JYP kaikessa parempi

LIIGA / Raportti
Kärpistä ei ollut vastusta uskomattomassa kiidossa pelaavalle JYP:lle. Ottelun hahmo oli jälleen kerran kotijoukkueen Eric Perrin, joka ei tunnu väsyvän ollenkaan. Tällä kertaa tehot 0+3. Kärpät on nyt todellisessa ahdingossa, vain ihme voi sen pelastaa.

Ottelu alkoi todellisella JYP-myllytyksellä, Kärpät oli täysin ottavana osapuolena. JYP:n Immosen ketjun painostuksen päätteeksi päätuomari Favorinin pilli soi ensimmäisen kerran Kärppä-rangaistuksen merkiksi. Tuolloin ottelua oli pelattu vain reilu minuutti. Ylivoima toimi mallikkaasti, sillä Tomas Chlubna tyrkkäsi kiekon ohi Bäckströmin Sillgrenin ja Perrinin syötöstä.

JYP siirtyi jo 2-0 johtoon erän toisella puoliskolla, kun se pääsi alivoimalla pelatessaan hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Illan sankari Perrin syötti Pekka Kärkkäiselle, jolla oli helppo työ pistää kiekko tyhjään pesään.

Kärpät rypisteli ylivoimalla vielä kavennuksen, kun Angel Nikolov istui hölmöä jäähyään. Maalintekijänä Andrei Potaitshuk ja syöttäjänä Petr Ton. JYP:llä oli mahdollisuus lisätä johtoaan, kun Perrin pääsi läpiajoon, mutta Kärppien Pasi Nielikäinen esti hänen aikeensa kaksiminuuttisen arvoisesti. JYP erätauolle todella ansaitusti lukemin 2-1.

Otteet kovenevat

Toisen erän alku oli todellista päästä päähän-kiekkoilua; molemmat joukkueet loivat tukuttain vaarallisia maalipaikkoja. Favorin salli melkoisen rumat otteet, sillä pilli soi ensimmäisen kerran vasta ajassa 27.47 kotijoukkueen jäähyn merkiksi.

Illan ikävin episodi sattui kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun jääkentillä kyseenalaista kunniaa niittänyt Pasi Nielikäinen syyllistyi ottelurangaistuksen arvoiseen laitataklaukseen JYP:n Kimmo Pikkaraisen jäädessä keräilemään varusteitaan jään pinnasta. Kun heti perään Kärppien Mika Pyörälä otti vielä todella tyhmän kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta, pääsi JYP kahden miehen ylivoimalle. Kotijoukkue ei jättänytkään tilaisuutta käyttämättä, sillä Jari Korhonen pääsi yhdenkään Kärppä-pelaajan estämättä aivan vapaasti vippaamaan kiekon maalin edestä ohi Bäckströmin. Lukemista 3-1 lähdettiinkin erätauolle.

JYP:n viisas kolmas erä

Kotijoukkue malttoi mielensä pelaten taktisesti kypsän kolmannen erän. Se onnistui painamaan Kärppien hyökkäykset laitoihin tai eliminoimaan ne jo alkuunsa. Vastahyökkäyksistä JYP sai vielä luoduksi muutamia vaarallisia maalipaikkojakin.

Kärpät otti aikalisän reilut kolme minuuttia ennen ottelun loppua. Se auttoikin, sillä joukkue kavensi Jari Viuhkolan maalilla. Tuolloin Kärpät pelasi ilman maalivahtia. Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä ennen päätössummeria JYP:n Jarkko Immonen teki vielä tyhjiin joukkueensa neljännen maalin.

Henki voitti materian

JYP kontrolloi peliä koko ajan. Kärpät oli oudon hengetön, eikä kehuja voi liiemmälti jakaa. Luistin ei liikkunut, avaukset napsahtelivat JYP-pelaajien lapaan; pelikurista eikä hermokontrollista ei ollut tietoakaan. Ihme pitää tapahtua, mikäli Oulun pojat vielä tästä nousevat! Vastaavasti JYP pelasi iloista ja liikkuvaa kiekkoa - vahvan hengen aisti katsomoon asti.

Kommentteja

Yksi illan onnistujista oli Jari Korhonen:

- Pelattiin hyvää peliä, jälleen kerran puolustuksen kautta. Nyt on kuitenkin se vaikein peli edessä, ottelusarjan katkaiseminen on aina vaikeaa. Työmaata on paljon, töitä onkin tehtävä. Pääni on vieläkin hieman sekaisin, sain pienen tällin. Huomenna lääkäri katsoo sitä, nähdään sitten.

Kärppien päävalmentaja Kari Heikkilä keskittyi ruotimaan enemmän tuomaritoimintaa kuin valmennuksellisia kuvioita:

- Alku oli meiltä vaisua, ei päästy oikein liikkeelle. Tokassa erässä noustiin hyvin peliin mukaan. Saatiin jäähyjä, sitten hylättiin maali, rypistely loppui siihen. Maalin hylkäys oli todella kova tuomio. Ne on pieniä muuttujia, joihin me ei voida oikein vaikuttaa. Se vie joukkueen energiaa. Sen vois vielä sanoa, että jos Bannister ois jääny sätkimään tonne, ois tullu ottelurangaistus, nyt vaan Chlubnalle 2+10 minuuttia...

- Se on nyt itsestä kiinni, heitetäänkö pyyhe kehään vai jatketaanko taistelua.

Matti Alatalo jakoi kehuja omilleen, mutta piti jalat maassa:

- No, meiltä aika kypsä esitys, jaksettiin keskittyä. Ajatus oli koko ajan ottelussa. Kärpät on edelleen mestariehdokas mulle, mutta tänään me oltiin kärsivällisiä. Tää oli jatkoa lauantaille.

- Me ei voida vielä olla tyytyväisiä, pitää pistää vieläkin paremmaksi. Meidän on pelattava Oulussa siten, että pelaamisen laatu on huipussaan. Mitään ei ole voitettu, kehittyä pitää vielä hurjasti, jos jotain meinataan saavuttaa. Yleisö oli tänään mahtava!

- Eric Perrin on tulikuuma pelaaja tällä hetkellä, hän on tehnyt kovasti töitä, mutta saa apuja paljon myös muilta.

Onko "Erkillä" mennyt menestys päähän? Ei toki, näin hän kommentoi omaa huippupelaamistaan:

- Pelikaverit jakavat minulle paikkoja. Sellaisia he ovat, heidän kanssaan on ilo pelata!

» Lähetä palautetta toimitukselle