteluitaan torstaina vieraspelillä Ilvestä vastaan. Pelicans isännöi samana päivänä kotonaan Porin Ässiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle